Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Fable - obie części.  (Przeczytany 15137 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    Odp: Fable - obie części.
    « Odpowiedź #45 dnia: Listopada 22, 2009, 14:10:01 »
    Powiedzcie mi, jakie bonusy dodaje maska Jacka?

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Listopada 22, 2009, 14:33:57 »
    Golemy ziemnie miałem na 3 hity,kamiennego na 10 a lodowego na 10 do 11.Moja strategią to berserk i spowolnienie czasu,i nikt nie podskoczy.Miecz Aeonów jest najlepszy zadaje 240 damage.Maska Jacka sprawia że nie możesz być dobry,masz maksymalne zło,ludzie się cie boją i tyle.Tera gram dobrym magiem.Aby grać dalej trzeba przeczekać napisy końcowe
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2009, 14:41:21 wysłana przez Mr War »

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Kordianek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 12, 2009, 11:43:37 »
    Mi się ta gra bardzo podoba , nie przeszedłem całej bo w nie których momentach monitor się sam wyłancza :((

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 12, 2009, 11:51:45 »
    Jedna z moich ulubionych gier , nie grałem w dwójkę  ponieważ nie mam Xbox'a .

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 13, 2009, 12:44:43 »
    Grałem w jedynkę i bardzo mi się podobała , wciągnęła mnie na długo . Peter Molyneux zrobił kawał dobrej gry .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Jazers

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 22, 2009, 16:31:52 »
    Grałem tylko w 1 , konsolki się ni ma to się w 2 nie zagra szkoda że nie wydali jej na piece   .

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #51 dnia: Lutego 16, 2010, 12:09:38 »
    Koridanek mnie monitor tez sie wylacza przy misji z Dwoma Ostrzami chociaz mimo tego da sie to objsc ale trzeba miec sporo nerwow i dobry refleks inaczej komp sie zawiesi (ctrl+alt+delete) pozniej zamykamy menager zow wchodzimy na gre i zrobisz te 5 krokow moze 6 i znow.Pozniej gralem calkiem normalnie az do walki z gromem gdzie juz nie mialem sil i wylaczylem gre ;P.Jest to wina morze w Fable niemam pojecia czemu tak sie dzieje wiem napewno ze to wina karty graficznej.Instalowalem juz rozne sterowniki ale i tak nie podzialalo no coz trudno a co do gry bardzo mi sie podoba pomimo "lekkiej" cukierkowej grafiki ale gra jest nawet realistyczna i fabula tez wciaga gdyby nie tylko ten monitor eh.Jezeli komus udalo sie ominac te wylaczanie sie monitora niech napisze.

Offline gazomierz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Lutego 16, 2010, 12:59:29 »
    Szczerze nie mialem takiego problemu z ta gra. Z tego co wyczytalem na sieci, zmiana rozdzielczosci i odswiezania w windach moze pomoc. Problem nie lezy podobno po stronie sterownikow tylko samej gry. Nie moge zagwarantowac skutecznosci takiego rozwiazania ale warto sprobowac.

Po wiecej info odsylam na stronki:

http://www.mgforums.com/forums/showthread.php?t=41480&page=3

http://forums.projectego.net/fable-lost-chapters-pc-version-help-1925/

Mam nadzieje, ze to wam jakos pomoze.

Offline Garett

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Lutego 16, 2010, 15:39:13 »

Ja 24 razy przeszedłem tą wspaniałą greę XD ale było warto.Znam WSZYSTKO NA PAMIĘĆ!Każdy krzak, każdy klucz, każdy czar i broń hehe. I kto mi podskoczy?

Edit: Chcecie pomysł na... smoka w amoku?  To macie :
    Najpierw uczymy się spowolnienia czasu i berserka
    Możemy dodać wiele uderzeń dla smaku i skuteczności

Następnie podbijamy chociarz do 3 lev.
    Włączamy berserka, spowolnienie i wiele uderzeń i smoka smażymy w ok. 1,5 min.
    Bon apetit

Edit2:
    A chcecie najlepszy łuk jako przystawka do smoka?
    Bierzemy 2 ochroniarzy i DOKŁADNIE o północy idziemy do świątyni skorma i ofiarujemu obu.
    w nagrode dostajemy młodośc i łuk skorma ;)'
    ENJOY !
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2010, 17:04:54 wysłana przez Garett »

Offline Garett

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lutego 16, 2010, 15:46:18 »
    A poda ktoś proszę link do Patch'a dzięki któremu można grac po zakończeniu gry??Bo ja szukam na stronie z modami itp. ale nie mogę znaleźć.

http://fabletlcmod.com/forum/index.php?t=index&

Chcesz grać po zakończeniu gry???to przy napisach końcowych nic nie rusz! po napisach(ok 1 h) bedziesz mógł dalej grać.Polecam pójście na telewizor w tym czsaie pozdro.

Edit:
    W razie problemów/Znajdziek
    Piszcie
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2010, 15:53:07 wysłana przez Garett »

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #55 dnia: Lutego 17, 2010, 15:35:36 »
    @gazomierz niestety nie pomoglo:/.Przez ten temat wlaczylem save z walki groma o pania burmistrz i dziwnym trafem bez obrazu wygralem ;P.Bylem uradowany az do czasu gdy musialem uratowac archeologa w okreslonym czasie przedzierajac sie przez miniony powod-dookola wszedzie morze -.- :/ :( :<.Niestety nie udalo mi sie wykonac tej misji na ślepo.Jezeli ktos ma zapis po tej misji niech poda link bo szukalem ale nie znalazlem

Offline Garett

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Lutego 17, 2010, 17:34:37 »
    @gazomierz niestety nie pomoglo:/.Przez ten temat wlaczylem save z walki groma o pania burmistrz i dziwnym trafem bez obrazu wygralem ;P.Bylem uradowany az do czasu gdy musialem uratowac archeologa w okreslonym czasie przedzierajac sie przez miniony powod-dookola wszedzie morze -.- :/ :( :<.Niestety nie udalo mi sie wykonac tej misji na ślepo.Jezeli ktos ma zapis po tej misji niech poda link bo szukalem ale nie znalazlem

Ja przeszedłem gre bez takich atrakcji, ale mimo wszystko mógłbyś spróbować zainstalować najnowsze strey do karty graficznej.A może po prostu masz za słabego kompa?Podaj konfig.

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #57 dnia: Lutego 17, 2010, 18:01:05 »
    Stery juz instalowalem czytaj wyzsze posty kumpel informatyk mowi ze to prawdopodobnie wina karty graficznej ale tak to juz jest jak sie ma Radeona 9200 :/ musze kupic nowa karte ale po prostu nakopie w kompa az sie rozleci na drobne kawalki zeby kupic nowego i miec swiety spokoj :P.Fakt ze cala gra smiga bez najmniejszego sciecia to wyskoczy ci taki bubel z morzem.Chociaz patrzac na niego graficznie niema w sobie nic szczegolnego jest nawet 2x razy gorsze niz te w M&B.A i dodam ze w innych grach mi sie takie cos nie dzieje

Offline Garett

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lutego 18, 2010, 08:17:32 »
    To nie wiem sorry.Ale może przeinstaluj gierke  albo Patche zainstaluj.A może i grafa cienka ale swój urok ma musisz przyznać i nie zestarzeje sie za kilka lat. Ja miałem podobny problem z grą(nie wiem czy grałes) Loki. Na planszy był sam śnieg i wrogów nie było widać.Usunąłem.Za 2/3 tygodnie znowu zaistalowałem i było ok

Powiedzcie mi, jakie bonusy dodaje maska Jacka?

Z tego co zauważyłem to zwiększa obrażenia o jakieś 40-50

Posty edytujemy bo za double będą warny...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2010, 09:12:07 wysłana przez proud »

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #59 dnia: Lutego 18, 2010, 10:31:18 »
    Wiekszośc pewnie wie o tym triku... Jak już przejdziecie główną fabułę i dla zabawy chciałby ktoś wymaksować sobie wszystkie skile oto receptura:
    1. nie pamietam nazwy skila bo juz dawno nie grałem ale jest zaklęcie które sprawia iż zamiast hp tracimy manę a co za tym idzie nasz mnożnik nie spada
    2. idziemy do mapki gdzie umarlaki się ciagle pojawiają i tłuczemy
    Przyda się pare mikstur na manę i po paru minutach mamy gigantyczny mnożnik a co za tym idzie masa expa...