Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania Forum.: I: Agora] [I elekcja królewska] Kandydat Dykcio  (Przeczytany 3875 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: [I elekcja królewska] Kandydat Dykcio
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 23, 2015, 14:56:48 »
    NIE! Bowiem lud się do nas garnie, a heretycy to jedynie nieliczna garstka desperatów!

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 23, 2015, 15:14:05 »
    Są jeszcze ateiści...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 23, 2015, 16:00:04 »
    Jak widzisz Corleone, nasze stronnictwo to jedyne słuszne wyjście - z nami u władzy nie zabraknie Ci zdrajców Zendaru (takich jak Octavian) do skrócenia o głowę, złodziei do obcięcia dłoni, heretyków (takich jak sekta Eneasza, ateistom pozwalamy żyć w spokoju) do spalenia na stosie i całej innej maści przestępców, których czekają różne wymyślne kary. - rzekł Markus baronet Iyindah av-Pfalzenburg do naczelnego kata i nadszpiega. Po chwili zaczął ponownie mówić:
    BTW wszystkiego najlepszego z okazji imienin - zwrócił baronet się  do Octaviana.
    « Ostatnia zmiana: Marca 23, 2015, 16:14:44 wysłana przez lllew »

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 23, 2015, 16:17:18 »
    Cóż, wtrącił się Adrian, dobra to dla mnie wieść, że moja niewiara nie kwalifikuje mnie do stosu.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 23, 2015, 16:29:09 »
    -My, PiiS, jesteśmy ludźmi z natury tolerancyjnymi i łagodnymi, toteż Twój brak wiary w prawdziwych 9 zendarskich bogów będzie Ci w ziemskim padole odpuszczony. Obawiam się jednakowoż, iż po śmierci bogowie nie przyjmą Cię na swoje niebiańskie niwy za grzech niewiary...

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 23, 2015, 16:44:34 »
    Jak powiedział Poczciwy Eneasz "Pierdu-pierdu",
    stos czeka wszystkich niewiernych..., nieważne co obiecują heretycy i odszczepieńcy z PiiSu...

Ateizm jest zagrożeniem dla społeczeństwa i powinien być karany jak przestępstwo. Ateiści zaprzeczają istnieniu bóstw, więc podważają tym samym autorytet władzy, która pochodzi wyłącznie z boskiego nadania.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 23, 2015, 16:53:01 »
    Adrian odparł Markusowi: to nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia, nie wierzę w życie pozagrobowe i nijak mnie ono nie obchodzi. Jak zresztą religia. Wychodzę z założenia, że o ile jakikolwiek pogląd na wiarę/niewiarę stosuje się do obowiązującego prawa i nie narzuca swej doktryny innym, może swobodnie istnieć. Nie bez powodu wybrałem PiiS jako partię, którą popieram i do której należę. Nasz pragmatyzm i umiarkowane poglądy przysłużą się niewątpliwie dobru Zendaru. Panowie z kultu sprawiają problemy jak zresztą w pełni widać, ale to oni ucierpią w skutek swego fanatyzmu i ignorancji. Wątpię bowiem, żeby podobny radykalizm zyskał szeroki rozgłos w społeczeństwie.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 23, 2015, 17:18:58 »
    Ateizm to tylko brak wiary - nic więcej, słabość.
    Myślcie, że to wszystko takie proste?
    Igracie z potęgami, których nie pojmujecie mówię to po raz ostatni!
    Jeśli zarządzimy poszukiwania Necronomiconu, by przyzwać na pole walki istoty piekielne, by te rozgromiły wrogów Zendaru, czy się to godzi? Czy taka może być wola Poczciwego Eneasza! Wszak nie zabronił on poszukiwań księgi?
    To jest dylemat do rozwiązania, a nie ten wasz namiestniczek, czy problemiki bezwolnych tak zwanych ateistów!
    Czy winniśmy szukać Necronomiconu, by przyzwać piekielne istoty do naszej służby!
    O to jest pytanie? Czy teraz rozumiecie, jak karłowata jest wasza perspektywa?
    Dlatego słowa Enesza brzmią - pierdu, pierdu!
    Bowiem wasz sposób myślenia donikąd nas nie zaprowadzi, bełkoczący głupcy!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 23, 2015, 17:43:53 »
    Przepraszam bardzo, ale to oczywiste, że - gdyby nawet te piekielne istoty istniały - jak jeden mąż od razu by was usmażyły, odwróciłyby się od waszych spopielonych ciał i z czarcią rozkoszą dołączyliby do Pożogi, gdyż to jest ich prawdziwe i jedyne słuszne miejsce.
    Więc proszę bardzo - szukaj wymyślonej książki i przyzywaj zmyślone demony! Tym miałby się zajmować przyszły król? Szukaniem czarnego skarbczyka i rysowaniem pentagramów?
    Sądzę, że zdecydowanie lepiej postawić na Dyktatora, który twardo stąpa po ziemi, mimo że jeszcze nie tak twardo jak członkowie Pożogi

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 23, 2015, 17:53:10 »
    Dziwne słowa jak na członka stowarzyszenia "Pożoga".
    Odrzucacie z góry wszelkie efektywne pomysły jak płonące stosy i hordy ognistych demonów, które naturalnie prowadzą do oczyszczenia świata z niewiernych, przez jakby nie patrzeć najczystszą postać Pożogi.

Mamy rozumieć ze pożoga o której tyle mówcie, będzie oznaczać zaledwie rozmowy przy zbyt gorącej herbacie ?
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 23, 2015, 19:44:15 »
    Cóż, nie ukrywamy, że lubimy bardziej pić nawet za gorącą herbatę, niż strzępić język i podniecać się wymyślonymi demonami. Bo takowe nie istnieją, ha! Jedynym demonem na tym świecie jest sam człowiek i my wam to i całemu światu wprost uświadamiamy, bo po co się oszukiwać?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 24, 2015, 16:46:17 »
    A skąd to możesz wiedzieć?
    Jakie masz dowody, że Necronomicon nie istnieje! Jak udowodnisz swoje teorie!
    Skąd możesz wiedzieć, że siedem kręgów piekła to kłamstwo!
    Czym to poprzesz?
    Siły które na nas uderzają to rycerze Swadii! Rycerze! Nie kusznicy, nie zbrojni kawalerzyści! To ludzie z bojaźnią boga w sercu i jeśli wy tej bojaźni nie będziecie mieć, to będziecie bać się ich!
    Może oni wyjaśnią wam lepiej siłę wiary! Bo to jest to co odróżnia ich od zbrojnych kawalerzystów, tak samo jak od innych najemników!
    I oni znajdą argumenty, których i tak wysłuchacie, bo mają w sobie bojaźń boską!
    Po owcach ich poznacie!

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 24, 2015, 18:48:27 »
    Pozwolę sobie zauważyć, że to nie mamy udowadniać czegoś, co nie da się zbadać w sposób empiryczny, tylko wy macie udowodnić, że te dogmaty są prawdziwe. Czekam na dowody.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 24, 2015, 18:49:49 »
    Zagrożeniem nie jest ateizm, lecz Khanat Khergicki i rozprzestrzeniająca się plaga Sarranidów po królestwie Calradii. W każdej karczmie spotkamy jakiegoś przedstawiciela tych frakcji. Dlatego też, po pokonaniu Swadii należy skierować się w kierunku stepów i pustyń, by zniszczyć tamtejszą plagę, zagrażającej nie tylko naszemu Królestwu, ale całemu światu.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 24, 2015, 18:56:54 »
    Tak, ale naszym głównym rywalem są Swadianie. Sarranidów biją Rhodokowie, a Khergitów - Vaegirzy.