Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Myszki  (Przeczytany 4455 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Denios

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Myszki
    « dnia: Listopada 07, 2014, 07:39:04 »
    Jakich myszek używacie do grania w warbanda?
    Ja osobiście używam  a4tech x7 wersja f3 mam ją ponad 2 lata i działa całkiem dobrze ale chciałbym ją w niedługim czasie zmienić jaką myszkę polecacie do grania w Warbanda?

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    Odp: Myszki
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 07, 2014, 09:33:17 »
    Ja najpierw polecam skilla, a potem Roccata Kone + :D

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 07, 2014, 09:38:59 »
    http://www.trust.com/en/all-products/17179-maxtrack-mini-mouse

Nawet nie trzeba ustawiać czułości na maxa w warbandzie . Ja osobiście mam ustawione tak na 4/5 i się dobrze gra .
    W war thunderze ta myszka sprawdza się bardzo dobrze , teraz to jedynie można przegrać z przeciwnikiem który ma bardziej zwrotny samolot .

Głównie polecam firmę Trust bo naprawdę posiadają dobre myszki , tanie (Swoją kupiłem za 35zł) i długo wytrzymują :)
    Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 07, 2014, 10:54:43 »
    Kiedyś miałem jakiś drogi shit z bajerancką nazwą, makrami i wyglądem statku kosmicznego Srazer superduperkiller360n0sC0p3pr0MLG, padł po pół roku. Od dwóch lat jadę na jakimś tanim a4tech i nawet nie widać śladów zużycia. Szkoda kasy na myszki chyba, że ktoś ciśnie mocno w FPS'y albo potrzebuje makr.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 07, 2014, 12:26:12 »
    Myszka za 25 zł starcza na lajcie, mam już 2 lata, nawet nazwę mi zmazało :/ 4tech foever <3
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 07, 2014, 14:52:24 »
    Ja mam Roccat Kone + za 270zł, trzyma się już 3 lata więc nie narzekam. Trochę zdarta, ale działa jak nowa.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 07, 2014, 15:17:22 »
    Kiedyś miałem jakiś drogi shit z bajerancką nazwą, makrami i wyglądem statku kosmicznego Srazer superduperkiller360n0sC0p3pr0MLG, padł po pół roku. Od dwóch lat jadę na jakimś tanim a4tech i nawet nie widać śladów zużycia. Szkoda kasy na myszki chyba, że ktoś ciśnie mocno w FPS'y albo potrzebuje makr.

Podpisuję się pod tym. Im lepsza myszka, tym szybciej się zużywa. Potwierdza to wiele osób, sam również tego doświadczyłem. Aktualnie używana przeze mnie myszka dobre 2 lata co najmniej już wysłużyła. Nie licząc oczywiście przerwy, podczas której miałem jedną z tych "lepszych" myszek. Co prawda ciężej jest się z nią np. obracać wystarczająco szybko, jeśli ktoś cię spamuje krążąc wokół ciebie, jednak da się przyzwyczaić ;) Zdecydowanie nie polecam przepłacać za myszki.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 07, 2014, 18:12:47 »
    Zależy jakie ma się wymagania i jaki akurat model niezależnie czy droższej czy tańszej firmy... Mnie np. wkurza głośne pstrykanie klawiszy, a jak jeszcze scroll 'chrapie', to przechodzą mnie ciary. Więc muszę takie coś sobie sprawdzić przed zakupem czy też uwierzyć jakimś testom. Poza tym dzisiaj nie wziąłbym już myszki na kablu, ale że nie gram już w fpsy i łorbendy, to w sumie szkoda mi kasy na nową... te kabelki się skręcają, przecierają, wyrywają, sam zajechałem tak dwie myszki, a obecna ledwo czerpie prąd :D Generalnie ponad stówę wyrzucać na mysz jeśli nie jest się jakimś pro, to trochę bez sensu...
    Ale to że im lepsza tym szybciej się zużywa(co to znaczy?), to jakieś urban legend.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 07, 2014, 19:52:23 »
    Ja też miałem taką pr0 myszkę za 200 złotych jak byłem gimbusem i grałem w fpsy, zużyła się po coś koło 4,5 miesiąca :P Teraz mam myszkę z Logitecha za (o ile dobrze pamiętam) 40 złotych już 2,5 roku i bynajmniej nie narzekam.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 07, 2014, 20:31:54 »
    Ale to że im lepsza tym szybciej się zużywa(co to znaczy?), to jakieś urban legend.

Zużywa, znaczy przestaje prawidłowo albo w ogóle działać. I jest to bardzo powszechne zjawisko. A przynajmniej spośród osób, które znam lub z którymi mam styczność poprzez internet, zdecydowana większość (a przynajmniej tych, którzy mówili o tym) odczuła ten problem.  Te myszki z rzędu 100-200 zł, albo i droższe padają kilka razy szybciej niż te tanie. I zanim podasz model, który działa równie długo, a jest z tego wyższego zakresu cenowego, to pamiętaj, że od każdej reguły istnieją wyjątki ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 07, 2014, 21:22:15 »
    Gram na myszce Natec Natural Born od listopada 2010. W międzyczasie kupiłem Microsoft Wireless Mobile Mouse 1000, próbowałem na niej pograć tydzień, po czym uznałem, że nadaje się jedynie do surfowania po internecie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 07, 2014, 22:02:48 »
    Zużywa, znaczy przestaje prawidłowo albo w ogóle działać. I jest to bardzo powszechne zjawisko. A przynajmniej spośród osób, które znam lub z którymi mam styczność poprzez internet, zdecydowana większość (a przynajmniej tych, którzy mówili o tym) odczuła ten problem.  Te myszki z rzędu 100-200 zł, albo i droższe padają kilka razy szybciej niż te tanie. I zanim podasz model, który działa równie długo, a jest z tego wyższego zakresu cenowego, to pamiętaj, że od każdej reguły istnieją wyjątki ;)
    Bo pewnie rzucają nimi z nerwów :D
    Nie interesuję się za bardzo jakie ludzie mają myszy, ja i chociażby jeden znajomy mamy razery(takie za 100-200 sprzed 5 lat) i działają bez przeszkód już kilka lat...
    Może teraz i takie a4techy mają optykę, sterowniki, ergonomię i jakość wykonania jak te razery czy lepsze logitechy sprzed kilku lat, no to nie widzę problemu w kupnie a4techa czy czegoś podobnego.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 08, 2014, 13:35:26 »
    A4Tech najlepsza firma! Robiłem inwentaryzację w szpitalu. Z 50 myszek ostało się dwadzieścia parę, jedna od IBM(!), jakaś od MS, dwie od Logitecha, cała reszta to A4Techy. Żeby nie było, że to jakieś nówki, cztery czy pięć z nich miało podłączenie nie na USB, nie na PS/2, tylko na RS232!
    Przykładowe zdjęcie myszki A4Techa z RS232(oczywiście z neta):
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 08, 2014, 13:39:58 »
    Ja gram na jakiejś biedronkowej, bez żadnych bajerów i idzie mi całkiem nieźle. W sumie nie liczy się myszka tylko skill (bo jeżeli uważasz że dobra myszka= lepsza walka to tak jakbyś powiedział że jak sobie kupisz laborghini to będziesz lepszym kierowcą, niż jakbyś jeździł golfem).
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 08, 2014, 20:36:21 »
    Razer Imperator, mam ją prawie dwa lata, i nie zawodzi w żadnej grze. Synapse pozwala mi mieć zapisane kilka profili, i przy odpaleniu danej gry ładują mi się one automatycznie. Do tego dochodzi świetna ergonomia, wytrzymałość. Teflon na spodzie nadal śmiga, przyciski działają świetnie i cichutko, a kolor podświetlenia idealnie pasuje do klawiatury i PCta. Polecam