Jeśli nie mieliście kontaktu z systemem
Paranoia RPG możecie być nieco zbyci z tropu.
Oczekujecie pewnie jasnych zasad, klarownego obrazu świata i spójnych, możliwych do realizacji misji. :)
Panowie gracze, tak na prawdę nie musicie wiedzieć nic! Wystarczy się zgłosić i ruszamy.
Jesteście przydzieleni przez super-komputer to super tajnego projektu, który jest tak tajny, że nawet nie wolno o nim mówić. Gracie postacią inżyniera, który pracuje przy projekcie, o którym nie może mówić, chroniąc go przed zakusami komunistów - o których się nie wspomina, jeśli chce się pożyć, dłużej niż 5 minut.
Świat Paranoi jest skomplikowany, ale spokojnie zawsze możecie powrócić jako swój kolejny klon.
W czasie trwania przygody, po prostu liczcie ile klonów zużyjecie.... :)

Na czym polega więc gra!
1. Zgłaszasz się (pierwszeństwo mają gracze, którzy już się zgłosili w czasie dyskusji - Rzokable, Dymitr, Roarino, Wkurzony, lllew
2. Musicie mi zaufać, jako MG. W drodze losowania wybieram dwóch tajnych agentów Ruchu Oporu - komunistów. Komuniści zostaną poinformowani, o swoich celach, nie będą się jednak nawzajem znać -muszą się odnaleźć. Jak - to ich problem.
3. Komuniści dostaną fałszywe listy, zaś "normalni gracze", prawdziwe informujące o ich celach i zadaniach.
4. Jeden z graczy zostaje losowo wybrany - znowu musicie mi zaufać. Pozna tożsamość jednego z szpiegów. Nie będziecie jednak mieć pewności kto to jest! :)
5. Wszyscy dostają trochę spamu, który będzie zasłoną dymną. Fałszywe listy, uniemożliwiające proste akcje w stylu - "zróbcie sobie screeny swoich listów od MG i je pokażcie!" Każda akcja będzie kryta przez fałszywki - jeśli jesteś zwykłym inżynierem możesz dostać list, który uprzedzi cię, że za chwilę otrzymasz "fałszywkę", w świecie gry symuluje to błąd komputera - nie ma problemu.
6. Generalnie nie ma problemu z niczym - nie możesz grać, fajnie twoja postać nie dotarła na misję - normalka w świecie Paranoi, nie wiesz o co chodzi - żaden kłopot! Tu nikt nie wie o co chodzi! Sugerowanie, że MG nie wie o co chodzi to przestępstwo - pamiętajcie o tym! ;)
7. Gramy, starasz się zużyć jak najmniejszą liczbę klonów!

Zasada jest prosta - Zgłaszasz się i mi ufasz, to znaczy ja na prawdę losuje graczy do roli, nikogo nie faworyzuje, ani nie psuje zabawy w inny sposób! Wszystko opiera się na zaufaniu do mnie jako MG, nie musisz zamartwiać się na jakich zasadach będę np. wysyłał "spam". Grunt, że będę to robił w taki sposób by nikt nie mógł psuć ci zabawy.
ZAPRASZAM!