Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wtam wszystkich  (Przeczytany 3528 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Wtam wszystkich
    « dnia: Grudnia 08, 2008, 22:21:45 »
    Witam!
    Zanim cokolwiek o sobie napiszę i o swojej postaci, zaznaczę, że zapoznałem się z regulaminem forum. ^^
    Tak więc...

Mam na imię Robert, urodziłem się w 1987 w Słupsku (woj. Pomorskie), w którym obecnie mieszkam. Ukończyłem Technikum Budowlane, zdałem maturę oraz egzamin z przygotowania zawodowego (Technik Budownictwa Ogólnego). Obecnie uczę się na studium policealnym w kierunku Technik Informatyk. Gdy ukończę studium chcę odbyć staż jako pracownik biurowy, lub (czego bardziej bym chciał) informatyk, a potem poszukam pracy.
    Humanistą nie jestem. bardziej świat widzę w liczbach, w którym panują ścisłe warunki (True/False, czyt. Jest połączenie/nie ma połączenia, warunek jest spełniony/warunek nie jest spełniony itp.), także bardziej rozumiem np. równanie c=a^2*2d/4b+(b-a*z^3/2), niż np. zdanie „Wszystkie moje słowa są kłamstwem”, które każdy inaczej może interpretować. Zaznaczę też, że nie obce mi są podstawy programowania, znam się trochę na Turbo Pascalu i C++. Z programów graficznych to znam jako-tako Corel-a, Photoshop-a, Gimp-a, natomiast z programów 3D nie znam żadnego. Kiedyś „bawiłem” się edytorem Unrealed do tworzenia map do gier na silniku Unreal.

Grę „Mount & Blade” poznałem podczas czytania komentarzy na Youtube, z filmu przedstawiającego sceny z gry „TES4: Oblivion”. Brzmi to „śmiesznie”, ale gdyby nie to, że lubię czytać ludzkie opinie (cieszę się, gdy każdy ma własne zdanie, ponieważ czyni to świat bardziej „kolorowym”), to być może nigdy o M&B bym nie usłyszał.

Grałem różnymi postaciami. Obecna ma 36 lev (siła 15, zręczność 15, inteligencja 24, charyzma 15) i jest drużynowym inżynierem, nauczycielem, zarządcą ekwipunku, stara się przekonać wszystkich do swoich poglądów i o taktyce ma pojęcie. Z przedmiotów nosi buty kolcze, rękawice kolcze, hełm garnczkowy, zbroję kryta (wszystko o majestatycznym wyglądzie), do tego sporej grubości rycerska tarcza i masywnej budowy koń wojenny, jako tytułowy „mount”. Z broni preferuję broń jednoręczną obuchową (idealnej wagi wekierka), dzięki której pozyskuje więźniów na sprzedaż (budżet mojej postaci wynosi ponad 500tys denarów). W plecaku oprócz jedzenia trzymam mistrzowskiego wykonania ciężki długi miecz, wojenny łuk oraz dwa kołczany z khergickimi strzałami w dużej ilości (w przypadku starć z khergitami).
    Nie posiadam żadnych miast, zamków, wiosek, nie mam nawet tytułu szlacheckiego. Służyłem jako dowódca najemników dla królestwa nordów i nagrabiłem sobie w khergitów (prowadzili wojnę między sobą). Po wygaśnięciu kontraktu punkty ujemne u khergitów zostaly (wtf O.o),a zawarcie pokoju kosztuje ok. 20tys (w porównaniu do budżetu to mało, ale wole mieć zajęcie na stepach, tym bardziej, że lubię walczyć przeciwko khergitom).
    Teraz „trochę” o drużynie... Podróżuję z ośmioma bohaterami (Ymira, Deshavi, Klethi, Jeremus, Bunduk, Firentis, Bahesthur i Alayen), każdy z nich posiada jednoręczna broń obuchową (wekierki, młoty bojowe), rycerska tarczę a z ubioru helardyczne kolczugi z surcotem, buty kolcze, rękawice kolcze i w zależności od płci: kobiety – hełmy nordyckie, mężczyźni – hełmy strażników, odnośnie koni to masywnej budowy / rącze huntery. Wyszkoliłem sobie do pomocy 20-tu nordyckich huscarlii oraz 15-tu nordyckich wyszkolonych łuczników.
    Podczas walki nie wydaje zbyt wielu rozkazów. Najczęściej ustawiam łuczników, by sobie strzelali, przed nimi piechotę a konnica robi swoje. Gdy pojawiają mi się napisy o dokonaniach mojej piechoty, to rozkazuje piechocie atakować. W przypadku walki przeciwko khergitom ustawiam łuczników i piechurów w jednej linii.

Napisałbym więcej, ale szczerze nie chce mi się. ^^
    Wiem, że w moim poście jest mnóstwo błędów stylistycznych i innych, ale jak już wcześniej wspomniałem "humanistą nie jestem", tym bardziej pisarzem...
    btw. khergitom - dobrze odmieniam?

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 21:09:20 wysłana przez NIFN »

Offline Andronikus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wtam wszystkich
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 09, 2008, 00:11:18 »
    Witam Pana :)

Witam na tym jakże wspaniałym i pomocnym forum :) Mam nadzieję ze równie wile wniesiesz, co i się nauczysz o M&B ;)

PS. Widzę że kolega po fachu :) Jeśli mogę coś doradzić, odnośnie budownictwa, biur i liczb ;) to wal chłopie na kosztorysanta :) Z opisu wynika ze to byłoby najlepsze dla Ciebie ;) a i kasa nie mała ;)

Pozdrawiam

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 09, 2008, 01:15:53 »
    Khergitom - Dobrze odmieniasz :)

Humanistą nie jesteś, a proszę jaki długi wstęp... Brawo.
    Ja tam dużo nie powiem, bo widzę, że poważny człowiek jesteś :)

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 09, 2008, 08:35:56 »
    Ave ;)
    I nie mam pytań .
    Miło powitać młodego człowieka w naszych skromnych miodem lejących się progach .

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 09, 2008, 12:48:01 »
    Witaj nam, młody człowieku o dziwnym przydomku, i od miodu i bitki nie stroń!
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 10, 2008, 00:23:41 »
    Witam!
    Znalazłem chwikę, by móc po odpowiadać :)

Witam Pana :)

Witam na tym jakże wspaniałym i pomocnym forum :) Mam nadzieję ze równie wile wniesiesz, co i się nauczysz o M&B ;)

PS. Widzę że kolega po fachu :) Jeśli mogę coś doradzić, odnośnie budownictwa, biur i liczb ;) to wal chłopie na kosztorysanta :) Z opisu wynika ze to byłoby najlepsze dla Ciebie ;) a i kasa nie mała ;)

Pozdrawiam

Nigdy nie przestajemy się uczyć :D, a tak przy okazji to gdybym ukończył technikum, z taką specjalizacją, to z pewnością skusiłbym się na dalsze kształcenie w tej dziedzinie. Narazie pozostawiam budowlankę na "ostateczność", gdyby mi z informatyką nie udało. W szkole proponowali mi bym poszedł na geodetę - kto wie, całe życie przede mną ;)

Khergitom - Dobrze odmieniasz :)

Humanistą nie jesteś, a proszę jaki długi wstęp... Brawo.
    Ja tam dużo nie powiem, bo widzę, że poważny człowiek jesteś :)

Czasami ilość nie idzie w parze z jakością, ale myślę, że w moim przypadku nie jest aż tak źle ^^. A odnośnie powagi to znajomi uważają, że jestem "za poważny jak na swój wiek" - cokolwiek mają na myśli. Przyznam szczerze, że trochę  "sztywny" jestem, cóż "jedni lubią pomarańcze, inni jak im skarpetki śmierdzą" :D

Witaj nam, młody człowieku o dziwnym przydomku, i od miodu i bitki nie stroń!

A już myślałem, że nie usłyszę tego :D. Gdzie bym nie był, zawsze pada pytanie dotyczące mojego nicku. Nie to żebym się czepiał, ale skoro już pytanie zapadło, to mogę napisać tyle, że jest to skrót, którym każda litera odpowiada danemu wyrazowi, co w całości tworzy pewne zdanie (po angielsku). Jedni je znają, ponieważ się wygadałem. Pragnę jednak zabrać owe znaczenie do grobu. Btw... i tak w nicku jednej litery brakuje. W pełni brzmi NIFAN, ale pewnego dnia "zjadłem" literkę "A" i tak już zostało ^^. Natomiast częściej podpisuję się NIFN niż NIFAN (tak na marginesie... obecną postać w M&B nazwałem "Nifan").
    Mogę napisać dlaczego bez "a", mianowicie w przypadku tego zdania "a" jest przedimkiem (rodzajnikiem) nieokreślonym (stosowanym przed spółgłoskami) i w wielu skrótach rodzajniki są pomijane, tak jak przypadki.

EDIT:
    Nie chciałbym, by moje przywitanie było na okrągło "na czasie", więc pozwoliłem sobie z edytować post.

Kurde no... Już Cię lubię. Fajnie mi się czyta Twoje posty. Zaciekawiłeś mnie tym NIFAN-em :) A tak na marginesie to w tych czasach chyba nie wypada być poważnym... U mnie w klasie wiekowo od 16 do 18 lat i wszyscy jakby dopiero z przedszkola wyszli... Ja jeden siedze i się nie odzywam, tym bardziej nie uśmiecham się na te żarciki i tak jakby mnie nie było... Czasami tak na nich patrzę i się zamyślam nad sensem tego świata :)

Czasami "długie" posty zniechęcają do czytania, ale to już problemy indywidualne odbiorców (przyznam, że też tak mam, ale potrafię się "jeszcze" przełamać). Smuci mnie natomiast to, że jesteś obojętny dla swoich rówieśników, izolujesz się od nich a nawet "olewasz". Wiedz, że w końcu Cię zauważą i w tedy mogą być problemy. Sam praktykowałem taki rodzaj zachowania (obojętnego), gdy wybrałem się do budowlanki. Siedziałem sam, zajmowałem się tylko swoim światem (no szkicowałem nigdy nie wykonane mapy do Unrealed-a), a na próby "nawiązania kontaktu" natychmiast spławiałem. Wytrzymałem tak 2 lata i nie wymiękłem przez "kolegów" z klasy, natomiast przez... nauczycieli! Dasz wiarę, że zaczęli się mnie czepiać, osądzać o rzeczy, których nigdy bym nie zrobił (narkotyki, kradzieże), oraz wykorzystywać jako "chłopca" na posyłki. Oczywiście nie dałem sobą pomiatać, bo i "koledzy" zabraliby się również za mnie i w związku z tym zacząłem być traktowany jak reszta (dupa z tyłu i z przodu). No ale te technikum mam już za sobą, pozdawałem wszystko co powinienem i cieszę się, że nie muszę już tam "wracać".
    A jeśli chodzi o sens świata, to pamiętaj, że po każdym dniu przychodzi kolejny i tak na okrągło ;).

A i jeszcze ja Ciebie powitam. Cieszę się, że przeczytałeś regulamin i wiem, że będziesz go przestrzegał. Widzę, że jesteś poważnym człowiekiem, a tu niestety niewielu jest takich. Miło czytać Twoje długie posty, kto wie, może dzięki Tobie ludzie przestaną pisać bezsensowne jednozdaniowe posty, których tu nie brak niestety. Oczywiście mnie także przydarzały się takie wybryki, ale rzadko i mam nadzieję, że nikt mi tego za złe nie weźmie. Postom jednozdaniowym mówimy NIE! Szkoda, że tak niewielu ludzi Twojego pokroju wchodzi na to forum, bo jak królowie bitew nie wygrywali sami, tak i administracja wszystkiego nie dopilnuje, więc przyda się każdy poważny człowiek, który potrafi powstrzymać się od wtrącenia swoich "trzech groszy", a o słynnym ostatnio "XD" i "żal" nie wspomnę. Witam na pokładzie i pozdrawiam.

Cóż, nigdy nie szedłem ideologią (o ile można to tak nazwać), że "przepisy są po to by je łamać". Skoro administratorzy forum, o które starają się dbać, oraz które opłacają (nic za darmo) ułożyli regulamin, to naszym (użytkowników) obowiązkiem jest jego znajomość i przestrzeganie (bo to dwa różne słowa).
    Czy moje posty zrewolucjonizowałyby pisanie "krótkich" i "bezsensownych" wypowiedzi? Tego nie wiem, aczkolwiek jestem pozytywnej myśli. Jeżeli każdy pisałby długie posty, to Te forum przypominałoby blog ;).
    Jeżeli chodzi o moje wypowiedzi na różne tematy, to powiem tyle, że jeśli ktoś już wypisał swoje myśli, które brzmiałyby podobnie w moich słowach, to nie widzę sensu ich duplikowania, chyba, że chcę coś bardziej rozwinąć.
    Osobiście nie mam nic do "emotikon", czasami ułatwiają odczyt danej informacji (np gdy widzę emotikonę, to wiem co czy dany post to sarkazm, czy nie). Jeżeli natomiast dana wypowiedź przypomina komiks (emotikona co drugie sowo), czy też pisanie przesadnych "uśmieszków" typu ":)))))))))))))))))))))))))", czy też pyskówki typu "twoj stary", wspomniany przez Ciebie "żal" itp, to jestem zdecydowanie na "NIE". Jest taka ciekawa stronka, którą popieram http://lancuszki.avx.pl/.

Chciałbym podziękować za powitanie na forum (i cierpliwości w czytaniu), niekiedy zdarza mi się czytać coś miłego. W zasadzie ustęp nr 4 w Regulaminie Forum v1.2 mówi sam za siebie, aczkolwiek "nie należy oceniać książki po okładce".

Pozdrawiam!

PS. Nie szalejcie tak z tym miodem :D - polejcie od czasu, do czasu czystą :D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2008, 19:00:39 wysłana przez NIFN »

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 10, 2008, 00:36:59 »
    Kurde no... Już Cię lubię. Fajnie mi się czyta Twoje posty. Zaciekawiłeś mnie tym NIFAN-em :) A tak na marginesie to w tych czasach chyba nie wypada być poważnym... U mnie w klasie wiekowo od 16 do 18 lat i wszyscy jakby dopiero z przedszkola wyszli... Ja jeden siedze i się nie odzywam, tym bardziej nie uśmiecham się na te żarciki i tak jakby mnie nie było... Czasami tak na nich patrzę i się zamyślam nad sensem tego świata :)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2008, 07:46:03 »
    A i jeszcze ja Ciebie powitam. Cieszę się, że przeczytałeś regulamin i wiem, że będziesz go przestrzegał. Widzę, że jesteś poważnym człowiekiem, a tu niestety niewielu jest takich. Miło czytać Twoje długie posty, kto wie, może dzięki Tobie ludzie przestaną pisać bezsensowne jednozdaniowe posty, których tu nie brak niestety. Oczywiście mnie także przydarzały się takie wybryki, ale rzadko i mam nadzieję, że nikt mi tego za złe nie weźmie. Postom jednozdaniowym mówimy NIE! Szkoda, że tak niewielu ludzi Twojego pokroju wchodzi na to forum, bo jak królowie bitew nie wygrywali sami, tak i administracja wszystkiego nie dopilnuje, więc przyda się każdy poważny człowiek, który potrafi powstrzymać się od wtrącenia swoich "trzech groszy", a o słynnym ostatnio "XD" i "żal" nie wspomnę. Witam na pokładzie i pozdrawiam.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 30, 2010, 21:17:07 »
    Bump! :D
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 14, 2012, 16:49:42 »
    Zgadłem! Po tylu latach zgadłem Twój skrót w nicku! :D
    NIFN - No Idea For Nickname albo NIFaN - No Idea For a Nickname
    :D
    Trochę to trwało. :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2012, 16:55:17 wysłana przez Rome »
    DANCE OR GET BANNED

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 14, 2012, 18:20:25 »
    :O MISTRZ!
    Kolejna tajemnica wszechświata rozwiązana!

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 14, 2012, 19:32:22 »
    Taaaaak!
    A może nawet Nobla dostane. :O
    DANCE OR GET BANNED

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 16, 2012, 21:00:10 »
    Teraz tylko czekać aż jakiś spamer napisze "Cześć NIFN, miłego pobytu na forum" nie patrząc na datę posta :P

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 16, 2012, 21:02:08 »
     Cześć NIFN, miłego pobytu na forum.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 16, 2012, 21:03:46 »
    Witamy nowego forumowicza.
    Zapoznaj się z regulaminem forum: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=768.0