Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] Sąd Zendaru  (Przeczytany 10417 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    Odp: Sąd Zendaru
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 13, 2015, 15:33:02 »
    Chcę się zgłosić na stażnika miejskiego.
    Witaj w Straży Miejskiej! Wypełniaj swe obowiązki godnie i z klasą.
    Na tą chwilę myślę, że chwilowo należy wstrzymać nabór do Straży Miejskiej, gdyż budżet Zendaru może tego nie wytrzymać. Jednak każdy kto będzie chciał pomóc w obronie Zendaru może zająć się powiedzmy tworzeniem oddziałów samoobrony, które jak mam nadzieję będą współpracowały z SM.

Offline SNIPer

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 13, 2015, 23:25:18 »
    Jednak każdy kto będzie chciał pomóc w obronie Zendaru może zająć się powiedzmy tworzeniem oddziałów samoobrony, które jak mam nadzieję będą współpracowały z SM.

Czarna Kompania Pożogi już jest gotowa służyć Zendarowi!

Będziemy walczyć nie za żołd, tylko za łupy, które zdobędziemy na wrogu - tak więc jeśli Dykcio będzie planował jakąś wycieczkę na oblegających, niech o nas nie zapomni!

Nadarza się bowiem niepowtarzalna okazja by zabrać tym wszystkim lalusiowatym rycerzykom i ich ciotowatym giermkom, te wszystkie złote i srebne klamoty które przytaszczą pod nasz gród. Niech tylko zmrużą swoje szlachetne oczęta, a wtedy <przejeżdża palcem po gardle>
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2015, 00:14:46 wysłana przez SNIPer »
    Ora et Labora

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 13, 2015, 23:37:14 »
    Tylko nie palcie i grabcie za dużo mości pożogowcy, gdyż te swadianskie dwory i domy będą kiedyś nasze.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 14, 2015, 17:08:16 »
    Osoba oskarżona: projsen zwany Lejbą Goldszmitem
    Jakie przestępstwo popełniła: nieuzasadnione oskarżenia o kolaborację z kimś, kogo określił kosmitami (cokolwiek by to znaczyło); namawianie do agresji wobec mojej kanclerskiej osoby
    Ewentualny materiał dowodowy:
    Zarzut pierwszy:
    Prawdopodobnie lllew współpracuje z kosmitami, wskazuje na to wymienianie nie znanych nam klubów z nieznanego miasta.

Zarzut drugi:
    Apeluję o aresztowanie go i spalenie na stosie za  zajmowanie się czarną magią i kontakt z osobami spoza naszej planety.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 14, 2015, 22:53:14 »
    Brak wyczucia sarkazmu, przykro mi że niektóre osoby zamiast działać dla dobra naszej ojczyzny wolą gnębić biedny lud. Pokazuje to tylko jak bardzo władza nie interesuje się ludem, a jedynie szuka domniemanych wrogów. Jest mi przykro że zamiast zajmować się moich fachem muszę zajmować się absurdalnym oskarżeniem. Życie jest ciężkie dla plebsu, elity bawią się nim. Zauważmy że jedynie lllew pozywa innych, czyż nie jest to to podejrzane ?
    Najpierw fałszywi prorocy omamiają nas swoimi bałwochwalczymi bredniami, później kanclerz dla swojej egoistycznej rozrywki pozywa mnie.  Co ja mam w takiej sytuacji zrobić ?
    Wiedząc, że i tak szans nie mam z tym burżuazyjno-kapitalistycznym wyzyskiem państwa,jego zgnuśniałych urzędników, żądam dla siebie kary uwięzienia na tydzień.

Precz z burżujami ! Cała władza w ręce rad !

Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 15, 2015, 00:19:24 »
    Panie sędzio? Jaki rozkaz?
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline tymus3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 15, 2015, 07:23:36 »
    Brak wyczucia sarkazmu, przykro mi że niektóre osoby zamiast działać dla dobra naszej ojczyzny wolą gnębić biedny lud. Pokazuje to tylko jak bardzo władza nie interesuje się ludem, a jedynie szuka domniemanych wrogów. Jest mi przykro że zamiast zajmować się moich fachem muszę zajmować się absurdalnym oskarżeniem. Życie jest ciężkie dla plebsu, elity bawią się nim. Zauważmy że jedynie lllew pozywa innych, czyż nie jest to to podejrzane ?
    Najpierw fałszywi prorocy omamiają nas swoimi bałwochwalczymi bredniami, później kanclerz dla swojej egoistycznej rozrywki pozywa mnie.  Co ja mam w takiej sytuacji zrobić ?
    Wiedząc, że i tak szans nie mam z tym burżuazyjno-kapitalistycznym wyzyskiem państwa,jego zgnuśniałych urzędników, żądam dla siebie kary uwięzienia na tydzień.

Precz z burżujami ! Cała władza w ręce rad !
    Te rewolucyjne frazesy wygłaszaj sobie gdzie indziej. Lejba Goldszmit ma przeprosić oficjalnie kanclerza lllewa. W razie gdyby odmówił tego powinien trafić do loszku straży na 18 godzin.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 15, 2015, 13:32:34 »
    Przepraszam pana kanclerza.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 15, 2015, 14:19:06 »
    Przyjmuję przeprosiny.

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 17, 2015, 15:43:38 »
    Jako prawy zwykły obywatel wielkiego miasta Zendar pragnę dołączyć do stróżów prawa, lecz niestety nie jestem zdolnym szermierzem, ani kusznikiem, więc proszę o przydzielenie mnie na inne stanowisko, niż strażnik miejski.
    (click to show/hide)

Offline tymus3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 17, 2015, 16:12:13 »
    Jako prawy zwykły obywatel wielkiego miasta Zendar pragnę dołączyć do stróżów prawa, lecz niestety nie jestem zdolnym szermierzem, ani kusznikiem, więc proszę o przydzielenie mnie na inne stanowisko, niż strażnik miejski.
    Cieszy mnie niezmiernie ta obywatelska postawa. Zostajesz powołany na woźnego sądowego. Instrukcje dostaniesz drogą prywatną.

Offline RErErty

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 18, 2015, 13:00:53 »
    Osoba oskarżona: Octavian, IvE, Waldzios
    Jakie przestępstwo popełniła: Zdrada państwa
    Uzasadnienie: Materiały zdobyte w akcji w piwnicy stronnictwa Prawdy objawionej Poczciwemu Eneaszowi
    Ewentualny materiał dowodowy: Znajdujące się w archiwum sądu i w siedzibie straży akta stronnictwa POPE.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2015, 13:22:00 wysłana przez RErErty »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 18, 2015, 13:40:02 »
    Niech żyje król!

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 18, 2015, 13:54:29 »
    Odpowiedź na pozew RErErty:

1. Przeszukanie piwnic nigdy się nie odbyło (brak jakichkolwiek udokumentowanych śladów ze się odbyło), świadkowie z SPOPE potwierdzają ze piwnice były trwale zaplombowane (ze względu na przechowywane cenne artefakty), nie istniała możliwość ich przeszukania bez wiedzy członków SPOPE;
    2. Nakaz przeszukania był sfałszowany (zarówno Król jaki sędzia, stwierdzili ze go nie podpisali);
    3. Nawet gdyby przeszukanie się odbyło, byłoby przestępstwem, piwnice jako część siedziby są częścią legalnego miejsca kultu (jedynego dozwolonego przez prawo, więc najważniejszego), a ich przeszukanie bez zgody zainteresowanych byłoby znieważeniem miejsca kultu;

"There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 18, 2015, 14:16:08 »
    Kontr pozew SPOPE

Osoba oskarżona:
    Alpaka, RErErty, Rzokable
    Jakie przestępstwo popełniła:
    - wielokrotne obrażanie uczuć religijnych;
    - znieważanie miejsc kultu, w tym zniszczenie bezcennych "Świętych Wrót";
    - uniemożliwienie dozwolonych w prawie praktyk religijnych (wtargnięcie do siedziby SPOPE w takcie dokonywania praktyk religijnych);
    - podjudzanie do obalenia władzy, poprzez prowokowanie zamieszek religijnych;
    - znieważanie władz państwa, poprzez wykonywanie rozkazów królewskich z maksymalną pogarda dla prawa;
    - znieważanie władz państwa, poprzez nieuzasadnione naruszenie nietykalności cielesnej (w tym znęcanie, bicie i trwałe urazy) trzech przedstawicieli władzy państwowej w osobach senatorów: Octavian, IvE, Waldzios;
    - znieważanie władz państwa, poprzez obrazę majestatu Korony, w tym sugerowanie ze Korona mogła mieć coś wspólnego z nielegalnym przeszukaniem;
    - zdrada stanu, poprzez fałszowanie dokumentów królewskich;
    - zdrada stanu, poprzez posługiwanie się sfałszowanymi dokumentami królewskimi;
    - zdrada stanu, poprzez przedstawienie sfałszowanych dowodów Królowi;
    - zdrada stanu, poprzez celowe osłabienie obronności państwa, w momencie kryzysu;

Ewentualny materiał dowodowy:
    Powszechnie dostępne kroniki Królestwa Four Ways;

Podpisano:
    Waldzios pełen pokory Konsyliarz, szef S.P.O.S.E. i Z.R.P.E.(Zakon Rycerzy Poczciwego Eneasza)
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"