Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wzywam do pokoju i zaprzestania dalszej przemocy !  (Przeczytany 2692 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Wzywam do pokoju i zaprzestania dalszej przemocy !
    « dnia: Marca 28, 2015, 13:26:57 »
    Witajcie
    Wątek ten powstał po moich wczorajszych, niemiłych przeżyciach na serwerze Armii Krajowej. Opiszę go poniżej:
    Wczoraj na AK gralem, podnioslem w jednej rundzie kusze z martwego przeciwnika i postanowilem strzelic. Problem taki, ze tam byl 11-letni niewinny gracz z mojego zespołu. Niczemu niewinny. I bełt trafił go w krtań. To było tylko niewinne dziecko jeszcze. Również dzisiejszej nocy, podczas snu widziałem twarz postaci tego dziecka, jak dostaje bełta i upada. Postanowiłem rozpocząć kampanie, aby gracze Warband zaprzestali przemocy i nie zabijali się nawzajem, bo przez to nasza populacja się niestety wykrusza. Już część światowych sław zaakceptowała ten projekt i zobowiązała się, że będzie powstrzymywać się od przemocy (m.in. Paulo czy Mitchell, również Relax). Postanowiliśmy, że są inne sektory, w których warto działać, a nie tylko wzajemna walka ze sobą. Wielu z tych graczy, po zakończonych turniejach ma problemy z psychiką i musi zakończyć przygodę z Warbandem, gdyż za dużo niewinnej krwi jest na ich rękach (np. Shemaforash czy gorN jeśli chodzi o nasze środowisko). Dlatego też Wam, polscy gracze Warbanda proponuję zaprzestać tego niepotrzebnego procederu masowego pozbawiania się życia na serwerach. Można wspólnie przyczynić się np. do odbudowy Zrujnowanego Fortu. Na pewno wspólnymi siłami odbudowalibyśmy to miejsce, które stało by się wizytówką Calradii, jeśli chodzi o zabytki i miejsca, które warto odwiedzić w wolnym czasie :)

Druga sprawa - walczyłem przez wiele lat z Rzymianami, z ich uciskiem wobec niewolników i organizacji walk gladiatorów. Teraz Wy postępujecie podobnie, organizując jakieś turnieje, w których celem jest wzajemne pozbawianie się zycia, albo jak najskuteczniejsze obicie sobie mordy (MP w boksie). Ludzie, zaprzestańcie tego ! TO NIE RZYM !

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Wzywam do pokoju i zaprzestania dalszej przemocy !
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 28, 2015, 13:34:51 »
    Ciekawy punkt widzenia, jakaś niemiecka grupa coś takiego promuje.
    A co z odróżnianiem fikcji od rzeczywistości?

Jeśli chodzi o wspólne budowanie jestem za! To tak na prawdę zupełnie rozsądne podejście do problemu, czemu wszystko ma się sprowadzać do agresji? Już chociażby samo modowanie wychodzi ci na przeciw.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 28, 2015, 13:36:31 »
    TO NIE RZYM !
    Masz coś do Rzymu? >:(
    DANCE OR GET BANNED

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 28, 2015, 13:41:07 »
    Masz coś do Rzymu? >:(
    Tak Rome, mam. Nie po to, wspólnie z Spartacusem czy Crixousem walczyliśmy z nimi, z ich poglądem, że człowieka ocenia się po jego wartości (czyt. syn ulicznicy jest warty pół denara, a gladiator nawet 40-50 denarów). Z ich organizacją igrzysk gladiatorów, gdzie gawiedź miała zabawę patrząc, jak ktoś ginie, czasami nawet w męczarniach. Co prawda udało mi się uzyskać wolność, dzięki wygranej w igrzyskach na otwarcie nowej areny w Capui, jednak po poznaniu Spartacusa zrozumiałem, że jestem człowiekiem, a nie niewolnikiem. Spartacus właśnie o to walczył, niestety udało się tylko częściowo (po jego śmierci troszkę zmieniono prawo dot. niewolników). Ty zapewne nie widzisz w tym nic złego. Zgaduję, że jesteś zwolennikiem Cesarstwa Rzymskiego i zapewne cesarza Kaliguli, który swojego konia mianował na znaczące stanowisko w Rzymie.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 28, 2015, 13:43:20 »
    Mniej więcej, dodatkowo na Tawernie są tylko admini i plebs. Zapamiętaj to jakbyś chciał znowu Rzym obrażać.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 28, 2015, 13:52:26 »
    Wiem. Co prawda dochodziło do kilku, nieudanych powstań, np. prośba Lygryssa o utworzenie polskiego subforum na TW, jednak jak wiemy, zakończyły się one niepowodzeniem. Ja tutaj nie wyrażam jakiś treści, które mają skłonić ludzi do powstania, ale staram się wyjaśnić Wam, że przemocą nic nie zdziałamy. Przykładów jest sporo - Rzym wojował na prawo i lewo, aż to w końcu jego ostatecznie ludy germańskie podbiły i doprowadziły do jego upadku (mówię o Zachodnim), I RP zwłaszcza w XVII wojowała - upadła. ZSRR zbroił się na potęgę, też zawojował w Afganistanie - upadł. Musimy połączyć siły i pokojowo podejść do sprawy. Jak powiedziałem, możemy sporo - np. odbudować Zrujnowany Fort albo z Miasta Nordów zbudować drugi Nowy Jork. Wspomniałem w pierwszym poście, że społeczność międzynarodowa bierze na poważnie tą kwestię i rozważa, że pora zacząć odbudowywać, a nie niszczyć i zabijać niewinnych. :)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 28, 2015, 13:58:56 »
    na Tawernie są tylko admini i plebs.
    I szmaciarze :D

Wy chyba w jakimś średniowieczu żyjecie, albo delugu :D Zrujnowany fort, już dawno został odbudowany. Hańba wam!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 28, 2015, 14:05:49 »
    A dzieciom to wolno grać w MiB?
    Czemu nie miałbyś bawić się  w głupkowaty sposób skoro masz na to ochotę, z drugiej strony?
    Myślę, że to naturalna tendencja że z czasem prosta wyrzynka się nudzi i od meczu śmierci, przechodzisz do bitew, klanów itp. do coraz bardziej złożonych rzeczy, więc w końcu sama rywalizacja też stanie się nudna, bo to naturalny kierunek.
    Od tuczenia się młoteczkami, po bardziej złożone działania - żadna sensacja, tak na logikę.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 28, 2015, 15:52:16 »
    Proponuje wprowadzić "Straż Miejską Warband". Trzeba dbać o to, aby gracze nie zajeżdżali sobie drogi, tylko dzięki bugom gry, unikamy setek tysięcy połamanych kończyn, przetrąconych sojuszników, obalonych koni itd. Jeden patch to wprowadzający a szpitale będą przepełnione!

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 28, 2015, 17:35:44 »
    Ja nie gram w wb, ja wygrywam!

(click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 28, 2015, 21:52:11 »
    A ja uważam że to jest właśnie ciekawy problem, że nie umiemy myśleć intelektualnie w oderwaniu od agresji, czyli że tu zacytuję Treborna - "że gry i filmy są głównie o zabijaniu... a nie np. tworzeniu czegoś."
    Przecież nawet w szachach figurki się tuką, nie można było inaczej?
    Przedstawiam zatem - alternatywne szachy

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 29, 2015, 20:41:18 »
    Proponuje wprowadzić "Straż Miejską Warband". Trzeba dbać o to, aby gracze nie zajeżdżali sobie drogi, tylko dzięki bugom gry, unikamy setek tysięcy połamanych kończyn, przetrąconych sojuszników, obalonych koni itd. Jeden patch to wprowadzający a szpitale będą przepełnione!
    Pomysł nie jest zły. Taka straż miejska mogłaby też karać młodocianych graczy, którzy w czasie szkoły przesiadują na serwerach Warband bez wyraźnej zgody rodziców czy też osoby, które popijały by taniego mamrota w lasku na Ruinach albo Field by the River.