Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Marvel Cinematic Universe (możliwe spoilery z Endgame)  (Przeczytany 8185 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Marvel Cinematic Universe
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 28, 2017, 21:02:05 »
    O Matko, chyba znowu jest Punisher jakiś. Najlepszy i tak był ten z Dolphem Lundgrenem, totalnie wypalało mózg.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 29, 2017, 17:12:55 »
    O Matko, chyba znowu jest Punisher jakiś. Najlepszy i tak był ten z Dolphem Lundgrenem, totalnie wypalało mózg.
    (klik!)
    10 razy lepsze, niż Punisher z Travoltą. Jedynym chyba mocnym punktem tamtego filmu była rola Rebecci Romjin. Muzyka chyba jeszcze była fajna, ale oglądałem to tak dawno temu, że już nie pamiętam nawet.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Ważne info nt Infinity War (clickbait)
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 18, 2017, 14:20:02 »
    Wszyscy czekają, aż Marvel wrzuci w końcu oficjalny trailer Infinity War i nie trzeba będzie oglądać niskiej jakości nagrań kamerką w telefonie, a tymczasem w Marvelu... (klik!)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Ważne info nt Infinity War (clickbait)
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 19, 2017, 20:35:02 »
    Wszyscy czekają, aż Marvel wrzuci w końcu oficjalny trailer Infinity War i nie trzeba będzie oglądać niskiej jakości nagrań kamerką w telefonie, a tymczasem w Marvelu... (klik!)
    No tak, przebijam, to jest nie temat wątku, ale odbijam w ten sposób piłeczkę Lew'a.
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 16, 2017, 13:35:06 »
    Jak kogoś ciekawią opinie nt. nowego Thora, to moim zdaniem to najlepszy film z tych trzech, które powstały i jeden z najlepszych filmów MCU. Jak ktoś lubi space opery to może walić w ciemno.
    Co do Defenders, to się nie pomyliłem, serial słaby i nie polecam. Nie jest gorsze niż Iron Fist, ale nadal słabe. No ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - po tym serialu obejrzałem Jessicę Jones, która pierwotnie mnie odrzuciła i muszę stwierdzić, że jest lepszym serialem, niż przy pierwszym nieudanym podejściu mi się zdawało.
    Jutro na Netflixie premiera Punishera nawiasem mówiąc.
    EDIT: Aha, a Inhumans to najgorszy serial Marvela. Omijać szerokim łukiem.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2017, 13:55:12 wysłana przez Lew »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Marvel Cinematic Universe | Aktualizacja
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 13, 2018, 09:14:09 »
    Cóż, nie jestem już globalem, a więc nie mogę edytować OP, także krótkie podsumowanie zmian w MCU zrobię w tym poście:
    • już jutro (14 II) polska premiera Black Panthera
    • Ant-Man and the Wasp (przetłumaczone z jakiegoś powodu na Ant-Man i Osa, podziwiam niekonsekwencję w tłumaczeniu pseudonimów) ma pierwszy oficjalny trailer, link tutaj
    • Disney (właściciel Marvela) jest w trakcie przejmowania Foxa, które wykupiło jeszcze w XX wieku prawa do ekranizacji wielu najpopularniejszych wówczas postaci Marvela (X-Meni, Fantastic Four, ale także Deadpool); raczej nie dojdzie do połączenia obu unierwsów, prędzej spodziewałbym się, że postaci z uni X-Menów pojawią się w filmach MCU za 2-3 lata, ale zrecastowane
    • Marvel's Runaways od Hulu miało premierę 21 listopada i 10 stycznia zakończył się pierwszy sezon serialu; potwierdzony został drugi sezon, który prawdopodobnie pojawi się pod koniec tego roku; serial zdobył 83% pozytywnych recenzji ze średnią ocen 7.63 w skali 10-stopniowej, co jest jednym z lepszych wyników wśród seriali MCU; krótko scharakteryzowałem serial w wątku o najlepszych serialach ubiegłego roku, jak kogoś to ciekawi, to zapraszam do spoilera:
      (click to show/hide)
    • The Punisher miał swoją premierę 17 listopada, serial nie podobał mi się aż tak jak Runaways, ale zachęcam do zapoznania się, bo to najlepsze przedstawienie postaci Punishera na ekranie, trochę trzeba było na to czekać
    • Marvel's New Warriors ma obsuwę - pierwotnie produkowany przez Freeform serial o szóstce młodych bohaterów (wśród których znaleźć mieliśmy Squirrel Girl, znaną między innymi z pokonania Deadpoola, Wolverina, Doctora Dooma i Thanosa, a także uratowania Ziemi przed Galactusem) miał mieć premierę w tym roku, ale Freeform nie jest w stanie wypełnić deadline'u, więc przekazał projekt ponownie w ręce Disneya, a giganci od Myszki Miki zorganizują przetarg na nowego producenta
    • Cloak & Dagger od Freeforma będzie mieć premierę 7 czerwca tego roku
    • Jessica Jones powraca z drugim sezonem swojego serialu 8 marca tego roku; pojawił się już trailer: (klik!)

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 13, 2018, 09:53:09 »
    Deadpool w rękach disneya? Serio nawet to chcą zniszczyć?

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 13, 2018, 10:51:50 »
    Czemu Disney miałby zniszczyć Deadpoola?

Mam wrażenie, że ludzie przesadnie panikują nad tym przejęciem. Primo (o czym chyba wszyscy zapomnieli), jeśli ktokolwiek Deadpoola zniszczył, to zrobił to właśnie Fox w filmie o Wolverinie. Przecież oni tam Wade'a Wilsona kompletnie zaorali i wyprali z wszystkiego, czym ta postać była. Potem - tylko i wyłącznie dzięki determinacji Ryana Reynoldsa, który uwielbia tę postać i zawsze chciał ją przenieść na wielki ekran - pomimo oporów Foxa powstał pierwszy Deadpool, który jest dobrym filmem i świetną adaptacją postaci, a do tego - co najważniejsze dla studia - zarobił.

Nie ma powodu, żeby sądzić, że Disney postanowi ułagodzić Deadpoola. Po pierwsze dlatego, że złota zasada wielkich firm z Hollywood brzmi: jeśli coś działa, nie należy tego zmieniać. A więc jeśli drugi Deadpool, na co liczę, nie okaże się wielką klapą nie ma powodu, żeby zmieniać styl tych filmów.

Nie rozumiem również tych jęków, że hurr durr Disney to tylko ugrzecznia filmy. Owszem, tak dzieje się w przypadku bajek, bo... są skierowane dla dzieci. Jak byście poczytali w oryginale choćby bajkę o Śpiącej królewnie, to zrozumielibyście czemu. Ale w przypadku wielu filmów skierowanych ku dojrzalszej widowni, Disney nie miał problemu z wypuszczaniem bardziej brutalnych produkcji. W końcu to ta wytwórnia odpowiada choćby za Apocalypto, The Fifth Estate czy Pulp Fiction i wszystkie te filmy łączy z Deadpoolem jedno - kategoria wiekowa R przyznana przez MPAA.

Zresztą... w samym MCU istnieją produkcje dla dorosłych. Najnowszy Punisher ma kategorię TV-MA, przyznawaną serialom dla osób pełnoletnich.

Więc jeśli cokolwiek to przejęcie dla Deadpoola będzie oznaczało, to że nie pojawi się w głównych filmach MCU. Nie pasuje do nich ani stylistycznie (rdzeń tego uni jest skierowany do młodszej widowni, jest kolorowy i przystępny dla przeciętnej blockbusterowej widowni, podczas gdy humor i brutalność w Deadpoolu może już niektórych razić), ani jako postać - łamanie czwartej ściany po prostu do tych produkcji nie pasuje, zwłaszcza na tym etapie, kiedy mamy martwić się losami świata i superbohaterów w związku z nadejściem Thanosa. Deadpool pozostanie częścią filmowego świata Marvela, na bank będzie rzucał żartami nawiązującymi do zdarzeń w tym świecie, ale nie pojawi się w jednym filmie z Kapitanem Ameryką czy Iron Manem, zupełnie tak jak w uniwersum X-Menów od Foxa nie istnieje poza swoim solowym filmem.

Bardziej powinni się martwić fani Fassbendera jako Magneto albo McAvoya jako profesora Xaviera, zwłaszcza po tej spektakularnej klapie jaką był Apocalypse. Stawiam, że jeśli któraś z tych postaci z głównego uni X-Menów pojawi się w filmach Marvela to zostanie zrecastowana - Spiderman już w tym wieku położył pod to podwaliny.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Marvel Cinematic Universe | Wrażenia po Infinity War
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 27, 2018, 17:41:15 »
    Jeśli kogoś ciekawi jak tam Infinity War, to moja odpowiedź brzmi tak: to nie jest zły film, ale nie jest to też najlepszy jaki w MCU powstał. Ale jest prawdopodobnie najlepszym przeniesieniem na duży ekran tego, czym jest event w komiksach superbohaterskich. Nie mogę sobie wymyślić ulepszenia tego sposobu. Na plus zerwanie ze starym schematem, wreszcie villain dostał więcej czasu ekranowego niż zwykle. Można by wręcz lekko zaszarżować i zaryzykować stwierdzenie, że Thanos jest poniekąd głównym bohaterem tego filmu. Jeśli jesteście fanami tego uniwersum, to polecam.
    Jeśli nie polubiliście MCU dotychczas, to oszczędźcie pieniądze i nie idźcie, bo mimo wszystko Infinity War was raczej nie przekona. Pójdźcie w takim wypadku lepiej na Ciche miejsce.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2018, 18:06:08 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 28, 2018, 19:49:26 »
    Mnie się film podobał bardzo. Przede wszystkim ze względu na Thanosa... scena z kamieniem duszy - mega.
    Ale za zostawieniem widzów na rok z hakiem z takim cliffhangerem powinno się chłostać.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 28, 2018, 21:31:35 »
    Było parę fajnych scen.

:D

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 08, 2018, 09:41:46 »
    Wczoraj premierę miały dwa pierwsze odcinki Cloak&Dagger na Freeformie. Oceny krytyków zdają się być wysokie jak na seriale Marvela - 84% na RT, 64 na Metacritic. Ktoś już widział i powie czy warto było?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Marvel Cinematic Universe | James Gunn wyrzucony z Marvela
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 22, 2018, 11:23:34 »
    James Gunn, reżyser obu części Guardians of the Galaxy został zwolniony przez Disneya po tym, jak zostały odkryte jego stare tweety, w których żartował m.in. z pedofilii, Holokaustu, gwałtu, AIDS i zamachów z 11 września.

Takie oświadczenie wydał prezes Disneya, Alan Horn:
    Odrażające komentarze znalezione na Twitterze Jamesa są niewybaczalne i sprzeczne z wartościami naszego studia. Dlatego zakończyliśmy z nim relację biznesową.

Do całej sprawy odniósł się również James Gunn na swoim Twitterze:
    Wielu ludzi, którzy śledzą moją karierę, wiedzą, jak zaczynałem. Postrzegałem siebie jako prowokatora robiącego filmy i opowiadającego żarty, które były oburzające, a także dotykały tematów tabu. Mówiłem już o tym publicznie wielokrotnie: zmieniłem się jako człowiek, a wraz ze mną moja twórczość i humor. Nie mówię, że jestem lepszą, ale z pewnością zupełnie inną osobą, niż byłem parę lat temu [...]. Robiłem mnóstwo obraźliwych żartów. Skończyłem z tym.
    [...]
    Nieważne ile czasu minęło, rozumiem i akceptuję decyzje, które podjęto. Nawet tyle lat później, biorę pełną odpowiedzialność za to, jak się wówczas zachowywałem. Wszystko, co mogę teraz zrobić, poza wyrażeniem szczerej skruchy, to próba bycia najlepszym człowiekiem, jakim potrafię: pogodzonym, współczującym, zaangażowanym w walkę o równouprawnienie i dużo bardziej rozważnym w kwestii zabierania głosu publicznie oraz szanowania zobowiązań publicznej dyskusji. Do wszystkich osób z mojego środowiska i poza nim - ponownie oferuję szczere przeprosiny.

W obronie Gunna stanęli jego brat, Sean Gunn (odgrywający w GotG Kraglina oraz Rocketa) oraz Dave Bautista (odgrywający Draxa). Sean wysłał całą serię postów na swoim Twitterze, zbyt długą żeby ją tu zacytować, natomiast Bautista stwierdził, że:
    Będę miał więcej do powiedzenia w tej sprawie, ale na razie powiem tyle: James Gunn to jeden z najbardziej czułych i życzliwych ludzi, jakich spotkałem. Jest serdeczny, miły i bardzo dba o ludzi oraz zwierzęta. Popełnił błędy. Wszyscy kiedyś popełniliśmy. Nie jestem pogodzony z tym, co mu się przytrafiło.

Na ten moment wiemy, że James Gunn ukończył już scenariusz do trzeciej części Strażników Galaktyki.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Marvel Cinematic Universe | Aktualizacja i newsy
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 26, 2018, 18:05:05 »
    Spory apdejt newsów nt MCU.
    • Uniwersum Foxa w rozsypce? Jeśli wierzyć informacjom z for skupiających się na tematach superhero oraz plotkom, filmowe uniwersum X-menów zmierza ku końcowi. Zapowiedziane na ten rok filmy – The New Mutants i X-Men: Dark Phoenix – mają być nie do odratowania i zarówno zarząd Foxa, jak i Disney oraz Marvel, spisały produkcje na straty. Problemem dla Dark Phoenix ma być żenująco słaba gra aktorska, natomiast The New Mutants porównywane jest do Fantastic Four z 2015 roku. Każdy kto miał wątpliwą przyjemność oglądania tego gniota wie, że to najgorsza rekomendacja, jaką można usłyszeć.
      Opcje są dwie: albo projekty zostaną ogłoszone jako niezgodne z planami Marvela i zostaną gdzieś na dyskach twardych bez premiery kinowej, albo bez większej kampanii reklamowej pozwoli się im przejść przez sale kinowe. Jedynym filmem o mutantach ze stajni Foxa, który jest niezagrożony, pozostaje trzecia część Deadpoola. Tak czy inaczej, wraz z wygaszeniem tego uniwersum, Marvel zacznie czerpać z biblioteki postaci dotychczas dla nich niedostępnych. Pierwszymi nowymi postaciami w MCU mają być Galactus i Silver Surfer, dodatkowo zapowiedziany wcześniej film The Eternals ma wprowadzić do MCU koncepcję mutantów.

• Druga część przygód Spider-Mana ma już tytuł i głównego villaina. W Spider-Man: Far From Home Peter Parker wraz ze znajomymi z liceum jedzie na wakacje do Europy, gdzie zmierzy się z Mysterio, jednym z klasycznych komiksowych rywali człowieka-pająka. W rolę antagonisty wcieli się Jake Gyllenhaal, którego część z was mogła widzieć m.in. w Nightcrawlerze, Donnie Darko, Tajemnicy Brokeback Mountain czy Evereście. Ważną informacją jest również to, że akcja Far From Home toczy się po drugiej, nienazwanej jeszcze części Infinity War, a co za tym idzie – najwyraźniej w pierwszej części Peter Parker nie zginął, a przynajmniej nie na dobre.

• Już wkrótce Ant-Man i Osa na polskich ekranach. 3 sierpnia nastąpi polska premiera Ant-Man and the Wasp. Film na Rotten Tomatoes ma 87% pozytywnych recenzji ze średnią oceną 6,9/10.

• Koniec zdjęć do Captain Marvel. 6 lipca w Nowym Orleanie padł ostatni klaps do filmu bezpośrednio poprzedzającego w grafiku MCU drugą część Infinity War. Planowana premiera widowiska na ten moment to 8 marzec przyszłego roku.

• W połowie 2019 roku powracają Agents of S.H.I.E.L.D. Sezon ma się składać z 13 odcinków i wbrew spekulacjom nie ma być ostatnim (info za Channingiem Dungeyem, szefem ABC Entertainment). 10 dni temu miały rozpocząć się zdjęcia. Takie info wyciekło z konta Chloe Bennet, nie zostało jednak potwierdzone przez nikogo z ABC.

• Trzeci sezon Daredevila w tym roku. Poza tą informacją, o kolejnym spotkaniu z Mattem Murdockiem nie wiadomo za dużo. Usłyszeliśmy wyłącznie, że zdjęcia zakończyły się w połowie czerwca oraz że twórcy inspirowali się komiksową historią Born Again – jeśli kogoś to ciekawi, tutaj znajdzie opis tego story arcu. Wchodzicie na swoją odpowiedzialność jeśli nie znacie tej historii, możecie zaspoilerować sobie jakieś zdarzenia z 3 sezonu.

• Będzie trzeci sezon Jessiki Jones. Pod koniec czerwca zaczęły się zdjęcia, a Krysten Ritter, odtwórczyni głównej roli, ma wyreżyserować jeden z odcinków. Do tego, od czasu poprzedniego apdejta premierę miał drugi sezon, który na Rotten Tomatoes zebrał 83% pozytywnych recenzji ze średnią oceną 7,02/10.

• 22 czerwca premierę miał drugi sezon Luke’a Cage’a. Zdaniem krytyków oraz publiki druga odsłona przygód bohatera Harlemu zdecydowanie przebija poprzedni sezon i zanotowała na Rotten Tomatoes 84% pozytywnych recenzji ze średnią 7,33/10.

• 7 września poznamy kontynuację przygód Iron Fista. Scott Buck, showrunner poprzedniego sezonu oraz Inhumans został wyrzucony, także podobno ma być lepiej.

• Punisher powróci w przyszłym roku. Zdjęcia do kolejnego sezonu rozpoczęły się w marcu tego roku.

• Runaways powrócą prawdopodobnie w 2019. Zdjęcia mają potrwać do września, poza tym Hulu nie przekazuje nam żadnych informacji, a więc w tym roku nie ma co liczyć na powrót nastolatków z Los Angeles.

• Dziś przedostatni odcinek pierwszego sezonu Cloak&Dagger. Wiemy już, że serial Freeforma po ciepłym przyjęciu (90% pozytywnych recenzji na Rotten Tomatoes ze średnią 7,77/10) będzie kontynuowany. Nie wiemy jeszcze, kiedy rozpoczną się zdjęcia do drugiego sezonu.

• Marvel’s New Warriors prawdopodobnie nie w tym roku. Choć oficjalna data premiery – 2018 rok – nadal wisi, Jeph Loeb z Marvela poinformował w czerwcu, że nadal szukają kogoś do wyprodukowania serialu.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #29 dnia: Października 14, 2018, 20:18:24 »
    Szybki apdejt newsów nt MCU:
    • Mamy zwiastun Captain Marvel. Choć film wyjdzie dopiero za pół roku, Marvel rzucił nam pierwszy trailer przedostatniego widowiska fazy trzeciej MCU
      (klik!). Nawiasem mówiąc, odmłodzony Samuel L. Jackson wygląda niesamowicie.

• Wiemy kiedy po raz ostatni Avengersi powrócą. Światowa premiera została wyznaczona na 3 maja przyszłego roku.

• Znamy datę premiery Spider-Man: Far From Home. Solowe widowisko Petera Parkera ma pojawić się w kinach 5 czerwca przyszłego roku. Dowiedzieliśmy się również, że Jackson (Nick Fury) i Smulders (Maria Hill) zaliczą epizod w tym filmie.

• Daredevil powraca już w piątek. Trzeci sezon serialu o Macie Murdocku ma też już swój zwiastun -> (klik!).

• Drugi sezon Iron Fista miał premierę we wrześniu. Zarówno krytycy, jak i fani są zgodni co do tego, że nowy sezon jest o wiele lepszy od pierwszego.

• Drugi sezon Runaways jeszcze w tym roku. 21 grudnia nowe odcinki zawitają na Hulu. Na kanale Marvela można również obejrzeć zwiastun -> (klik!).