Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: WARHAMMER 40K - Dawn of War 1&2 oraz dodatk (seria)  (Przeczytany 12419 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    WARHAMMER 40K - Dawn of War 1&2 oraz dodatk (seria)
    « dnia: Grudnia 14, 2008, 19:52:26 »
    Witam, o ile się nie mylę, nikt nie założył wątku o tej świetnej grze RTS, a tego nie można tak zostawić. Od wczoraj odświeżam swoją przygodę z tą serią, zacząłem od samodzielnego dodatku - Dark Crusade. Oczywiście kampania jako Space Marines, poziom trudny. Cud, miód i orzeszki w jednym :) Grafika nie razi, dźwięki OK, muzyka znośna, 7 "ras/frakcji" do grania, 25 terytoriów do zdobycia, gra się rewelacyjnie, szczególnie, jak ktoś lubi świat WH40K. O multi nie będę wspominał, daje radę. Może dziś skończę i wezmę się za podstawkę i Winter Assault. Ktoś jeszcze pogrywa(ł)?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2010, 09:09:40 wysłana przez proud »
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Krochmal

• Użytkownik
    Odp: WARHAMMER 40K - DAWN OF WAR & dodatki
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 14, 2008, 21:46:24 »
    Grałem w podstawke i teraz właśnie się zastanawiam nad jakimś super zwestawem czy coś zeby mieć wszystkie dodatki jestem ciekaw ile by mnie to kosztowało

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 15, 2008, 22:32:43 »
    Z tego co się orientuje (nie bijcie mnie, jeśli będę siał zamęt), każdy z nowszych dodatków (czyli Dark Crusade i Soulstorm (?) są samodzielne. Czyli odpalisz je bez podstawki, przynajmniej w singlu. Nie wyjdzie tak dużo, nie orientuje się w cenach tej serii, od kuzyna pożyczyłem i pogrywam :D

Bardzo ciekawa gierka. Kilka mniejszych bugów się trafi, ale to bardziej rzeczy irytujące niż niszczące grę. A z ciekawości: w figurkowego Warhammera 40.000 ktoś pogrywa? 

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 15, 2008, 22:35:52 »
    Ja gram we Władce Perścieni, jeżeli chodzi o figurki. Przepraszam za offtop!
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 16, 2008, 02:10:34 »
    Na figurkowego trzeba wydać sporo pieniążków, żeby móc coś poważniej powojować :/ Co do DoW - są mody, nieoficjalne patche, skiny... i slimak78 dobrze mówi, dwa ostatnie dodatki nie wymagają podstawki (tzn. w multi nie będzie ras z podstawki niby, przynajmniej w DC, ale temu można zaradzić). Każdy fan WH40K i/lub RTS powinien się z nią zaznajomić, szczególnie, że ma śmieszne wymagania sprzętowe (w przeciwieńśtwie do takiego Mark of Chaos i Battle March).

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 18, 2008, 21:14:47 »
    Sprawidzłem na allegro ceny. Podstawka: 17,60. Dark Crusade tak samo, Winter Assault 13.49, Soulstorm 66zł.

Ogólnie, po takich cenach powinny być gry ;-)

"Na figurkowego trzeba wydać sporo pieniążków, żeby móc coś poważniej powojować :/ "

A to już wszystko zależy od armii, znajomych i rozpiski na jakiej się gra. Można zebrać małą armie za 100zł a można za kilkaset. Ale mimo wszystko faktycznie droga zabawa. 

Edit: Właśnie znalazłem, że jest też dostnępny pakiet wszystkich czterech częsci za 84zł... Mrr, okazja :D

"WARHAMMER 40,000 DAWN OF WAR UNIVERSUM " się bodajże nazywa.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2008, 21:20:59 wysłana przez slimak78 »

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 18, 2008, 22:10:02 »
    I jest godny polecenia wszystkim. W cenie jednej gry godziny dobrej zabawy. Nie trzeba chyba wspominać o ciekawym multi? Ani o różnych modach, reskinach, które tak lubimy :)

Offline mamg123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 22, 2008, 18:56:46 »
    moim zdaniem najlepsze jest podstawowe dawn of war bo w tym jest normalna kampania a w dark crusdae kampania  przypomina serie potyczek

Upominam o stosowanie zasad polskiej ortografii. Na tym forum takie pismo nie jest tolerowane.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2008, 19:02:56 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 25, 2008, 21:02:02 »
    Ale to właśnie ogromny plus, sami wybieramy teren, który chcemy podbić (i zdobyć konkretne bonusy)! Dodatkowo trzeba zadbać o odpowiednią obronę już zdobytych. No i dwie nowe rasy w Dark Crusade, Tau są genialni (a Necroni niestety trochę za mocni). Taka "otwarta" rozgrywka to sam miodek :)

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 25, 2008, 21:07:43 »
    Z jednej strony tak, a z drugiej każda plansza zaczyna być taka sama ( zwłaszcza jak zaczynamy bronić naszego terenu) wyjątkiem są tutaj twierdze, chyba każda oferuje coś ciekawego.

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 25, 2008, 21:17:40 »
    Jak dobrze umocnimy prowincję, to komputer rzadko kiedy się na nią połasi. A że obrona jest podobna do obrony? Trudno mieć o to pretensję :) Zresztą temat jest o całej serii, więc co kto lubi.

Offline michaldyb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 10, 2009, 09:50:01 »
    Ja grałem w podstawową wersję i dodatki. Może zakupię dwójkę.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 22, 2009, 03:41:54 »
    Najnowsza czesc w jaka gralem to Dark Crusade, miesiac temu bylem chyba w top 300 graczy, tj. przed formatem, od miesiaca nie gralem i nie wiem jak jest. Ale wracajac do gry:
    Swietna, widok tej sieczki jest naprawde mily dla oka. Niestety, w grze nie ma ZADNEGO balansu miedzy nacjami, przez co mamy schemat: Marines> Nekroni > Tau > Chaos > Orcs > Eldar....... Gwardii nie wiem gdzie tam wstawic... Oczywiscie 70% zalezy od gracza, ale te 30% (balans miedzy nacjami) robia swoje. Eldarowie w 1vs1 maja MALUTKIE szanse na win, ale za to w wiekszych grach (3vs3 4vs4) wymiataja. Mowie to z doswiadczenia, jako ich milosnik i nie zniose krytyki pod ich adresem! Kto sie ze mna nie zgadza zapraszam na gre, odechce sie wam :P
    I nie grajcie w Kampanie, poza obleganiem stolic na najtrudniejszym poziomie (co i tak nie jest jakies nieziemnsko trudne..) nie ma tam nic ciekawe...chociaz moze na poczatek jest fajnie. Polecam multi :) Nauczycie sie wymiatac ale coz, troche wam zbrzydnie gra. Nie bedziecie juz widzieli gry, bedziecie liczyli i odmierzali... :(

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 22, 2009, 19:29:01 »
    Co do ceny gry...Ze soulstorm'em zaczekam aż będzie za 20 zł w Extra klasyce tak jak poprzednie części a to pewnie już niedługo nastąpi :) Grałem tylko w podstawkę i Dark Crusade i szczerze mówiąc to najbardziej do gustu przypadli mi Tau.Wprost uwielbiam widzieć jak moje jednostki z daleka Zasypują wroga gradem niebieskich pocisków :) a największą mam frajdę w wersji bez patcha bo nie ma ograniczenia ilości oddziałów przybocznych, Minus to to że mają mała widoczność ale zasięg i dmg są nieziemskie :)

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 23, 2009, 05:06:52 »
    Nie radze kupowac soul storma, no chyba, ze prawie za darmo...totalny badziew...