Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ZBIÓRKA ZAKOŃCZONA] Serwery na 2015 rok!!!  (Przeczytany 17599 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    [ZBIÓRKA ZAKOŃCZONA] Serwery na 2015 rok!!!
    « dnia: Lutego 27, 2015, 07:47:54 »
    Jak prawie co roku Tawerna organizuje zbiórkę pieniędzy, która przez wiele lat pozwalała utrzymywać serwery do gry Mount&Blade: Warband oraz serwerów do takich modów jak The Deluge. W tym roku postanowiliśmy uzbierać sumę 3000 zł, dzięki której nasza wirtualna rzeczywistość może nie tylko odżyć na nowo, ale dzięki wcześniejszemu doświadczeniu zapewnić dużo lepszą organizacje i zabawę. Wraz z ukończeniem zbiórki powrócą wszystkie cykle eventów. W tym bitwa oraz turniej opatrzony logiem "Grunwaldu". W dole tematu znajduje się licznik, który pokazuje aktualny stan zbiórki! Każda złotówka jest ważna, dlatego liczymy na Wasze wsparcie i chęć stworzenia na nowo miejsca, które każdy z Was będzie mógł zmieniać! Wraz z uzyskaniem 100% docelowej kwoty zapewnimy Wam:

SerwerTeamspeak a w raz z nim:
    (click to show/hide)

Serwery do gry a wraz z nimi:
    (click to show/hide)

Lista serwerów:
    (click to show/hide)

Dodatkowo każdy użytkownik, który zasili konto dowolną kwotą darowizny dostanie taką rangę w profilu:

Użytkownicy, którzy wsparli zeszłoroczną zbiórkę i mają już tą range dostaną specjalna range "2 poziomu" :)

Dane do przelewu oraz PayPal:
    Konto:

Paypal:
    KLIKNIJ TU

Stan zbiórki:
    826,87zł/ 3000zł (27,56%)

Osoby, które wpłaciły:
    • hubtus
    • Agis
    • Octavian
    • Filcefix
    • IvE
    • Dyktator
    • Dymitr
    • Michał P. (paypal)
    • Askorti
    • lllew
    • Pan Zaolzia
    • Irgen
    • Mat Berserker
    Dziękujemy!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2015, 09:12:41 wysłana przez soner »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    Odp: Serwery na 2015 rok!!!
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 27, 2015, 14:54:45 »
    Po co nam serwery, na ktorych nikt nie bedzie gral?
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 27, 2015, 14:56:38 »
    Może po to, żeby mieć gdzie zaprosić graczy...

Poza tym, nie trzeba mieć jakiejś szczególnie rozwiniętej wyobraźni ani intelektu aby połączyć dwa istotne fakty, zapowiadana premiera Bannerlorda i nowe serwery. To naprawdę nie jest skomplikowane...

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 27, 2015, 17:24:04 »
    Premiera Bannerlorda? Gdzie? :D

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 27, 2015, 21:28:00 »
    Może po to, żeby mieć gdzie zaprosić graczy...

Poza tym, nie trzeba mieć jakiejś szczególnie rozwiniętej wyobraźni ani intelektu aby połączyć dwa istotne fakty, zapowiadana premiera Bannerlorda i nowe serwery. To naprawdę nie jest skomplikowane...
    Kogo wy chcecie zapraszac?

Mysle, ze potrzeba mnostwo wyobrazni i nie za wiele intelektu, zeby laczyc te dwa fakty. Nie wiem gdzie znalazles zapowiedz premiery Bannerlorda.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 27, 2015, 22:02:28 »
    Tak właściwie na początek informacja, o którą ktoś się dopominał. Kupowana jest maszyna, nie pojedyncze serwery. Pozwoli to na stawianie serwerów na którykolwiek moduł czy którąkolwiek część M&B... łącznie z nadchodzącym Bannerlordem. Co do niego też widzę, że macie wątpliwości i słusznie. Są nie do końca jeszcze pewne źródła, które pewnie o niej mówią. Jednak to temat na inny termin. Dzisiaj z tych publicznych źródeł mamy chociażby wywiad z developerem Tale Worlds (po turecku). Zapowiadał w nim, że M&B2 będzie wydane szybciej niż większość się spodziewa. I na to się zapowiada.

I czy nikt nie gra? Mówisz chyba o TFW_Battleserverze w czasie, gdy stoi jako otwarty serwer bitewny. Tam owszem, mało osób wtedy grało. Ale przypomnij sobie, ile razy korzystałeś z niego w NC14 do treningów reprezentacji i jak bardzo go brakowało w tym roku, kiedy trwały ataki ddos? Przypomnę też, ze był używany (po rezerwacji) na cele prywatne grup i klanów. Dodatkowo często był wykorzystywany do eventów i turniejów. Bez niego trudno się teraz choćby turniej duelowy przeprowadza. Za to zrobienie mix'ów i Grunwaldu było już prawie niewykonalne w pewnych momentach. Serwer ts to chyba nawet nie trzeba wyjaśniać? Był używany prawie ciągle. Serwery Deluge tym bardziej będę używane, bo będą jednymi z niewielu, jakie będą stały. Dodatkowo okresowo serwery będą stały na innych modyfikacjach. Będą chociażby możliwe (tak, jak kiedyś już to było robione) eventy w postaci refersh'y martwych modów, jak zombieee, czy hunt mod.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 28, 2015, 08:51:54 »
    Ja dzisiaj udam się na pocztę z poleceniem przelewu, bo standardowo PayPal wyrzuca mi ciągle jakieś errory.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 02, 2015, 09:30:31 »
    Zapomniałem odpisać...

Dyktator słusznie pisze, najpierw biadolenia po co nam serwery, po co zbiórki, po co całe zamieszanie a potem biadolenia, że nie ma kto grać, że nie ma na czym grać. Jak gracze mają zostać przy tytule skoro nic ciekawego się nie dzieje? Nie ma serwerów więc nie organizuje się eventów! Nie ma serwerów więc nie ma turniejów! Nie ma serwerów więc nie ma graczy...

No ale pan Carpe i pan Arthasan wiedzą lepiej. Tylko jak reprezentacja miała gdzie trenować, jak było gdzie organizować Mistrzostwa to żaden z panów nie pomyślał, że te serwery z kosmosu się nie wzięły...

Zmusić nikogo nie zmuszę, ale proszę wszystkich, którzy choć trochę perspektywicznie potrafią patrzeć w przyszłość o wsparcie. Każda złotówka się liczy! Dziesięć złoty to niewielka kwota, a wystarczy, że stu czy dwustu użytkowników wpłaci właśnie 10 PLN a przez rok będziemy wszyscy mięli gdzie grać w naszą ulubioną grę!

PS. Panie Carpe, to że pan czego nie jest świadom, to że pan czegoś nie wie, nie oznacza, że tego nie ma...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 02, 2015, 18:46:13 »
    To, że Carp nie grał to nie znaczy, że inni nie grali. A eventy i inne? Zresztą nikt Ci płacić nie każe..

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 02, 2015, 19:05:51 »
    No ale pan Carpe i pan Arthasan wiedzą lepiej.

Czy Ty w ogóle czytasz ze zrozumieniem, Luca? W którym fragmencie mojej wypowiedzi napisałem coś o bezsensowności serwerów? Napisałem tylko, że premiera Bannerlorda jest niepewna jeśli chodzi o termin. I tyle. Nic nie napisałem o nowych serwerach...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 02, 2015, 19:13:56 »
    No może trochę zbyt pochopnie wrzuciłem cie do jednego worka z panem Carpe... Biadolenie mnie po protu mierzi.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 02, 2015, 21:26:46 »
    Luca jest w napiętym stanie przedzieciakowym jemu można wybaczyć.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 02, 2015, 23:15:22 »
    Pięknie powiedziane ^IvE, sirLuca świetnie sobie radzi na jak okoliczności dzieciakowo-porodowe.

A ja chciałem zapytać czy można się bawić w harcerkę?
    Bo to logiczne że 100 osób wpłacających po 100, uzbiera 10.000, tak samo 10 osób wpłacających po 1000. Zabawnie jest wtedy gdy 10.000 osób wpłaci po złotówce. Wiemy, że ^IvE chce skorumpować system, w sumie ma prawo, ale byłoby zdrowiej gdyby rzeczywiście nie dało się przypisać nikomu aż takiej władzy, jaką można tu sobie kupić.
    Proponuje agitować w działach w których pojawiają się osoby z pytaniami właśnie naświetlając tą sytuację i zaznaczając jak wiele można zdziałać tą złotóweczką. Masz problem z chamstwem na serwerach? To zmienisz to w magiczny sposób wpłacając złotóweczkę, teraz możesz bawić się tak jak lubisz! Szukasz moda, chciałbyś założyć klan, albo dołączyć do klanu - czy wiesz jak wiele zdziałasz jedną złotóweczką?
    Pytanie tylko czy można się tak bawić?

Ja swoją złotóweczkę już wpłaciłem, a TY? To przecież tylko złotóweczka, nie pozwól by inni kupili twoje przywileje!
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2015, 23:29:32 wysłana przez Octavian »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 03, 2015, 07:25:49 »
    (...)
    Pytanie tylko czy można się tak bawić?
    (...)
    Oczywiście że można, powiem więcej, TRZEBA! Tylko przydałoby się więcej takich harcerek...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 03, 2015, 20:41:37 »
    Na tę chwilę tylko tyle. Ten miesiąc bardzo chudy. Jednak symbolicznie zawsze parę złociszy dam. Jak będzie zbiórka słabo szła to dośle więcej za miesiąc.