Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: House of Cards  (Przeczytany 4345 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    House of Cards
    « dnia: Kwietnia 04, 2015, 23:41:19 »

House of Cards to serial polityczny (akcja dzieje się w USA), którego głównym bohaterem jest bezwzględny i cyniczny kongresman Francis Underwood. W jego rolę wciela się Kevin Spacey
    (click to show/hide)

Underwood jest członkiem partii demokratycznej. Sezon I rozpoczyna się tuż po wygranych wyborach prezydenckich, gdy prezydentem (z ramienia Demokratów) zostaje Garrett Walker. Do tego sukcesu w dużej mierze przyczynił się Frank, za co miał obiecane stanowisko sekretarza stanu. Już w I odcinku okazuje się, że został wystawiony. Prezydent postanowił zachować go jako whipa partii demokratycznej w kongresie. Oficjalnym powodem była umiejętność Francisa do pozyskiwania głosów. Tu zaczyna się główna fabuła- zemsta polityczna oraz mozolna wędrówka głównego bohatera na szczyt władzy. Czas akcji to lata obecne (sezon 3 rozgrywa się w 2015 roku), postacie są oczywiście fikcyjne.

Obecnie zostały wydane już 3 sezony, czwarty został dopiero co ogłoszony (premiera w 2016). Charakterystyczny jest sposób ich wydawania - w dniu premiery publikowane są od razu wszystkie odcinki z danego sezonu (po 13 na każdy sezon). Serial można oglądać w sieci, polecam ten adres: http://houseofcards.info.pl/

Ktoś tutaj ogląda?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: House of Cards
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2015, 23:53:36 »
    Zamerzam to oglądać... ale najpierw w wersji oryginalnej.

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Servi simus iuris, ut liberari possimus.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 05, 2015, 09:32:34 »
    Moje zetknięcie z tym serialem skończyło się na ostatnim odcinku 1 sezonu, nie miałem czasu dokończyć i tak pół roku się za mną ciągnie. Notabene serię serdecznie polecam. Chyba wszyscy, którym objawiła się postać grana przez Kevina Spacey są w stanie ją docenić, a poniekąd pokochać.
    Pozdrawiam.
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 05, 2015, 23:54:24 »
    Zamerzam to oglądać... ale najpierw w wersji oryginalnej.

Ciężko może być ze znalezieniem wszystkich odcinków tego starszego domku z kart.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 06, 2015, 14:05:34 »
    Wcale nie :P

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 09, 2015, 22:24:15 »
    Są pewne zatoki, gdzie te odcinki są puszczane :p Poza tym od czasu sezonu pierwszego tego serialu namiętnie kupuję chipsy o smaku pieczonych żeberek :D
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 10, 2015, 15:45:46 »
    Jak zaczniesz od kopa w dupę to zapewne szybko znajdziesz to co pragniesz.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 12, 2015, 23:16:33 »
    Kurde, przypomniałem sobie jak dobrym motywem w House of Cards było breaking the fourth wall. Zdecydowanie zrobię wielki powrót.
    Pozdrawiam.
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 12, 2015, 23:22:36 »
    Po zakończeniu 3 sezonu (całkiem niedawno skończyłem) stwierdzam, że mam obawy co do kolejnego. W tym trzecim jednak trochę wydumali pewne problemy (nie będę już spoilerował co dokładnie). Tak trochę, jakby na siłę chcieli postawić Underwooda w sytuacji skrajnie beznadziejnej, gdy jest atakowany z najmniej oczekiwanych stron, by potem na początku sezonu 4 pokazać, jak się triumfalnie podnosi z podłogi, by zniszczyć kolejnych przeciwników. Tak samo było z pewną postacią, która w sezonie 2 była wręcz pokazana jako martwa, po czym się okazało na początku kolejnego sezonu, że jednak żyje.

Według mnie najlepszy był sezon II, najgorszy III.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 13, 2015, 22:34:14 »
    Obejrzałem 5 odcinków pierwszego sezonu  ... ostatniego dnia ferii. Dobre, naprawdę dobre. Teraz brak czasu by znowu usiąść (Tym bardziej, że Gra O Tron nadeszła), no ale na pewno na tym piątym odcinku się nie skończy.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 13, 2015, 22:36:46 »
    Ten serial to niezły szit. To już więcej frajdy miałem przy "Na dobre i na złe".

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 14, 2015, 00:07:45 »
    Ten serial to niezły szit. To już więcej frajdy miałem przy "Na dobre i na złe".

Kamil pozwól, że niektórzy śmią wątpić w taki osąd. Wiesz, porównanie nieco jak zestawienie 2-ch w sumie niezwiązanych ze sobą rzeczy, a mówiąc konkretnie to trudno jest znaleźć płaszczyznę, która pozwala na owe zrównanie seriali. Nota bene HoC procentuję obsadą. Oczywiście to tak w moich oczach.
    Pozdrawiam.
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 14, 2015, 00:16:39 »
    Kamil pozwól, że niektórzy śmią wątpić w taki osąd. Wiesz, porównanie nieco jak zestawienie 2-ch w sumie niezwiązanych ze sobą rzeczy, a mówiąc konkretnie to trudno jest znaleźć płaszczyznę, która pozwala na owe zrównanie seriali. Nota bene HoC procentuję obsadą. Oczywiście to tak w moich oczach.
    Pozdrawiam.
    Wiesz Dexter, dużo zależy od gustu. Ja np. gustuje w TWD, bo lubie tematyke filmów zombie. Lubię serial Spartacus, bo rajcuje mnie historia i okres starożytnego Rzymu, a zwłaszcza to, co było skierowane przeciwko republice (Hannibal, Spartacus). Na dobre i na złe podobało mi się ponieważ interesuję się medycyną i w przyszłości chciałbym się może sprawdzać w tym zawodzie podobnie jak doktor Burski. Polityka zaś mnie nie interesuje, stąd serial ten w dużej mierze nie przypadł mi do gustu. + aktorzy tutaj występujący nie należą do grona tych, na których widok z moich ust słychać "ohy" i "ahy".
    Wiem, że mój powyższy komentarz był nie na miejscu. Po pierwsze, nie było uzasadnienia. Po drugie, był on napisany w takim stylu, jakbym chciał każdemu zasugerować, że ten serial jest słaby. Przepraszam, bo teraz dostrzegam, że naprawdę źle się wyraziłem. Mam nadzieję, że nikt nie żywi do mnie za to urazy, następnym razem 3 razy przeczytam post, zanim go opublikuję :)
    Mam nadzieję, że ta sytuacja nikogo nie zraziła i zachęci to szczerej i otwartej dyskusji :)

Offline huth

« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 14, 2015, 00:57:38 »
    Jejku jacy wy jesteście elokwentni :O Kurczę, jakby nie to forum

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 14, 2015, 16:21:06 »
    @Kamillo18
    Bardzo miło mi, że zauważyłeś cel mojego postu, który miał tylko zmotywować/zmusić do krzty argumentacji. Co oczywiście zrobiłeś, i to się ceni.

Jejku jacy wy jesteście elokwentni :O Kurczę, jakby nie to forum

Staramy się jak możemy.
     ;) Dyskusje kulturalne...

Pozdrawiam.
    (click to show/hide)