Cóż, skoro czekasz na relację z naszej strony to wygląda następująco.
Na początek chcieliśmy podziękować Sebkowi i organizatorom, że mogliśmy zagrać z Wami finał. Naprawdę, fajnie było zagrać z Wami po 1.5 roku absencji.
A co do meczu. Morale przed nim były wysokie z naszej strony. Podeszliśmy w pełni zmobilizowani, ale bez respektu i obaw przed Waszymi graczami. Zakładałem z Blackhawkiem, że uda nam się pokonać Was na Mountain Fortress, zaś gorzej będzie na Szturmie. Niestety, przejechaliśmy się.
Na pewno jednym z winowajców naszej porażki jestem ja. Zagrałem po raz kolejny piach. Ostatnio w meczu z PaD w ostatniej kolejce WNL. Cóż, odkryłem, po wczorajszym sparingu, że jednak w meczach drużyn, gdzie jestem w jakiś sposób za nią odpowiedzialny (czyt. jestem jednym z liderów lub jakąs odpowiedzialną funkcje, a nie zwykłego grajka) mam ogromną presję i spinę przed meczami o ważną stawkę. Stąd chyba taka słaba postawa, na Mountain Fortress dzisiaj z mojej strony. Na szczęście udało mi się jakoś wyluzować przed Szturmem na Port, ale było już troszkę za późno. Nie, żebym oceniał innych czy też krytykował, ale sam Blackhawk powiedział, że jemu też nic nie szło + lagi.
Nie mniej nie traktujcie tego jako wymówkę. Okazaliście się dziś lepsi, my zawiedliśmy w kilku rundach, Wy również. Mecz ten pokazał, że był to pojedynek drużyn na równym poziomie i nie można mówić o jakieś przepaści skillowej między członkami obu klanów. Mecz godny finału. Gratuluję Wam zasłużonego zwycięstwa.
Chciałbym podziękować wszystkim, którzy przyczynili się w nasz sukces w tym turnieju jak i WNLu. Podziękowania dla naszych graczy, którzy często pod przymusem przychodzili i dzielni walczyli, bez względu czy przegrywalismy, czy też nie. Uważam, że nasz powrót możemy zaliczyć do udanych :)
Także podziękowania dla Rome i Dyktatora za zorganizowanie tego turnieju. Oraz dla każdego, który dołożył swoją cegiełkę by ten turniej wypalił.
Teraz część naszych graczy jak i Waszych (plus inni), którzy będą tworzyć reprezentację powinni skupić się na treningach, grze, by godnie zaprezentować się pod tagiem Poland w nadchodzącym turnieju Nations Cup :) I na koniec, życzę powodzenia w tym zbliżającym się turnieju :)