Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jeździectwo jest jak kastracja  (Przeczytany 11960 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Jeździectwo jest jak kastracja
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 18, 2015, 19:32:30 »
    rany, jak oni w tej Sondzie wyglądają intelektualnie zabójczo w tych wielkich smutnych okularach :)
    Co to była za moda, żeby takie wielkie szkła nosić...
    A te zdjęcia z brytyjskiej telewizji - wow :P

Trochę mnie zdziwiło, że nie mówili nic o oddechu konia podczas galopu

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 18, 2015, 19:44:13 »
    Dokładnie tak powinien wyglądać człowiek chcący być wiarygodny jako intelektualista!
    Zwiotczałe mięśnie, przepalone papierosami płuca, okulary z denka od słoiczka i wtedy możesz mówić o przestrzeni pozbawionej czasu i grawitacji będąc wiarygodnym.
    Jeden z lepszych odcinków, to ten w którym mówili w Sondzie o nauce w sporcie i Kurek pokazywał jak ta nauka sprawia, że ciało staje się zabójczą maszyną - absolutny rekord.
    Ale mówili za to o tym, że koń śpi na stojąco - praktyczna rzecz.

Offline huth

« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 18, 2015, 19:50:36 »
    Dokładnie tak powinien wyglądać człowiek chcący być wiarygodny jako intelektualista!
    Zwiotczałe mięśnie, przepalone papierosami płuca, okulary z denka od słoiczka i wtedy możesz mówić o przestrzeni pozbawionej czasu i grawitacji będąc wiarygodnym.
    Jeden z lepszych odcinków, to ten w którym mówili w Sondzie o nauce w sporcie i Kurek pokazywał jak ta nauka sprawia, że ciało staje się zabójczą maszyną - absolutny rekord.
    Jakiś czas temu(a może nadal) były te programy na discovery z Morganem Freemanem jako prezenterem/lektorem. No beznadzieja, aktor o fizis pastora gada mi o kosmosie na tle niesamowitych wizualizacji, pfff. To tak jak powieści sci-fi od Carda który jest mormonem w ogóle do mnie nie docierają... Mogliby mu choć dać takie wielkie okulary i ubrać w powyciągany sweter...
    No, to wydawało mi się, że ludzie raczej wiedzą, hmm

CO to jest inochód? Jakiś samochód?
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:16:35 »
    Morganem Freemanem - absolutny talent do zniechęcania do nauki. Wystarczyły mi tylko reklamy tego programu, komunikat jaki przesyłają to - będziemy mówić o totalnych bzdurach z całkowitą pewnością siebie, wyciągając na podstawie tych bzdur jeszcze bardziej idiotyczne wnioski, nie mające najmniejszego związku z niczym w sposób skrajnie pretensjonalny, zmierzając do punktu w którym udowodnimy ci jacy jesteśmy mądrzy i  dzięki nam ty też możesz odczuwać silne poczucie bycia lepszym od innych i nauczysz się jak bombardować swoje życie wewnętrzne totalnymi pierdołami dzięki animacjom komputerowym i niskiemu głosowi faceta który nie ma bladego pojęcia o czym mówi.
    Gdyby Freeman mówił o koniach to zniechęcił by do nich Bohuna i Winnetou.

A dzięki Sondzie to wiem co to jest adhezja! :)

Offline huth

« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:20:56 »
    No nieźle go podsumowałeś...

A ja dzięki Gimlangowi ciągle nie wiem co to inochód i specjalnie sobie tego nie sprawdzę

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:23:31 »
    Chociaż może leżeć! W ogóle zwodnicze jest to, jak o tym kiedyś nie wiedziałem to przylazłem do konia i poklepałem go po szyi (energicznie), a on się zerwał ze snu, tak się "wku***ł że jak jechałem na nim to specjalnie dęba stanął (skończyłem w błocie). Te końskie humorki są ciekawe, pewna klacz którą ujeżdżałem (bez skojarzeń) jest feministką i jak facet do niej podejdzie np. wyczyścić to go ogonem naparza. O czyszczeniu kopyt też można zapomnieć.

Ale pod wierzch już dobra jak się ją opanuje, wredna póki się jej nie dosiądzie. :D

CO to jest inochód? Jakiś samochód?
    Ale mnie suszy. xD Koń idzie kłusem stawiając nogi w tym samym momencie po jednej stronie. W normalnym kłusie stawia na przemian. Zrozumiale czy spróbować inaczej? :D

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:30:45 »
    gugi gii gguugu gagggaa, guuggaa, buuuu ggggaggagga, ggaiiiiii,  specjalnie sobie tego nie sprawdzę
    No i to jest punkt przełomowy. Trzeba określić, czy gadam o koniach z klikaniem po necie, czy nie. Jak dla mnie to są dwa odrębne modele rozmowy, problem ciekawy już sam w sobie. Co prawda do klikanie i tak trzeba coś wiedzieć, ale to potem już leci lawinowo.
    Ciekawe kiedy wpadnie tu beanshee i zaczną się ciekawostki i luźne rozważania końsko-historyczne?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:32:08 »
    Rozważania końsko-historyczne to bardzo ciekawa sprawa! Kuń jest przecież nieodłączną częścią historii.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:36:56 »
    W siodle człowiek czuje się naprawdę wspaniale, najpiękniejsze chwile w życiu się w nim spędza.

No stary ... To nie wiem czy mam Ci gratulować oddania pasji czy płakać nad twym losem. Najpiękniejsze chwile w życiu spędzasz z drugą osobą ... jeżeli w Twoim wypadku jest to koń ...

Pozdrawiam serdecznie ;)

P.S: Zajebiste Hobby.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:39:52 »
    Oj tam oj tam, zaraz "te sprawy" wkraczają do akcji, raz człowiek zapomni o tym i wyjdzie na jakiegoś... Nie wiadomo kogo :D

Offline huth

« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:40:48 »
    Chociaż może leżeć! W ogóle zwodnicze jest to, jak o tym kiedyś nie wiedziałem to przylazłem do konia i poklepałem go po szyi (energicznie), a on się zerwał ze snu, tak się "wku***ł że jak jechałem na nim to specjalnie dęba stanął (skończyłem w błocie). Te końskie humorki są ciekawe, pewna klacz którą ujeżdżałem (bez skojarzeń) jest feministką i jak facet do niej podejdzie np. wyczyścić to go ogonem naparza. O czyszczeniu kopyt też można zapomnieć.

Ale pod wierzch już dobra jak się ją opanuje, wredna póki się jej nie dosiądzie. :D
    kobiety...
    (to chyba był strasznie głupi i szowinistyczny komentarz)
    Ale mnie suszy. xD Koń idzie kłusem stawiając nogi w tym samym momencie po jednej stronie. W normalnym kłusie stawia na przemian. Zrozumiale czy spróbować inaczej? :D
    Hmm no dobra, chociaż nie mam 4 nóg to sobie wyobrażam :P Ale ta nazwa to mogłaby być lepsza...

No i to jest punkt przełomowy. Trzeba określić, czy gadam o koniach z klikaniem po necie, czy nie. Jak dla mnie to są dwa odrębne modele rozmowy, problem ciekawy już sam w sobie. Co prawda do klikanie i tak trzeba coś wiedzieć, ale to potem już leci lawinowo.
    Ciekawe kiedy wpadnie tu beanshee i zaczną się ciekawostki i luźne rozważania końsko-historyczne?
    Jasne że mógłbym sobie to wszystko wyczytać, ale wtedy po co miałbym w ogóle tu się wpisywać i podtrzymywać temat?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:43:00 »
    Tak koń jest częścią historii! Zdecydowanie, np. pewna dziewczyna w moim liceum uwielbiała konie. Pewnego razu zsunęła się z siodła, noga utknęła jej w strzemionie, koń ruszył gwałtownie i wyrwał jej stopę. Jej historia potoczyła się już inaczej.
    Dotarło do mnie, że łatwo jest te zwierzoki idealizować, dlatego mi się przypomniała ta historia, lub na odwrót co w sumie bez znaczenia.
    Mam nadzieję, że rozumiecie mój punkt widzenia, nie zapędzajmy się w obrazkach jak z Sienkiewicza, czy reklamy Marlboro.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:48:24 »
    Każdy jeździec się liczy z tym że jest to mimo wszystko sport niebezpieczny. Nauczyciel jeździectwa na dzień dobry mi opowiedział historyjkę o pewnym gościu, którego poniósł koń i sobie rozwalił łeb jak spadł. Kwestia tego czy się chce czy nie. Na serio wiele słyszałem, wiele razy też spadałem ("kto nie spada, ten nie jeździ" ;), tłukłem się, ale jednak mam tak dobrą opinię o jeździectwie.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 18, 2015, 20:58:24 »
    Bo nie chodzi o dyskredytację jeździectwa, ale naświetlenie wszystkich stron.
    W MiB wsiada się naciskając F, w prawdziwym życiu jest to ciutek bardziej problematyczne.
    Swoją drogą jak to jest, że ludzie lubią samoloty oglądają z zacięciem kraksy, ludzie od koni gadają właśnie takie rzeczy jak my teraz, ludzie od gier oglądają filmiki z nieudanymi na maksa akcjami i totalnym fuksem z strony noobów - to taka czarna dziura jaką tworzy energia naszych pasji. :)

Offline huth

« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 18, 2015, 21:08:39 »
    Pewnego razu zsunęła się z siodła, noga utknęła jej w strzemionie, koń ruszył gwałtownie i wyrwał jej stopę.
    Ale tak, że została w strzemionie razem z butem a dotychczasowa jej posiadaczka bez niej na ziemi?

Mi się wydaje, że to jest jasne, że do czegoś znacznie większego od ciebie, trzeba podchodzić czujnie... A pomyśl, że jesteś jeźdzcem na słoniu, wow.

no nie wierzę, do czego ten wątek doprowadził, właśnie obejrzałem kompilację faili, jak mogłeś Octavian? Teraz mam Drozdę przed oczami i dżingiel 'śmiechu warte'....