Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ZBIÓRKA ZAKOŃCZONA] Serwery na 2015 rok!!!  (Przeczytany 17610 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Serwery na 2015 rok!!!
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 04, 2015, 10:54:17 »
    Serwery opłacone są do końca maja. Na więcej nas na razie nie stać a wpłaty ustały... W związku z tym chciałem zapytać was, jako najbardziej zainteresowanych tym tematem, co robimy dalej?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 04, 2015, 10:58:21 »
    Dorzucę jeszcze od siebie 40 złotych.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 04, 2015, 12:24:50 »
    Ze strony Native utrzymywanie serwerów większego sensu nie ma, bo jest prawie zerowe zainteresowanie. Byłoby miło, gdyby się jeszcze na czerwiec udało przedłużyć to, ze względu na Puchar Polski.

TS też jakoś często użytkowany nie jest. Nie pomaga fakt, że co jakieś 2 tygodnie pada i wraca dopiero, jak Saddam zrestartuje. Ewentualnie można by wykupić oddzielnie i ze zdecydowanie mniejszą ilością slotów (maks 100).

Nie wiem, jak z Deluge stoi sprawa, ale to pewnie ktoś niedługo napisze.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 04, 2015, 12:51:18 »
     The Deluge - praktycznie tylko bitwa i inwazja jest zaludniona. Na siege nikt nie gra, a eventowy nie jest używany i wątpie by był, bo i tak jest niestabilny.

O stabilnym TS kiedyś padła pewna propozycja od nas, miał ktoś z kimś coś ugadać, ale ktoś coś olał ;)

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 06, 2015, 08:45:21 »
    Oficjalnie ogłaszam że zbiórka została zakończona. Serwery są opłacone do końca maja, na więcej nie mamy już funduszy i perspektyw,  że jakoś uda nam się uzbierać.

Tak więc proszę o nie przesyłanie już pieniędzy (jeżeli ktoś zamierzał). W razie gdy jeszcze jakaś wpłata przyjdzie - odeśle całość do nadawcy przelewu.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    Odp: [ZBIÓRKA ZAKOŃCZONA] Serwery na 2015 rok!!!
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 07, 2015, 19:40:56 »
     Z Filcowych refleksje, czyli pitu pitu, o wszystkim i o niczym.
    Tak sobie siedziałem i dumałem, i obliczyłem mniej więcej realne użytkowanie dostępnych slotów.
    Przy założeniu oczywiście że Battleserver, Official Battle, Official Invasion, Official Siege i Official Event, to pula, jaka była do wykorzystania, czyli wszystkie te serwery mogły być jednocześnie włączone.
     Dało to jakieś 480 slotów (wedle statystyk w configu).
    I teraz weźmy pod uwagę naszą poniższą ocenę z użytkowania nich. Dało nam to aż 360 nieużywanych, bądź prawie nieużywanych serwerów.
    120 slotów, to bitwa i inwazja na The Deluge, gdzie chętnie grają gracze.
     Pomijając to wyliczenie, to w praktyce 180 mogło by być aktywnie grywane przez graczy, czyli te dodatkowe 60 slotów, mogło być serwerem multi multi, czyli od nativa, jeśli jest jakiś event, czy turniej, oraz od innych modów, jeśli by był taki bajer, jak kiedyś Hofiko arganizował.
    Reasumując, mieliśmy aż ponad połowę martwych slotów.

O dużych eventach już się wypowiadałem wcześniej, jak to w praktyce wygląda ze stabilnością, ale jeżeli już odbywa się raz na ruski rok, i to w sumie dosłownie, no to nikt płakać nie powinien, jeśli na jedne dzień, wyłączyło by się tamte serwery, by event był na większych slotach.

No i refleksja zbiórkowa. Gdyby każdy aktywny członek (hehehe), choć jeden raz, marne 10 zł przekazał, to na pewno wartość licznika w pierwszym poście by się co najmniej podwoiła.

Dobra, kończę to bajanie, może w jakiś dziwny sfilcowany sposób to pomoże, może nie. Nieważne.