Witam!
Znalazłem chwikę, by móc po odpowiadać :)
Witam Pana :)
Witam na tym jakże wspaniałym i pomocnym forum :) Mam nadzieję ze równie wile wniesiesz, co i się nauczysz o M&B ;)
PS. Widzę że kolega po fachu :) Jeśli mogę coś doradzić, odnośnie budownictwa, biur i liczb ;) to wal chłopie na kosztorysanta :) Z opisu wynika ze to byłoby najlepsze dla Ciebie ;) a i kasa nie mała ;)
Pozdrawiam
Nigdy nie przestajemy się uczyć :D, a tak przy okazji to gdybym ukończył technikum, z taką specjalizacją, to z pewnością skusiłbym się na dalsze kształcenie w tej dziedzinie. Narazie pozostawiam budowlankę na "ostateczność", gdyby mi z informatyką nie udało. W szkole proponowali mi bym poszedł na geodetę - kto wie, całe życie przede mną ;)
Khergitom - Dobrze odmieniasz :)
Humanistą nie jesteś, a proszę jaki długi wstęp... Brawo.
Ja tam dużo nie powiem, bo widzę, że poważny człowiek jesteś :)
Czasami ilość nie idzie w parze z jakością, ale myślę, że w moim przypadku nie jest aż tak źle ^^. A odnośnie powagi to znajomi uważają, że jestem "za poważny jak na swój wiek" - cokolwiek mają na myśli. Przyznam szczerze, że trochę "sztywny" jestem, cóż "jedni lubią pomarańcze, inni jak im skarpetki śmierdzą" :D
Witaj nam, młody człowieku o dziwnym przydomku, i od miodu i bitki nie stroń!
A już myślałem, że nie usłyszę tego :D. Gdzie bym nie był, zawsze pada pytanie dotyczące mojego nicku. Nie to żebym się czepiał, ale skoro już pytanie zapadło, to mogę napisać tyle, że jest to skrót, którym każda litera odpowiada danemu wyrazowi, co w całości tworzy pewne zdanie (po angielsku). Jedni je znają, ponieważ się wygadałem. Pragnę jednak zabrać owe znaczenie do grobu. Btw... i tak w nicku jednej litery brakuje. W pełni brzmi NIFAN, ale pewnego dnia "zjadłem" literkę "A" i tak już zostało ^^. Natomiast częściej podpisuję się NIFN niż NIFAN (tak na marginesie... obecną postać w M&B nazwałem "Nifan").
Mogę napisać dlaczego bez "a", mianowicie w przypadku tego zdania "a" jest przedimkiem (rodzajnikiem) nieokreślonym (stosowanym przed spółgłoskami) i w wielu skrótach rodzajniki są pomijane, tak jak przypadki.
EDIT:Nie chciałbym, by moje przywitanie było na okrągło "na czasie", więc pozwoliłem sobie z edytować post.
Kurde no... Już Cię lubię. Fajnie mi się czyta Twoje posty. Zaciekawiłeś mnie tym NIFAN-em :) A tak na marginesie to w tych czasach chyba nie wypada być poważnym... U mnie w klasie wiekowo od 16 do 18 lat i wszyscy jakby dopiero z przedszkola wyszli... Ja jeden siedze i się nie odzywam, tym bardziej nie uśmiecham się na te żarciki i tak jakby mnie nie było... Czasami tak na nich patrzę i się zamyślam nad sensem tego świata :)
Czasami "długie" posty zniechęcają do czytania, ale to już problemy indywidualne odbiorców (przyznam, że też tak mam, ale potrafię się "jeszcze" przełamać). Smuci mnie natomiast to, że jesteś obojętny dla swoich rówieśników, izolujesz się od nich a nawet "olewasz". Wiedz, że w końcu Cię zauważą i w tedy mogą być problemy. Sam praktykowałem taki rodzaj zachowania (obojętnego), gdy wybrałem się do budowlanki. Siedziałem sam, zajmowałem się tylko swoim światem (no szkicowałem nigdy nie wykonane mapy do Unrealed-a), a na próby "nawiązania kontaktu" natychmiast spławiałem. Wytrzymałem tak 2 lata i nie wymiękłem przez "kolegów" z klasy, natomiast przez... nauczycieli! Dasz wiarę, że zaczęli się mnie czepiać, osądzać o rzeczy, których nigdy bym nie zrobił (narkotyki, kradzieże), oraz wykorzystywać jako "chłopca" na posyłki. Oczywiście nie dałem sobą pomiatać, bo i "koledzy" zabraliby się również za mnie i w związku z tym zacząłem być traktowany jak reszta (dupa z tyłu i z przodu). No ale te technikum mam już za sobą, pozdawałem wszystko co powinienem i cieszę się, że nie muszę już tam "wracać".
A jeśli chodzi o sens świata, to pamiętaj, że po każdym dniu przychodzi kolejny i tak na okrągło ;).
A i jeszcze ja Ciebie powitam. Cieszę się, że przeczytałeś regulamin i wiem, że będziesz go przestrzegał. Widzę, że jesteś poważnym człowiekiem, a tu niestety niewielu jest takich. Miło czytać Twoje długie posty, kto wie, może dzięki Tobie ludzie przestaną pisać bezsensowne jednozdaniowe posty, których tu nie brak niestety. Oczywiście mnie także przydarzały się takie wybryki, ale rzadko i mam nadzieję, że nikt mi tego za złe nie weźmie. Postom jednozdaniowym mówimy NIE! Szkoda, że tak niewielu ludzi Twojego pokroju wchodzi na to forum, bo jak królowie bitew nie wygrywali sami, tak i administracja wszystkiego nie dopilnuje, więc przyda się każdy poważny człowiek, który potrafi powstrzymać się od wtrącenia swoich "trzech groszy", a o słynnym ostatnio "XD" i "żal" nie wspomnę. Witam na pokładzie i pozdrawiam.
Cóż, nigdy nie szedłem ideologią (o ile można to tak nazwać), że "przepisy są po to by je łamać". Skoro administratorzy forum, o które starają się dbać, oraz które opłacają (nic za darmo) ułożyli regulamin, to naszym (użytkowników) obowiązkiem jest jego znajomość i przestrzeganie (bo to dwa różne słowa).
Czy moje posty zrewolucjonizowałyby pisanie "krótkich" i "bezsensownych" wypowiedzi? Tego nie wiem, aczkolwiek jestem pozytywnej myśli. Jeżeli każdy pisałby długie posty, to Te forum przypominałoby blog ;).
Jeżeli chodzi o moje wypowiedzi na różne tematy, to powiem tyle, że jeśli ktoś już wypisał swoje myśli, które brzmiałyby podobnie w moich słowach, to nie widzę sensu ich duplikowania, chyba, że chcę coś bardziej rozwinąć.
Osobiście nie mam nic do "emotikon", czasami ułatwiają odczyt danej informacji (np gdy widzę emotikonę, to wiem co czy dany post to sarkazm, czy nie). Jeżeli natomiast dana wypowiedź przypomina komiks (emotikona co drugie sowo), czy też pisanie przesadnych "uśmieszków" typu ":)))))))))))))))))))))))))", czy też pyskówki typu "twoj stary", wspomniany przez Ciebie "żal" itp, to jestem zdecydowanie na "NIE". Jest taka ciekawa stronka, którą popieram
http://lancuszki.avx.pl/.
Chciałbym podziękować za powitanie na forum (i cierpliwości w czytaniu), niekiedy zdarza mi się czytać coś miłego. W zasadzie ustęp nr 4 w Regulaminie Forum v1.2 mówi sam za siebie, aczkolwiek "nie należy oceniać książki po okładce".
Pozdrawiam!
PS. Nie szalejcie tak z tym miodem :D - polejcie od czasu, do czasu czystą :D