Dobra, co prawda nie ja jestem adresatem pytań, ani tym bardziej adminem czy globalem, a jedynie moderatorem jednego działu i redaktorem, ale podejmę temat:
1. W temacie o rozwinięciu współpracy zdanie o "swoim własnym kawałku podłogi" napisane w czasie przyszłym, nieokreślonym. Może tamtym forum (nie chcę nikomu ubliżać, nie znam osób, które pełnią tam jakieś funkcje) zarządzają osoby, które coś powiedziały i naprawdę mają zamiar to spełnić... w nieokreślonej przyszłości (czyt. nie chce im się, a deklaracje nic nie kosztują). Swoją drogą, prześwietliłem ich forum i znalazłem 3 tematy, którym można by dać dział, tak jak Armie na naszym forum (M&B2:BL, mody do M&B i wątek informacyjny TFW).
2. Kluczowe jest tam drugie zdanie - "Jeżeli chciałbyś umieścić na forum reklamę własnego sajtu zgłoś to najpierw administracji." Być może administracja wydała zgodę?
3. Na to pytanie nie odpowiem, bo to nie do mnie skierowane. Mógłbym napisać, że takie zachowanie jest w przypadku moderatora karygodne, ale byłbym wtedy hipokrytą, bo mi też zdarzyło się na forum odpowiedzieć niektórym użytkownikom w nieodpowiedni sposób.