Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] POSTERUNEK  (Przeczytany 11056 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    Odp: POSTERUNEK
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 14, 2015, 11:46:28 »
    Mamy okropne czasy w w których ważne jest działanie twardą ręką. Myśle jednak, że rekompensata zostanie unieważniona po przedstawieniu zarzutów oraz pokazanie dowodów jakie na Was mamy. W razie czego postaram się mieć sporo wnuków.
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 14, 2015, 11:50:42 »
    Wszelkie dowody, o ile jakieś istnieją, zostały zdobyte w sposób nielegalny, przy świadomym i celowym łamaniu królewskiego prawa i pełnej pogardzie dla konstytucji, więc w najgorszym razie są nieważne, w najlepszym dowodzą zdrady Alpaki i jego pomagierów!!!
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 14, 2015, 11:54:52 »
    Mamy legalne pozwolenie ze strony korony na przeprowadzenie ów udanej akcji.

(click to show/hide)
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 14, 2015, 12:01:36 »
    Doskonale, sami się pogrążacie.
    Taki rozkaz jest niezgodny z prawem, senat wprowadził zakaz obrażania uczuć religijnych i znieważania miejsc kultu, piwnice są częścią siedziby SPOPE, więc są częścią miejsca kultu!!!

Nawet gdyby te dowody były wiarygodne, a powszechną wiedzą jest ze żadne przeszukanie piwnic się nie odbyło, to nadal byłby zdobyte nielegalnie!!!

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 14, 2015, 15:09:28 »
    Proszę się uspokoić niesforny fanatyku. Jak na razie to WY nie szanujecie uczuć religijnych innych. Żądacie spalenia domniemanych "heretyków", którzy nic nikomu nie zrobili! Hipokryci!
    Poza tym żyjemy w państwie prawa i nasi więźniowie mają bardzo możliwe powiązania ze Swadianami.

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 14, 2015, 15:14:11 »
    Ludu Zendar, ze względu na bezpośrednie zagrożenie dla samego miasta Zendar, ogłaszam stan wyjątkowy. Oznacza to, że jako król mam od tej chwili nieograniczone uprawnienia i władzę absolutną. Nikt, włącznie z senatem, nie może w trakcie trwania tego stanu podważać moich działań. Równocześnie obiecuję wycofać ten stan, gdy odeprę Swadian, czyli gdy miasto będzie bezpiecznie.

Wydaję również pozwolenie Wielkiemu Sędziemu na tymczasowe aresztowania wszystkich, którzy będą rzucali cień podejrzeń o współpracę z wrogiem.

Podpisano
    Król Dykcio I
    Jakbyście się nie zorientowali mamy w Zendarze stan specjalny, a ja jak i podległe mnie organy ścigania mają zrobić porządek z wszystkimi zdrajcami. Zostaniecie niedługo przewiezieni do więzienia, gdzie pozostaniecie, aż do odwołania stanu specjalnego. Ponadto już mogę was zapewnić, że kiedy nasze państwo wróci na normalne tory funkcjonowania zostanie wam wytoczony proces o zdradę ojczyzny.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 14, 2015, 16:05:44 »
    ]Pozwolenie na akcje zbadania piwnic wyznawców Eneasza.

Podpisano
    Korona

Zezwoliłem Wielkiemu Sędziemu na aresztowania, jednak nie zezwoliłem na podpisywanie dokumentów w moim imieniu. Na przyszłość takie dokumenty masz podpisywać jako Wielki Sędzia, nie jako Korona, Tymusie. Jeżeli ponownie znajdę gdzieś taki podpis, to sam wydam specjalny nakaz aresztowania i znajdę nowego Wielkiego Sędziego.

Król Dykcio I
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 14, 2015, 16:17:30 »
    Tego akurat pozwolenia nie podpisywałem, acz wydałem polecenie zaaresztowania wyznawców Eneasza(po uzyskaniu dowodów na ich zdradę) to jednak to zrobiłem w imieniu Wielkiego Sędziego. Ponadto nawet gdybym to zrobił mam do tego pełne prawo. Trzeba zwrócić uwagę, że na notce nie jest podpis "król" tylko "korona". A jako iż jestem sędziom działam nie w imieniu własnym a w imieniu państwa czyli korony. I chociaż sam mnie tylko zatwierdzasz(o obsadzeniu urzędu decydował tu senat), to jednak robiąc to zezwalasz na działanie w imieniu królestwa, czyli inaczej mówiąc korony.

Jak zresztą mówiłem notatki sam nie podpisywałem i nie wiem skąd się wzięła, zatem mam nadzieję, że kapitan straży złoży na me ręce odpowiednie wyjaśnienia. Chociaż zapewne dopuszczam możliwość podrzucenia tej notki przez osoby nieżyczliwe rządom prawa w Zendarze.

Tymus Ahmed
    Wielki Sędzia Zendaru
    Baron Amare

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 14, 2015, 16:27:59 »
    ... A jako iż jestem sędziom ...

O Sędzio nasz, Wielki!  Bądź konsekwentny, jak "sędziom", to "jezdem"...
    Z szerokim ukłonem,
    prosty szlachcic Agis
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 14, 2015, 16:51:43 »
    Podejrzewam, że niejaki Agis może kierować swadiańską komórką szpiegowską. Proponuję profilaktyczne tor... przesłuchanie, znaczy się.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 14, 2015, 16:54:07 »
    ... Tego akurat pozwolenia nie podpisywałem ...
    Zdrada!!!
    Nie dość ze łamią prawo i opluwają konstytucje, to jeszcze fałszują królewskie dokumenty!!!

Sfałszowany dokument, do którego podpisania nikt się nie przyznaje, przeszukanie którego nie było, spreparowane dowody, zdewastowane miejsce kultu, oto cała prawda o skorumpowanym wymiarze sprawiedliwości !!!

... A jako iż jestem sędziom ...
    Czyżbym słyszał Swadiański akcent ??

W związku z nowymi faktami, żądam natychmiastowego wypuszczenia!!!
    Jako senator, z woli ludu, domagam się powołania specjalnej komisji która zweryfikuje wyraźnie swadiańskie pochodzenie tymus3'a, wykryje jego wspólników, oraz ustali jego udział w fałszowaniu królewskich dokumentów i aferze piwnicowej ...

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 14, 2015, 16:54:29 »
    Po powrocie z wizytacji u Wielkiego Sędziego, gdzie odbyły się rozmowy na temat podjęcia ów specjalnej akcji znalazłem ową notkę w moim gabinecie i stwierdziłem, że to formalność przesłana przez moich przełożonych. Skoro to nikt z Panów, podejmę kolejne śledztwo w tej sprawie. Niemniej akcja odbyła się legalnie.
    MC Rhodok

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 14, 2015, 16:59:29 »
    Po powrocie z wizytacji u Wielkiego Sędziego, gdzie odbyły się rozmowy na temat podjęcia ów specjalnej akcji znalazłem ową notkę w moim gabinecie i stwierdziłem, że to formalność przesłana przez moich przełożonych. Skoro to nikt z Panów, podejmę kolejne śledztwo w tej sprawie. Niemniej akcja odbyła się legalnie.
    Legalnie, na podstawie nielegalnego dokumentu??
    Zaprawdę logika godna swadiańskiego agenta przyłapanego na gorącym uczynku!!!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 14, 2015, 17:02:06 »
    Proponuję, aby zamknąć pana Waldziosa w izolatce, najgłębszym lochu czy coś, bo swoimi gorszącymi okrzykami wzbudza publiczne oburzenie.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 14, 2015, 17:03:17 »
    Po powrocie z wizytacji u Wielkiego Sędziego, gdzie odbyły się rozmowy na temat podjęcia ów specjalnej akcji

Wiem dobrze, że swadiański system szkolny nie przewiduje u uczniów czytania ze zrozumieniem, oto kolejny dowód na powiązania aresztowanego ze swadią.
    MC Rhodok