Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chciałbyś/-ałabyś, aby powstał tutaj dział poświęcony serii gier Total War?

Tak
    28 (57.1%)
    Nie
    6 (12.2%)
    Nie mam nic przeciwko, ale też nie jestem przekonany/-a
    15 (30.6%)

Głosów w sumie: 48

Głosowanie skończone: Stycznia 25, 2015, 22:53:17

Autor Wątek: Dział "Total War"  (Przeczytany 13389 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Dział "Total War"
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 19, 2015, 18:21:21 »
    Będzie kolejny dział w którym ktoś powkleja jakieś śmieszne relacje z turniejów TW które nikogo tutaj nie obchodzą czy coś tam innego i nie będzie tam nikt więcej pisał. Jak bym się interesował Total Warami to wpisałbym to w googlu i znalazł odpowiednie strony/fora. Tak samo jak z tą śmieszną "współpracą" z serwisem o Armie. No ale wasze forum róbta co chceta.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 19, 2015, 18:26:16 »
      Rozmowa zeszła, na porównanie tawerny i orga.  [..] Nie jestem pomysłodawcą, po prostu zadaję pytania i rzucam pewne tematy na które właśnie ten pomysłodawca może odpowiedzieć.

Ależ chętnie odpowiem na Twoje pytania, jednakże chciałbym zauważyć, że to ty rozpocząłeś porównywanie używając w zasadzie abstrakcji. Ja ci za to odpowiedziałem podając liczby, które nie mają w zwyczaju kłamać.
    Jednak na to chyba już odpowiedziałem gdzieś wyżej. Nie chcemy "kraść' użytkowników totalwar.org.pl ani oni nie "kradną" naszych. Akurat jest sporo osób (trzeba przyznać, że zdecydowanie więcej tych z orga), które pozakłady konta na obu serwisach. Nie o to jednak chodzi. Jeżeli już ktoś regularnie odwiedza jedno forum, to nie raz nie ma już czasu, czy nawet chęci, by włazić na inne (porównywalne, a wiec równie duże) i tam przeglądać tematy. Dlatego org ma dział o M&B, a u nas jest pomysł, by stworzyć dział o TW. Po to, by gracze, którzy wybrali M&B mogli na jednym forum mieć miejsce poświęcone TW, a ci, którzy wybrali TW mogli mieć u siebie miejsce o M&B. Nie wiem, czy jasno to określiłem, wiec tak w skrócie jeszcze: nie chodzi tutaj o przeciąganie graczy z orga do nas, czy o zdobywanie graczy Total War, którzy się jeszcze nie określili, tylko o stworzenie takiego miejsca do dyskusji i informowania dla naszych użytkowników M&B.

Nie rozumiem też, tego, dlaczego osoby które zagłosowały na nie, a nie chciały tego uzasadniać oddały niby "troll głosy" jak to napisałeś. Jaka jest logika głosowania skoro, 20 osób oddało głosy na tak i uzasadniły to chyba dwie czy trzy osoby, i wszystko jest ok, a za to gdy 3 osoby zagłosowały i nie napisały dlaczego są na nie to oddały "troll głosy". Przypomina mi to jakieś komunistyczne referendum, gdzie jest "jedyna słuszna opcja" i ta zła "reakcyjna".

Nie zrozumiałeś mnie. Na "nie" głosowały 4 osoby. Z czego jeden IvE uzasadnił, drugiego użytkownika nie znam, a ci dwa pozostali, których podejrzewam (a nie określam to jako pewnik) o oddanie troll-głosu są osobami, po których łatwo się tego spodziewać (Trebron już wyjaśnił, względem niego cofam mniemanie). I nie jest to przemyślenie od tak, bo mam taki kaprys. Jedna z tych osób już wcześniej nie raz oddawała głos w ankiecie, w której np. nie mogła oddawać głosu i było to wyraźnie zaznaczone.
    Wyjaśnię też, czemu nie dopytuję się o argumenty tych, którzy głosowali "za". Dla mnie naturalne jest, że jak ktoś to wybiera, to po prostu chce, by ten dział był. Co tu dużo wyjaśniać. Dla tych, którzy nie uważają, by był potrzebny jest opcja 3 ("nie mam nic przeciwko, ale .."). Za to opcja 2 ("Nie") moim zdaniem najbardziej zasługuje na komentarz. Bo jak po prostu nie będzie ta osoba tam pisała i go nie potrzebuje, to co szkodzi, by inni z niego korzystali? Wtedy można po prostu tą opcję 3 wybrać. A jeśli są jakieś powody (jak chociażby argument o tym, że będzie zbyt duży natłok działów), dla których ten dział będzie danej osobie przeszkadzał, to warto by go napisać.

Kolejna sprawa, może nim poddacie dyskusji temat działu o innej grze, przyjrzycie się sensowi istnienia działów, właśnie o pewnych grach, w których to działach, nikt nic nie napisał od przykładowo pół roku.

To akurat nie jest temat na tą ankietę, ale odpowiadałem na to już IvEmu- tu w pełni się z wami zgadzam. Być może uda się coś z tym niebawem zrobić.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 19, 2015, 19:19:55 »
    Chyba nikt nie bierze pod uwagę tego, że wątek o totalwarze jest jednym z największych wątków w dziale o grach(obok TESa i WoTa) i w sumie mógłby mieć już dawno własny dzialik, ale przy ostatniej reorganizacji działu o pozostałych grach tak się nie stało. Obecnie pomysł odżył, a ponieważ na naszym forum są czynni moderatorzy z .orga, więc 'patronat' .orga nad takim działem wydaje się być naturalny, a seria cały czas żyje i część userów tawerny pewnie woli tutaj gadać o TW, mimo że - co jest oczywiste - taki dział nie zastąpi całego forum .orga.

Myślę, że na pomyśle o nowym dziale skupiły się negatywne odczucia, co do aktywności na tym portalu i kwestii działań na rzecz podbicia jej. Szczególnie w świetle powstania działu Army.
    Więc dobrze, że jest kawa na ławę wyłożona, ale jak wiecie, TawernaFW to nie demokracja i decydują czerwoni. CZERWONI, IVE! :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 19, 2015, 19:38:44 »
    Demokracja jest zawsze głupia. Pewnie i tak wdrożycie ten idiotyczny projekt. Nie ma to żadnego sensu, każdy zdroworozsądkowy człek wejdzie na TotalWar.org. Zresztą tak jak pisałem można wstawiać newsy w temacie lub dać odnośnik do ich forum. Wątek TotalWarowy na TFW działa dobrze i spełnia swoją funkcję idealnie, jest tam akurat taki przepływ postów jaki trzeba aby nadążąć na biężaco, nie jest wymagany nowy dział. Co innego gdyby tam były generowane przynajmniej z 3 strony postów dziennie to może miało by to sens. Według mnie to jest niepotrzebne działanie ale dobrze, że przynajmniej toczy się jakaś dyskusja. W takim razie jak już robicie karkołomne niczemu niepotrzebne projekty to chociaż posprzątajcie śmietnik (działy o sesjach ckII i eu,wotrach, chivalrych oim dzikie pola,army) i zmieńcie układ forum na porządny a ten nowy dział wypuście testowo i zobaczcie czy ma sens i będzie popularny choć idę w zakład, że znikoma to będzie popularność. Tak to przynajmniej Wasze poronione wizję będą miały jakiś pozytywny skutek. Sorry za taką ostrą krytykę i język, ale jestem rozgoryczony, że po bandzie słabo radzących sobie z forum moderatorów, gdy przychodzi nowa budząca nadzieje krew. To wychodzi ona co najwyżej z takimi inicjatywami, które ni kupy ni du** się nie trzymają. Dobrze chociaż, że za konkursy i eventy można Was pochwalić, jednak to i tak mało.

Wyjaśnię też, czemu nie dopytuję się o argumenty tych, którzy głosowali "za". Dla mnie naturalne jest, że jak ktoś to wybiera, to po prostu chce, by ten dział był. Co tu dużo wyjaśniać. Dla tych, którzy nie uważają, by był potrzebny jest opcja 3 ("nie mam nic przeciwko, ale .."). Za to opcja 2 ("Nie") moim zdaniem najbardziej zasługuje na komentarz.

Sorry taka logika nie ma sensu. Jak ktoś wybiera "Nie" to też jest naturalne, że po prostu nie chcę aby ten dział istniał. Nie wprowadzajmy tutaj absurdów.

Offline Skrzydlaty

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Audi multa, dic pauca!
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 19, 2015, 21:13:42 »
    Jako moderator orga jestem jak najbardziej za i oferuję przy okazji pomoc w rozwijaniu tego działu. Seria TW jest duża i popularna, co więcej znamy już dwie następne części więc zasługuje na swój dział.
    Dwie kolejne części? :O
    Jakie?
    Kolejne machanie katankami?
    Na moje powinni zrobić coś w stylu CoH, ale wtedy TW już by nie miało tego "klimatu".
    Skoro "odnowili" Rome w drugiej części(myślałem, że II wypali, ale na moje to trochę lipa, zostałem przy Shogunie i Napoleonie(do tej pory najlepsze części)) to by mogli robić coś z medievalem.
    Poza tym od tego jest Totalwar.org.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 19, 2015, 21:18:25 »
    No Attila i Warhammer.

Offline huth

« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 19, 2015, 21:19:14 »
    @ IvE
    Był czas kiedy było pewnie robione i więcej niż 3 posty, rozumiem że wtedy nie byłbyś przeciwny powstaniu takiego dzialiku. No, niestety, go nie ma, a tym sposobem, to byłby i dział o Gothicach, i TESie, i WoTie... cóż, "po ptokach", choć można coś z tym robić ciągle, bo niby czemu nie?
    Można też powiedzieć, że ludzie może więcej piszą, jeśli maja dział, gdzie mogą założyć własny wątek itd. Ale mogę się mylić(oświeć mnie)
    karkołomne niczemu niepotrzebne projekty
    Coś wyolbrzymiasz i przekręcasz... jakie karkołomne i jakie "projekty"? Rany... niepotrzebne - walenie negatywnymi opiniami
    Sorry za taką ostrą krytykę i język, ale jestem rozgoryczony, że po bandzie słabo radzących sobie z forum moderatorów, gdy przychodzi nowa budząca nadzieje krew. To wychodzi ona co najwyżej z takimi inicjatywami, które ni kupy ni du** się nie trzymają. Dobrze chociaż, że za konkursy i eventy można Was pochwalić, jednak to i tak mało.
    Tak, wiem, że ty jesteś rozgoryczony już od czasu twojego moderowania, strasznie emocjonalnie do tego punkciku w sieci podchodzisz, to jest nawet z pewnej perspektywy budujące. Nie chcę tu "publicznie" pisać więcej w tych sprawach, w każdym razie ja nie jestem do tego co piszesz negatywnie nastawiony, ale serio trzeba do ciebie podchodzić wyrozumiale.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 19, 2015, 21:33:46 »
    Szanuję zdanie każdego z was, ale lekki uśmiech wywołuje u mnie coraz częściej powtarzane "od tego jest totalwar.org". Ciekawe, czy na orgu ktoś pisał przy powstawaniu tych działów "od tego jest mountblade.info" albo "od tego jest [strona o Warhammerze] :D
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 19, 2015, 21:46:44 »
    Mimo wszystko u nas (znaczy na orgu) nie ma żadnych złych efektów spowodowanych działami np. Mounta, EU czy DoW. Przeciwnie, są ładnie uporządkowane tematy np. o modach, gdzie są podane linki do pobrania, opisy, screeny. Jakiejś mega aktywności tam nie ma ale lepiej z tym niż bez tego. A czasem nawet zdarza się jakaś ciekawsza dyskusja.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 19, 2015, 23:23:14 »
    @huth

Cóż dzięki za wyrozumiałość. Moje moderowanie to był epizod zresztą sam zrezygnowałem. Od tamtego czasu raczej nie mam czasu i po prostu lubię sobie ponarzekać. A jako, że dajecie mi powód to z niego korzystam :D Zrobicie jak chcecie według mnie robicie źle, ale jak napisałem w moim chaotycznym natłoku myśli - spróbować można zawsze, tylko uporządkujcie przy okazji parę innych spraw.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 20, 2015, 00:07:37 »
    Jestem za.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 20, 2015, 00:22:43 »
    Tawerna, jest zjawiskiem które można przypisać do grupy - wirtualnej sieci społecznej, czyli spotykamy się w cyfrowym świecie i zajmujemy się jakimiś tam bzdurami. Kluczowi są tu nie bzdury, ale ludzie - jeśli wychodzimy jak grupa na spotkanie z innymi wariatami, to razem w grupie.
    Słowem wchodząc na Tawernę, by przez nią przeskoczyć w świat Total War zabieram z sobą te osoby, które chce i co logiczne już znam.
    Inaczej gada się o Total War, na serwisie tej gry, a inaczej tu z kolegą którego już znam. Co więcej, może ja tam już nie chce za bardzo samemu się wychylać, żeby mnie jakaś grupa cybet-neandertalczyków nie stłukła? Dlatego taki portal ma sens.
    Nie za bardzo podoba mi się wyliczanie aktywnych użytkowników jak sztuk bydła, ale wiadomo że to jakiś tam sposób na pokazanie tego co się akurat dzieje, chociaż sposób nieszczęśliwy w założeniach. Jeszcze mniej podoba mi się ciągłe narzekanie na Tawernę, bo są tacy jak ja, czyli ludzie, którym Tawerna się podoba.
    A Total War i MiB łączy potrzeba ZASADZKI, więc wszystko się dla mnie zgadza.

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 20, 2015, 18:55:28 »
    Nie mam nic przeciwko, pewnie i tak bym go nie odwiedzał(wyzwanie dla moderatorów tego działu) mimo że trochę pogrywam w TW.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 20, 2015, 19:50:18 »
    Nie mam nic przeciwko, pewnie i tak bym go nie odwiedzał(wyzwanie dla moderatorów tego działu) mimo że trochę pogrywam w TW.

+1

Lepiej usuńcie ten śmieszny dział o Armie i skupmy się na reorganizacji forum pod Bannerlorda :)

Offline huth

« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 20, 2015, 22:29:33 »
    No dobrze, tylko co tu można pod Bannerlorda organizować? Nawet na Talewords jest tylko jeden wątek...
    Spodziewałem się raczej zastrzeżeń co do wykorzystania premiery Viking Conquest.
    Zamierzamy to jakoś nadrobić i oprócz tego ze względu na dość nudne oczekiwanie na Bannerlorda trochę poruszyć temat innych gier związanych klimatem do Mount&Blade. Oczywiście nie przerywając niczego związanego ze sceną M&B.