Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nations Cup 2015 (Polska mistrzem świata 2015)  (Przeczytany 38764 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Nations Cup 2015 (Polska mistrzem świata 2015)
    « Odpowiedź #90 dnia: Lutego 14, 2015, 17:52:09 »
    Trzymam cię za słowo :P

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #91 dnia: Lutego 14, 2015, 17:54:12 »
    dostanie piwo
    (click to show/hide)
    Bo prawdziwego ci nie sprzedadzą XD

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #92 dnia: Lutego 14, 2015, 17:57:44 »
    Bo prawdziwego ci nie sprzedadzą XD

A to niby dlaczego?

Ty lepiej do swojej coca-coli wracaj Norbert.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #93 dnia: Lutego 14, 2015, 18:11:27 »

W najbliższy poniedziałek Polskę czeka najtrudniejsze spotkanie w grupie - mecz Polska vs Turcja. Rozpocznie się ono o godzinie 20:15 w poniedziałek. Mecz streamowany będzie przez CaptainaLusta wraz z OurGloriousLeaderem pod adresem: http://www.twitch.tv/mb_tv

Obiecujemy 100% zaangażowania i walki. Ciężko pracowaliśmy przez ostatnie 2 tygodnie, gdyż nie mieliśmy meczu w drugim tygodniu turnieju. Dało nam to możliwość przećwiczenia wariantów, co nie byłoby możliwe w jednym tygodniu. Tanio skóry nie sprzedamy!

Mecz odbędzie się na mapach:
    Castellum
    Mountain Fortress
    Nords vs Swadia
    Swadia vs Nords

Wywiad z kapitanem reprezentacji Polski, Harmanem:

Arthasan:Harman, co chciałbyś przekazać polskiej społeczności społeczności Mount&Blade przed meczem z Turcją?
    Harman:bedzie dobrz

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 15, 2015, 02:17:46 »
    Powodzenia ! Niech wygra po prostu lepszy. Ofc lepiej jeśli Wy wygracie. Nie będę obrażał Turasów, bo lubie Napoleona i Toia, a skoro nie gra to gów** Sikici to nie mam co ich obrażać bo to on działa na mnie jak czerwona płachta na byka.
    Trebron mam nadzieje, że dotrzymasz słowa i rozwalisz Menethila. Prince też mógłbym tam przebić kilka głów bełtem czy strzałą, a Error uciąć im głowę bułatem mieczem 2h jak Longinus XD

Btw. Widziałem, że wycofał się zespół Bałkanów.

(click to show/hide)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 16, 2015, 18:45:43 »
    Już za 1,5h czeka nas mecz z Turcją! Zapraszamy do obejrzenia streama pod adresem: http://www.twitch.tv/mb_tv

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 16, 2015, 19:42:56 »

This time we're speaking to Nations Cup 2015 Polish Team Captain Harman. He has a lot of confidence and isn't afraid to speak his mind! Read below...

You can watch the Poland vs Turkey match on Competitive Warband Streaming Twitch Channel MB_tv around 1 hour from this post (at 19:15 GMT - UK Time) here: http://www.twitch.tv/mb_tv/

More info on the Nations Cup here: http://forums.taleworlds.com/index.php/board,385.0.html

*MnBComp: Congratulations on your week 1 victory, how did you achieve such an impressive score against a strong group of players like the Ukraine team?*

Harman: High skill of UA players force us to release one of our secret weapons - tactic called "Nords paratroopers". We took our enemy by surprise on Reveran Village. Once more we pushed Warband meta further and totally outsmart them. Decisive win on first spawn gave us confidence and set our course to clear victory!
    :P

*MnBComp: This year Poland have opted for a relatively small roster of 14 veteran players, are you happy with the team, what are you focusing on improving during trainings?*

Harman: After strong selection, few deaths and many injuries we picked the strongest 13 warriors. Match is played 8v8. There's no room for more. We decided that 13 is unlucky number so we add Sebek as a team puppet.

*MnBComp: In spite of Poland’s reputation as one of the great Warbanding nations and the team’s consistent high performance in previous Nations Cups, there are not many slating you to win the tournament this year. Do you feel the same way about Poland’s prospects? How are the lower expectations affecting the team?*

Harman: Them fools. I think we deserve more respect. The match with Turkey will tell a lot and the winner will play in semies at least. I bet on us. Putting us below teams which take surviving group stage as a success, suggest little understanding of warband scene from most of those experts.

*MnBComp: The fixture gods have rolled their dice and it’s going to be Nords vs Swadia on both maps this week, how does that suit team Poland? Are you happy with that set up and what do you think of the maps, Castellum and Mountain Fortress?*

Harman: This week we don't really have open/closed maps. Both are semi-open. With the same factions there will be very little variety
    in tactics. I bet will see almost the same troop set-up on both of them, with 1 cav difference. I'm not sure if that's good and
    really highlights the strength of a team in particular aspects of the game.However maps and factions are the same for everyone, if that's what we have to play I'm okej with it.

*MnBComp: Turkey are a side which have placed in the top 3 of the every Nations Cup since 2011. In what is likely to be your biggest challenge of the group stage, how do you expect your side will match up against the Turks?*

Harman: They are a strong team. After we beat UA they are the biggest challenge indeed.Napoleon and few top rangers make them worthy opponent. However there's a reason why they haven't won any NC so far. The reason is: there are stronger teams. We're stronger.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 16, 2015, 21:43:31 »
    To ćwierćfinał z Niemcami? Powodzenia!
    Niestety pierwsza runda kiedy była szansa wygrać to, wybrano remis, no i wzięto niby lepszą opcję, na 3 spawnie to się trochę odbiło bo już straciliście szanse na chociażby remis.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 17, 2015, 00:27:59 »
    Zfarcili, TR jest kiepskie.

Trzeba sie ogarnąć na Niemców. Są do pobicia.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 17, 2015, 01:12:07 »

Trzeba sie ogarnąć na Niemców. Są do pobicia.
    Gdybym był pesymistą i nie wiedział, że urokiem sportu (czy też e-sportu) są niespodzianki to bym zacytował Merle`a z odcinka 10 sezonu 3 pod tytułem "Home", kiedy to mówi do Daryla następujące słowa: "No daj spokój. A naszczasz mi też do ucha i powiesz, że pada ? ".
    Jednak nie spełniam powyższych warunków i wiem, że wszystko może się zdarzyć. Dlatego też życzę Wam powodzenia jeszcze przed meczem z Norwegią, a przed meczem z Niemcami, w swoim czasie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 17, 2015, 13:15:04 »
    Szanuję mocno umiejętności zawodników. Jednak jedna sprawa, trochę pokory i mniej rozwydrzonej pewności siebie, więcej konkretów. Trzymam kciuki za Was chłopaki, jesteście najlepsi wśród tych patałachów !!!

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 17, 2015, 13:33:00 »
    Niemcy zrobiły ostatnio taki blitzkrieg ze Szwecją, że chyba dopiero przy wyniku 11-0 Szwedzi zdołali ugrać pierwszą rundę. A czy Turcja sfarciła? Oglądając wczorajszy mecz to chyba nie, wynik 10-5, można powiedzieć że wczorajszy wynik był prawie 11-5, tylko Arthasan ugrał remis (w sumie ten remis był przydatny jak low kicki w boksie), więc nie można mówić o farcie. Turcja była wyraźnie lepsza, wygrali ten mecz w clashu. Pierwsza mapa została wygrana tylko dlatego, że Polacy lepiej strzelali i potrafili wyeliminować turecką piechotę przed walką. Kolejne dwa spawny już to nie wyszło no i w walce na tarcze wyraźnie pokonali naszych rodaków. Więc raczej teraz radziłbym trenować jeszcze więcej, a nie pisać głupie posty na tawernie, skoro TR jest kiepska i przegraliście 5 rundami, to wy jacy jesteście?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 17, 2015, 16:05:01 »
    Gada najwięcej ten który nigdy nie grał meczu na wysokim poziomie. Gówno wiesz jak się gra i jak to wygląda.
    Widziałem co się działo, gdyby to nam ułożyły się pewne rzeczy po myśli - to byśmy wygrali. Dupa, oni wygrali i tego nie zmienię ale nie uważam ich za lepszy team, może i lepszy.. ale tylko wczoraj. Wiem że PL może i ma możliwości rozwalić każdego przeciwnika w tym NC, więc do Niemców trzeba się przygotować i tyle.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 17, 2015, 17:34:20 »
    Gracie tym samym teamem od dłuższego czasu i drugi rok z rzędu zakończycie turniej w ćwierćfinale. Gdyby, gdyby, gdyby. Gdyby Turcy nie zepsuli wczoraj wygranej pierwszej rundy w meczu to by może wygrali 3 spawny pod rząd. Gdyby Szwecja miała lepszy skład to by pokonała Niemców. Gdybaniem nic nie zdziałasz.
    Po co jest więc społeczność? Chyba po to by oceniać występ, jak krytykujesz rząd czy partię w innych tematach to ma przyjść Korwin, Tusk, Kopacz i napisać:"gówno wiesz, załóż partię i porządź kilka lat Polską?" XD Na takiej zasadzie nie może być mowy o dyskusji, bo ktoś nie był w czyjejś skórze. Inteligentny tok rozumowania!
    Czas na ocenę występu w NC jeszcze zostawię, kiedy tylko skończycie występ to zrobię. A jeśli wygracie ten turniej to z wielką chęcią przyznam się, że zrobiłem błąd pisząc w taki sposób i przyznam Wam jakąkolwiek rację. Tylko dajcie mi możliwość do tego.

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 17, 2015, 19:50:40 »
    Gracie tym samym teamem od dłuższego czasu i drugi rok z rzędu zakończycie turniej w ćwierćfinale.
    (click to show/hide)

Ja tam popieram Trebrona we wszystkim co napisał w 100%!

Do wszystkich: Ja Sebastian gracz SRC i reprezentant Polski oznajmiam że  zagramy w finale NC2015. Dziekuje za uwage!