Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chciałbyś/-ałabyś, aby powstał tutaj dział poświęcony serii gier Total War?

Tak
    28 (57.1%)
    Nie
    6 (12.2%)
    Nie mam nic przeciwko, ale też nie jestem przekonany/-a
    15 (30.6%)

Głosów w sumie: 48

Głosowanie skończone: Stycznia 25, 2015, 22:53:17

Autor Wątek: Dział "Total War"  (Przeczytany 13379 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Dział "Total War"
    « dnia: Stycznia 18, 2015, 22:51:46 »
    Tak, jak w pytaniu. Komentarze w tym temacie wraz z uzasadnieniem wyboru są mile widziane.

Trzeba tu też dodać, że nie bierze się to znikąd- trwa właśnie wznawianie współpracy z serwisem totalwar.org.pl .
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Servi simus iuris, ut liberari possimus.
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Dział "Total War"
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 18, 2015, 22:56:17 »
    Przyjemna inicjatywa, czemu nie. ;)
    (click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 18, 2015, 22:57:17 »
    Jako moderator orga jestem jak najbardziej za i oferuję przy okazji pomoc w rozwijaniu tego działu. Seria TW jest duża i popularna, co więcej znamy już dwie następne części więc zasługuje na swój dział.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 18, 2015, 23:03:26 »
    Sam w Total Wary nie grałem poza demem Shoguna, ale jestem za wszystkim co przyczynia się do rozwoju forum. Ponadto, z tego co widzę, całkiem sporo użytkowników Tawerny grywa w te gry, więc jak najbardziej na TAK.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 18, 2015, 23:08:57 »
    Jak na razie gram w total wary w stosunkowo małym gronie, a chętnie zagrałbym z nowymi osobami. Inicjatywę jak najbardziej popieram.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2015, 08:18:14 »
    Pewnie, o ile za Swoją aprobatę dostanę hajs.

;)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 19, 2015, 11:27:40 »
    Co za głupota. To nie lepiej dać odnośnika do Totalwar.org? Kto się interesuję TotalWarami to i tak tam wejdzie. Można ewentualnie poinformować o fajnych inicjatywach w temacie gry. Zamiast rozmywać coraz bardziej portal na jakieś pseudo działy może lepiej wrócić do korzeni i solidnie przygotować się do premiery Bannerlorda. Świat nie stoi na TW i YT powstało szmat materiałów o Bannerlordzie u nas tylko dział, który jest gdzieś na dole forum. Każde forum daje dział o nadchodzącej grze na samej górze. No cóż nie tak powinno się ratować umierającego pacjenta ale jeśli da to jakieś efekty to proszę bardzo :D Według mnie się mija z celem tym bardziej, że jest pełno działów, które dawno powinny zniknąć a co dopiero nowe. Zresztą cały układ forum jest skopany. Wciąż jednak liczę na nową administrację. Aktualnie co z bólem i zdziwieniem stwierdzam jest gigantyczna stagnacja. A entuzjam uciekł parę miesięcy temu.  Jeśli nic się nie zmieni to pewnie zostanie tak jak jest na tawernę będę wchodzić z sentymentu i się posprzeczać newsy i co związane z grą to TW i YT.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 19, 2015, 12:54:36 »
    Nie miałbym nic przeciwko, ale nie widzę z tym zbytnio sensu. Lepiej oddelegowywać ludzi do totalwar.org.pl, tam jest cała skarbnica wiedzy o serii, tysiące postów. Po co pisać to samo tutaj? Współpraca z tamtym portalem jak najbardziej, ale dawanie oddzielnego działu mija się z celem, bo nie ma w tym żadnej korzyści.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 19, 2015, 13:36:00 »

Są to Wasze opinie i nie zamierzam ich negować, czy Was przekonywać do zmiany zdania, ale zauważyłem tu parę rzeczy, które skłaniaja mnie, by przedstawić tu punkt widzenia tej kwestii z innej strony.

Na totalwar.org.pl jest oddzielny dział o Mount&Blade, a nawet ma poddziały z modami. Nie jest jakiś super aktywny, ale jednak sprawdza się. Ludzie mają tam bezpośredni dostęp do informacji, bez grzebania na innych forach. Tutaj zapewne byłoby tak samo- mniej aktywny dział, ale jednak spełniający swoją funkcję informacyjną. Warto by też się zastanowić, czy dla starego-nowego zaprzyjaźnionego serwisu korzystniej by było, gdybyśmy wstawili odnośnik, czy zrobili dział? W odnośnik wejdą poszczególne osoby, ale jeśli nie są to użytkownicy tamtego forum, to raczej na kliknięciu w odnośnik się skończy, bo nie będzie taka osoba wiedziała, co jest gdzie i nie będzie najpewniej chciało jej się przeglądać. A gdy będzie stał dział? Będą mieli oddzielny temat na konkursy i eventy. Być może powstaną jakieś tematy z modami, gdzie będzie krótka informacja o modyfikacji i link do odpowiedniego tematu na totalwar.org.pl. Konkretne informacje i odnośniki do konkretnego tematu, czy tak nie jest lepiej?
    Dla naszych użytkowników również korzystniejszy byłby nowy dział, bo nie wszyscy odwiedzają oba portale, a jednak dużo osób gra tutaj w Total War'y. Mieliby bezpośrednie informacje tutaj, a do bardziej szczegółowych dyskusji byłyby odnośniki do tamtego portalu.

Jak pisałem już, to jest tylko moje spojrzenie na to, nie musicie się z nim zgadzać.

Odpowiem też bezpośrednio IvEmu, bo w swoim poście zawarł coś więcej, niż sugestie odnośnie tej ankiety ;) Uwierz, że osobiście chciałbym tutaj coś z Bannerlordem zrobić, ale z niczego nie stworzysz działów, czy tematów. Nie jest to nasza wina, że nie można jeszcze promować Bannerlorda, ponieważ Tale Worlds raczy nas jedynie raz na kilka miesięcy jakimś strzępkiem informacji. Temat o Bannerlord na forum Tale Worlds ma już grubo ponad 1 000 stron, ale nie dyskutują tam wcale o tej grze. Jest tam dyskusja dosłownie o wszystkim, rzadko ma to związek z produkowaną najnowszą częścią M&B.
    A co do lekkiego śmietnika z działami to osobiście się zgadzam. Zobaczymy, czy niedługo nie uda się zrobić z tym porządku ;)

P.S: Dzięki IvEmu, że rozpisał swoje zdanie tutaj, skoro był na "nie". A czy pozostałe 3 osoby mogłyby jakoś to zargumentować? Bo chyba widzę tutaj 2 troll-głosy. Nie zdziwię się, jak niedługo na "nie" pojawi się również głos gorna :P
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 19, 2015, 14:57:23 »
    Według mnie jest to dobra decyzja, jeśli chcemy być w przyszłości liczącą się stroną, która ma u siebie spore grono użytkowników to tym bardziej powinniśmy rozbudowywać inne sekcje niż jedynie tematy poświęcone mount & blade. Oczywiście rozbudowywać to wszystko równomiernie i z powodu naszych użytkowników (tak jest właśnie z tą serią gier - jak widzimy część osób jest zainteresowana i grywa w to) i być może takimi ruchami zgarniemy kilkudziesięciu nowych userów. Ważne po prostu żeby to wszystko żyło.
    PS. Jeśli macie zamiar utworzyć dział poświęcony serii Total War to czym jest ArmaCoopCorps? Po prostu jak widzę takie gówno na forum które zostało założone z inicjatywy gburowatego moderatora to aż mnie świerzbi ręka żeby to coś wywalić stąd. Wkurza mnie to, bo to po prostu jest załatwianie jakichś prywatnych interesów i nie ma żadnego związku z funkcjonowaniem forum.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 19, 2015, 15:37:49 »
        Można wszystko, nawet włożyć fiuta do kontaktu, zawsze jednak rodzi się pytanie "po co?"
     I właściwie, cały czas się nad tym głowię, jaki to ma sens. Gdyby total wary powstały wczoraj, nie byłoby konkurencji to jasne. Gdyby konkurencja była słaba, to też mógłbym to zrozumieć. Ale Totalwar.org organizował turnieje na wielką skalę, zanim wyszedł Warband, użytkowników mają więcej niż to forum. Równie dobrze, można byłoby założyć dział poświęcony c-rpgowi, dalej jeśli nie będzie dużej liczby osób które będą tam pisać, stworzymy wirtualny cmentarz. 

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 19, 2015, 15:47:03 »
    użytkowników mają więcej niż to forum.

Jeśli w swojej wypowiedzi chcesz podawać fakty, to je najpierw sprawdzaj. To, co podałeś, to fałsz.
    mountblade.info : 15 921 użytkowników
    totalwar.org.pl : 10 126 użytkowników
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 19, 2015, 15:52:43 »
    Aktualnie na forum jest 152 użytkownik(ów) online. 27 zalogowany(ch) oraz 125 niezalogowany(ch)
    - Z ich forum, na chwile obecną.
    Na tawernie jest 2 razy mniej.

Faktycznie nie sprawdziłem tego, że łącznie tutaj zarejestrowało się więcej osób niż na totalwar.org. Ich forum ma jednak moim zdaniem więcej aktywnych użytkowników.
     Wedle tej aktywności,  bym to porównywał, bo jasne, tawerna ze swoją liczbą multikont może śmiało rywalizować z wieloma forami. Jeśli zbanujecie raz jeszcze: Trebrona, Kamilla i kilku innych to w ciągu roku przebijecie FSE, a w ciągu dekady Facebooka pod względem liczby użytkowników zarejestrowanych.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 19, 2015, 15:58:25 »
    Aktualnie na forum jest 152 użytkownik(ów) online. 27 zalogowany(ch) oraz 125 niezalogowany(ch)
    - Z ich forum, na chwile obecną.
    Na tawernie jest 2 razy mniej.

Faktycznie nie sprawdziłem tego, że łącznie tutaj zarejestrowało się więcej osób niż na totalwar.org. Ich forum ma jednak moim zdaniem więcej aktywnych użytkowników.
     Wedle tej aktywności,  bym to porównywał, bo jasne, tawerna ze swoją liczbą multikont może śmiało rywalizować z wieloma forami. Jeśli zbanujecie raz jeszcze: Trebrona, Kamilla i kilku innych to w ciągu roku przebijecie FSE, a w ciągu dekady Facebooka pod względem liczby użytkowników zarejestrowanych.

Twoje wypowiedzi są śmieszne lygrys :) Ciągle "może", "chyba" etc, zero faktów. Multikonta, jakie tu były nie szły w tysiące i doskonale wiesz, że już 2 lata będą mijać, odkąd ich liczba spadła prawie że do zera. Proszę bardzo, w tej chwili jest tam 150 online, a u nas 90. W tym miesiącu rekordowo u nas było 180 online, a w zeszłym ponad 200. Zanim spróbujesz znowu się miotać z gdybaniem i podasz tamta danę, że rekordowo było 711 online, to sprawdź, że u nas było rekordowo 987. W obu przypadkach to po prostu błąd spowodowany zmianą skryptu forum.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 19, 2015, 17:56:15 »
    Jeśli w swojej wypowiedzi chcesz podawać fakty, to je najpierw sprawdzaj. To, co podałeś, to fałsz.
    mountblade.info : 15 921 użytkowników
    totalwar.org.pl : 10 126 użytkowników

Rozmowa zeszła, na porównanie tawerny i orga.  Teraz drążymy szczegóły. Ty, słusznie wskazałeś, że myliłem się i tawerna ma więcej zarejestrowanych użytkowników, ja wskazałem tobie, że jednak na tamto forum wydaje się, że wchodzi dziennie  więcej osób. Możemy jednak uznać, że oba fora istnieją od dłuższego czasu i cieszą się popularnością.
      Więc, czy jeśli stworzymy dział "Total Wary" na tym forum to nagle ktoś się przeniesie z orga? Albo osoba szukająca forum o total warach znajdując i tawernę i orga zarejestruje się tutaj?  Może tak, a może nie. Nie jestem pomysłodawcą, po prostu zadaję pytania i rzucam pewne tematy na które właśnie ten pomysłodawca może odpowiedzieć.
      Czy jeśli chcecie informować graczy o tym co się dzieje na orgu, a macie pod ręką jakiegoś moderatora z tamtego forum to nie lepiej poprosić go aby zrobił temat w dziale inne gry? Niech sobie tam wkleja, ku radości ludu pracującego miast i wsi, wszelkie informacje o konkursach.
       Nie rozumiem też, tego, dlaczego osoby które zagłosowały na nie, a nie chciały tego uzasadniać oddały niby "troll głosy" jak to napisałeś. Jaka jest logika głosowania skoro, 20 osób oddało głosy na tak i uzasadniły to chyba dwie czy trzy osoby, i wszystko jest ok, a za to gdy 3 osoby zagłosowały i nie napisały dlaczego są na nie to oddały "troll głosy". Przypomina mi to jakieś komunistyczne referendum, gdzie jest "jedyna słuszna opcja" i ta zła "reakcyjna".
       Podsumowanie jest takie, że bardzo dobrze, że chcecie ożywić tawernę. Ale, już teraz w wielu działach, ktoś coś napisze od wielkiego dzwona. Zamiast tworzyć kolejne pustkowia, lepiej rozbudujcie te tematy w których pisze wiele osób, grupujcie je i twórzcie z nich działy. Był taki moment, że mnóstwo ale to mnóstwo Polaków grało w c-rpga (Jak jest teraz, nie wiem), a nie było inicjatyw aby tworzyć działu. Teraz trwają prace nad bannerlordem, grą twórcy c-rpga ale także twórców N&S czy twórcy NW. A na tawernie dyskutujemy czy warto stworzyć dział o total warach ^^
     Kolejna sprawa, może nim poddacie dyskusji temat działu o innej grze, przyjrzycie się sensowi istnienia działów, właśnie o pewnych grach, w których to działach, nikt nic nie napisał od przykładowo pół roku.