Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Myszki  (Przeczytany 4453 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Myszki
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 10, 2014, 23:49:41 »
    A4Tech najlepsza firma! Robiłem inwentaryzację w szpitalu. Z 50 myszek ostało się dwadzieścia parę, jedna od IBM(!), jakaś od MS, dwie od Logitecha, cała reszta to A4Techy. Żeby nie było, że to jakieś nówki, cztery czy pięć z nich miało podłączenie nie na USB, nie na PS/2, tylko na RS232!
    Przykładowe zdjęcie myszki A4Techa z RS232(oczywiście z neta):
    (click to show/hide)
    Mam taką mysz gdzieś w szufladzie :P

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 17, 2014, 15:38:46 »
    Też zawsze byłem zdania, że na myszkę nie warto wydawać więcej niż 50zł. Do czasu. Zwykłe A4techy i inne szajsy starczały mi na jakiś rok, góra dwa pracy, po czym coś w nich siadało. Jakieś pięć czy sześć lat temu, podczas zmiany kompa uznałem, że zaszaleję i kupiłem mysz za około 200zł - Logitech G500. Gdy pierwszy raz wziąłem ją w łapę, to od razu wiedziałem, że nigdy więcej nie będę w stanie komfortowo korzystać z myszek niskiej klasy. Po prostu skok komfortu użytkowania jest zbyt duży i nie chodzi tu tylko o gry, ale też i (głównie) zwykłe korzystanie z koma, jak np. przeglądanie stron www czy edycja tekstu, zwłaszcza bardzo długiego (wprost genialna rolka).

Na tej myszce pracuję do dziś, zachowuje się i wygląda jak nowa, nigdy nie miałem z nią problemów. Bracia się ze mnie śmiali, że kasę w błoto wywalam, a przez te kilka lat już po parę razy wymieniali swoje "cudowne" A4techy na nowe, bo a to kabelek odpadł, a to przyciski nie działają, a to rolka nie reaguje... jeden z tych wspaniałych wynalazków siadł w tak spektakularny sposób, że gdy tylko się go podpięło, to w ogóle nie dało się włączyć kopa (nie uwierzyłbym, gdybym na własne oczy nie widział).

No ale to już kwestia gustu i osobistych upodobań - jedni uważają np. że dźwięk ze zintegrowanej karty i na słuchawkach za 20zł brzmi super, inni takie połączenie uznają za zwykłe tortury. ;)

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 17, 2014, 17:00:13 »
    Ja używałem swego czasu A4Tech x747,mysz dobra jeśli szukamy czegoś taniego.Jednakże zmieniłem ją na Zowie EC1 eVo,szczerze to różnica ogromna..Większa precyzja,kształt,sensor również lepiej działa.Mam ją już ok 2 lat i nie narzekam.Oczywiście ważną role odgrywa podłoże na jakim pracuje mysz ale to już mniejsza.
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....