Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słaba Rzeczypospolita  (Przeczytany 1826 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adieu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Słaba Rzeczypospolita
    « dnia: Kwietnia 12, 2015, 09:11:48 »
    Witam, rozpocząłem nie dawno nową grę i zaczyna mnie irytować że RON wszyscy podbijają jak chcą, nie jestem jeszcze marszałkiem, dopiero jestem przed misją w Chanacie, mimo wysokiego szacunku nie bardzo dam rady sam bronić atakowanej z każdej strony. Denerwuje mnie to że jakoś inne nacje potrafią się zebrać razem w kupę i jakoś sobie radzić a RON nie. Czy da się coś zmienić w plikach gry by wreszcie RON zaczął sobie dawać radę ??

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Słaba Rzeczypospolita
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 12, 2015, 12:03:11 »
    Szczerze to raczej nie ze względu na to, że kampania w RON-ie straciłaby sens moim zdaniem, a wgl tak było w historii, a sama gra zresztą do niej nawiązuje.
    Poza tym mnie sie to podoba, też dopiero zacząłem Dzikie Pola i chce, by było dużo walk i ogólnie była "akcja", ale może jednak ty wolisz troche spokojniejszy klimat :D
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Adieu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 13, 2015, 17:50:53 »
    No wiesz ja rozumiem potop szwedkim ale nie krymski czy kozacki :P może 3, 4 miasta rzeczypospolitej zostały, szwedzi siedzą cicho i moskale też, chyba musze zostać wreszcie tym marszałkiem to ich zagonie do roboty :P

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 14, 2015, 08:31:15 »
    Ja zacząłem robić questy dla RP i jest co robić, bo po zabraniu ze sobą z karczmy pana Zagłoby jest wojna i ze Szwedami, i z Moskalami, a nawet Chmielnicki chce sie bić ze mną ;)
    Wgl po tym queście nagle Warszawa i chyba Kraków jest nagle u Szwedów :o

Offline Adieu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 14, 2015, 10:20:58 »
    To prawda, automatycznie krakow i warszawe przejmują, bez niczyjej pomocy odbiłem te dwa miasta , no ale jak sie ma ponad 150 husarzy to nawet miasta nimi można odbijać, prawie strat w ogóle nie ma.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 14, 2015, 15:32:45 »
    Troche przerypana sprawa, szczególnie jeśli ja sobie do RON-u dołączam na początku gry, a drugi quest to już wojna ze wszystkimi :\
    Tak już nawiązując do tematu to zawsze jest ciężko walczyć na kilku frontach, a wręcz jest to niewykonalne i jest to do zrozumienia, że Janek z jego świtą mają troche pod górkę. Ja zawsze tak robiłem, że sam atakowałem wraże armie, zamki, właściwie wygrywałem wojny za innych lordów :D. Ale szkopuł jest taki, że czasem można po prostu "wykitować" fizycznie i nawet ekonomicznie, bo dużo wojując armia się szybko kurczy i trzeba rekrutować nowych.
    Wgl to jestem ciekaw jak ci husarze sobie radzą i jak ogólnie "zamiatają" wroga, bo jeszcze żadnego nie mam w oddziale ;)

Offline Adieu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 14, 2015, 23:06:52 »
    Zamiataja porządnie 150 Husarzy rozwala w drobny pył każda nawet kilkukrotnie większą armię, tylko trzeba odpowiednio dowodzić.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 15, 2015, 04:49:27 »
    No to supcio :D to ja sobie walne ze 300 i od razu całą mapę podbije :D