Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki (wg. was) powinien być event?

MAST BI ROŁ PLEJ! - mapa Monte Cassino
    11 (23.9%)
    MAST BI ROŁ PLEJ! - mapa Powstanie Warszawskie
    11 (23.9%)
    MAST BI ROŁ PLEJ! - inna mapa
    2 (4.3%)
    Najlepiej Role-Play, ale może być też inny. - mapa Monte Cassino
    3 (6.5%)
    Najlepiej Role-Play, ale może być też inny. - mapa Powstanie Warszawskie
    5 (10.9%)
    Najlepiej Role-Play, ale może być też inny. - inna mapa
    1 (2.2%)
    Nie Role-Play. - mapa Monte Cassino
    4 (8.7%)
    Nie Role-Play. - mapa Powstanie Warszawskie
    5 (10.9%)
    Nie Role-Play. - inna mapa
    4 (8.7%)

Głosów w sumie: 46

Autor Wątek: Reanimacja Festunga - Opis i dyskusja ogólna  (Przeczytany 23533 razy)

Opis tematu: Reanimacja Festunga by SzymonPolska. Co i jak.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SzymonPolska

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Well, well, well...
    Odp: Reanimacja Festunga - Opis i dyskusja ogólna
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 11, 2014, 15:43:40 »
    Witom,

Dobra, jeżeli już jest Westerplatte to może być, ale dlaczego nie Powstanie? Reanimacja za parę miesięcy (faza 3 czeka ;) ) moim zdaniem nie ma co się spieszyć. Westerplatte już było, moim zdaniem czas popróbować czegoś nowego (niekoniecznie Powstania):

Peterov:
    Będziemy mieli wsparcie zagraniczne? Brawa dla ciebie Peterov, tego nam było trzeba. A co do grafika, to też już prosiłem o logo
    PS: Jeżeli ktoś może, niech zrobi logo Festunga.

Ale nic z tego nie wyszło :(. Miejmy nadzieję, że ci wyjdzie.

Jakub:

Dobra, masz rację, nie wiem dlaczego wszyscy się na to Cassino rzucili, ja tylko podałem pomysł...

Szymon98:

Jeżeli chodzi o event, to o tym będziemy gadać w fazie 2, a jeżeli chodzi o facebook, to dobrze, że zacząłeś już przygotowywać fazę 2, wielkie dzięki.

Na ogół dzięki, że jest jakiś ruch, faza druga zaczyna się 27 listopada, wtedy będziemy gadać o evencie.

SzymonPolska
    [/quote]
    Jestem Polska. Szymon Polska
    Gdziekolwiek, jakkolwiek, jakikolwiek nick jest
    SzymonPolska, to wiedz, że to ja.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 11, 2014, 16:38:47 »
    Westerplatte już było
    Nie do końca... :D

Dobra, masz rację, nie wiem dlaczego wszyscy się na to Cassino rzucili, ja tylko podałem pomysł...
    Nie tyle rzucili, co zdają sobie sprawę, że znikąd modele dla 3 frakcji się nie zrobią. Swoją drogą myślę, że przy planach na nową frakcję mógłbyś przeprowadzić nabór na kogoś kto ogarnia Wingsa/Blendera/cokolwiek innego.

Offline Koziol

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Szerzej znany jako Braciszek Tuck
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 11, 2014, 17:36:36 »
    A propo loga to tam coś na kartce nabazgrałem
    (click to show/hide)
    jak się podoba to wystarczy zrobić jakąś bardziej dopracowaną wersję komputerową

Offline SzymonPolska

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Well, well, well...
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 11, 2014, 18:36:12 »
    Witom,

Dzisiaj nic nie ma z KOP-em? Bo chciałoby się pograć, ale do rzeczy:

lllew:

Nie do końca... :D

No, rozumiesz o co mi chodzi z Westerplatte, a jeżeli chodzi o Monte Cassino, to jeżeli chodzi o 3 nowe frakcje, to myślę, że ten event należałoby zrobić faktycznie poza reanimacją, ponieważ pomysł jest dobry, a do moda można zrobić po prostu nowy texture pack. Na fazie 1  jest rekrutacja, jeżeli ktoś będzie umiał pracować na którymś z tych programów to się też zgłosi. Może faktycznie napiszę, że potrzebna jest taka osoba... no, ale ja trochę ogarniam, jest mati i myślę, że ktoś się jeszcze znajdzie. Chcę przypomnieć, że reanimacja to projekt długodystansowy, czyli nie da się go zrobić w tydzień czy dwa. Na ogół planowany termin to 4 - 5 miesięcy. Pamiętajcie że jest rekrutacja która zajmuje ok 1 miesiąc i faza 3-cia.

Szymon98:

Ooo, właśnie coś takiego. Prześlij dokładniejszą tego wersję, a ja zobaczę co da się zrobić z tą wersją komputerową. Tylko, że FB musi być trochę wyraźniejsze. (F wygląda jak T)

Całkiem szybka reakcja, tylko godzina od mojego posta! :)

SzymonPolska
    Jestem Polska. Szymon Polska
    Gdziekolwiek, jakkolwiek, jakikolwiek nick jest
    SzymonPolska, to wiedz, że to ja.

Offline Koziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 11, 2014, 18:40:03 »
    tylko że f to jest mp40 a b w stylu a la "germańskim"

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 11, 2014, 18:43:51 »
    Witom,
    Po co się starasz jak i tak ten mod już dawno umarł? Niestety, ale najlepiej sytuacje FB oddaje ten obrazek:

Prußak
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Quen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 11, 2014, 19:10:41 »
    A wracając do możliwej mapy na event to przypominam że mod jest o obronie Wrocławia w 1945, i bitwa miejska na mapie Wrocławia nie byłaby taka zła.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 11, 2014, 19:42:50 »
    Taaa... Jak dla mnie rozpoczynanie reanimacji moda który gnije sobie już trochę czasu w grobie od eventu to kiepski pomysł. Dlaczego? Załóżmy, że jakiś event będzie, zostanie w niego włożone dużo roboty (mapa, cała organizacja i tu jeszcze jakieś nowe frakcje chcą robić). I co dalej? Pewnie jakaś część ludzi przy modzie zost.... łejt jak może zostać przy modzie do którego właściwie nie ma serwerów? Gdzie mają w to grać?

Dlatego uważam że lepiej by było postawienie jakiegoś stałego serwera na okres próbny (np. miesiąc), rozreklamowanie go (też za granicą), przez co nowi gracze doświadczyli by rozgrywki, a nie przyjdą na event na modzie który znają MOŻE z JuTjub.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Quen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 12, 2014, 00:48:10 »
    Można powiedzieć że reanimacja moda idzie na razie dobrze, będą nowe mapy, ja np. robię nowe i poprawiam stare tekstury, więc mod jest na drodze ku lepszemu :D (mam nadzieję).

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #39 dnia: Listopada 12, 2014, 12:33:23 »
    Witom,
    Po co się starasz jak i tak ten mod już dawno umarł? Niestety, ale najlepiej sytuacje FB oddaje ten obrazek:

Prußak

Dziękujemy za twoją inteligentną i pełną poparcia dla nas wypowiedzi, tam są drzwi -> http://www.mountblade.info/forum/index.php

Offline Quen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 12, 2014, 22:38:00 »
    Wracając do robienia nowej wersji, przedstawiam nasz aktualny zespół i kto się czym zajmuje [jak o kimś zapomniałem to się nie obrażać, tylko powiadomić :) ]:
    -Peterov -> mapy
    -Mati -> skrypty
    -Czarixxx -> modele
    -PeterLol aka Quen -> tekstury
    -Szymon98 -> nowe logo i muzyka
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2014, 20:20:51 wysłana przez Quen »

Offline Koziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Listopada 13, 2014, 00:00:36 »
    Jeszcze ja muzykę i dźwięki

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 13, 2014, 15:03:58 »
    Przypominam o naszej stronie na Facebooku:
    https://www.facebook.com/festungbmodification

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 13, 2014, 16:04:03 »
    Mod jest niestety martwy - nie ma on żadnego zaplecza jeśli chodzi o ludzi (bo kogo, jakieś śmieszne 10 osobowe KOP?, czy zagranicznych ludzi zwerbowanych przez Peterova (jak się w ogóle to odbyło? hej, może pograsz kolego w Festung Breslau?? - Ich verstehe nicht was sie sagen - Festunk, play, mod - a ok np dude)).
    Druga sprawa drogi Szymonie - co ty tak w ogóle potrafisz? W twoim CV znajduje się jedynie umiejętność zarządzania materiałem ludzkim i rozdawanie prac innym? Jeśli tak to sorry, jeśli nie znajdziesz oddanych murzynów to 2 faza dla Ciebie to maksimum do wyciśnięcia.
    Jak planujesz pozyskać osoby odpowiedzialne za modding? Kto to ma być? Mati44? Naprawdę, Mati ma ogarnąć chociażby procent tego co zrobił Mat? Wolne żarty. Jeszcze wczoraj nie znałeś podstawowych komend z modu, widziałeś że jest wątek na event Westerplatte, ale to że on się nie odbył nawet nie wiedziałeś. Więc jak z tym jest, to szczere chęci pomieszane z niewiedzą czy trolling? Napisanie postów z planami zajmuje niecałe 5 minut, ale wdrożenie ich w życie znacznie więcej. Ile czasu planujesz oddać na nie, bo jak narazie zadania przyznajesz innym, sam robiąc... nic. Puste słowa, nie czyny drogi kolego.
    Proszę tu bez bólów dupy, jasno i klarownie mogę pokazać co jest robione źle i dlaczego to się nie uda. Większość z waszych "argumentów" można łatwo obalić, czekam więc na merytoryczną rozmowę.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #44 dnia: Listopada 13, 2014, 16:10:29 »
    Jak planujesz pozyskać osoby odpowiedzialne za modding? Kto to ma być? Mati44? Naprawdę, Mati ma ogarnąć chociażby procent tego co zrobił Mat? Wolne żarty.
    Wymień mi osoby ogarniające MS w stopniu takim jak Mat, które, dodatkowo, mają czas teraz robić przy FB. No właśnie. Jest takie przysłowie: "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma."

Mod jest niestety martwy - nie ma on żadnego zaplecza jeśli chodzi o ludzi (bo kogo, jakieś śmieszne 10 osobowe KOP?, czy zagranicznych ludzi zwerbowanych przez Peterova (jak się w ogóle to odbyło? hej, może pograsz kolego w Festung Breslau?? - Ich verstehe nicht was sie sagen - Festunk, play, mod - a ok np dude)).
    AFAIK niedawno powstał nowy klan do FB. Poza tym, żeby go ożywić trzeba robić coś więcej niż pisać "Mod jest martwy, odpuść sobie, jeśli nie masz osoby która umie napisać skrypt na obrażenia obszarowe z zamkniętymi oczami."

Druga sprawa drogi Szymonie - co ty tak w ogóle potrafisz? W twoim CV znajduje się jedynie umiejętność zarządzania materiałem ludzkim i rozdawanie prac innym? Jeśli tak to sorry, jeśli nie znajdziesz oddanych murzynów to 2 faza dla Ciebie to maksimum do wyciśnięcia.
    Tu muszę niestety się zgodzić, ale, to nie znaczy, że mu się nie uda. Zresztą, lepiej spożytkowałbyś Prußak czas gdybyś zrobił logo do Festunga, niż gdybyś pisał ten post. Serio :)

Jeszcze wczoraj nie znałeś podstawowych komend z modu, widziałeś że jest wątek na event Westerplatte, ale to że on się nie odbył nawet nie wiedziałeś. Więc jak z tym jest, to szczere chęci pomieszane z niewiedzą czy trolling? Napisanie postów z planami zajmuje niecałe 5 minut, ale wdrożenie ich w życie znacznie więcej. Ile czasu planujesz oddać na nie, bo jak narazie zadania przyznajesz innym, sam robiąc... nic. Puste słowa, nie czyny drogi kolego.
    Tak jak już gdzieś wcześniej pisałem, nie sądzę, by to zakończyło się powodzeniem, a przynajmniej - 100%, ale to nie znaczy, że nie trzeba próbować.