Jeśli w swojej wypowiedzi chcesz podawać fakty, to je najpierw sprawdzaj. To, co podałeś, to fałsz.
mountblade.info : 15 921 użytkowników
totalwar.org.pl : 10 126 użytkowników
Rozmowa zeszła, na porównanie tawerny i orga. Teraz drążymy szczegóły. Ty, słusznie wskazałeś, że myliłem się i tawerna ma więcej zarejestrowanych użytkowników, ja wskazałem tobie, że jednak na tamto forum wydaje się, że wchodzi dziennie więcej osób. Możemy jednak uznać, że oba fora istnieją od dłuższego czasu i cieszą się popularnością.
Więc, czy jeśli stworzymy dział "Total Wary" na tym forum to nagle ktoś się przeniesie z orga? Albo osoba szukająca forum o total warach znajdując i tawernę i orga zarejestruje się tutaj? Może tak, a może nie. Nie jestem pomysłodawcą, po prostu zadaję pytania i rzucam pewne tematy na które właśnie ten pomysłodawca może odpowiedzieć.
Czy jeśli chcecie informować graczy o tym co się dzieje na orgu, a macie pod ręką jakiegoś moderatora z tamtego forum to nie lepiej poprosić go aby zrobił temat w dziale inne gry? Niech sobie tam wkleja, ku radości ludu pracującego miast i wsi, wszelkie informacje o konkursach.
Nie rozumiem też, tego, dlaczego osoby które zagłosowały na nie, a nie chciały tego uzasadniać oddały niby "troll głosy" jak to napisałeś. Jaka jest logika głosowania skoro, 20 osób oddało głosy na tak i uzasadniły to chyba dwie czy trzy osoby, i wszystko jest ok, a za to gdy 3 osoby zagłosowały i nie napisały dlaczego są na nie to oddały "troll głosy". Przypomina mi to jakieś komunistyczne referendum, gdzie jest "jedyna słuszna opcja" i ta zła "reakcyjna".
Podsumowanie jest takie, że
bardzo dobrze, że chcecie ożywić tawernę. Ale, już teraz w wielu działach, ktoś coś napisze od wielkiego dzwona. Zamiast tworzyć kolejne pustkowia, lepiej rozbudujcie te tematy w których pisze wiele osób, grupujcie je i twórzcie z nich działy. Był taki moment, że mnóstwo ale to mnóstwo Polaków grało w c-rpga (Jak jest teraz, nie wiem), a nie było inicjatyw aby tworzyć działu. Teraz trwają prace nad bannerlordem, grą twórcy c-rpga ale także twórców N&S czy twórcy NW. A na tawernie dyskutujemy czy warto stworzyć dział o total warach ^^
Kolejna sprawa, może nim poddacie dyskusji temat działu o innej grze, przyjrzycie się sensowi istnienia działów, właśnie o pewnych grach, w których to działach, nikt nic nie napisał od przykładowo pół roku.