No cóż - pan Jędrek daje radę. Posłuchałem faceta na tyle żeby móc docenić jego spokojny sposób mówienia i pewność wynikającą z dużego potencjału. Widać, że nie tylko czyta książki umie też weryfikować problemy w praktyce. Z kilometra widać, że jest świrem jeśli chodzi o kusze i inne sprawy w tym typie w rodzaju łuki. czy inne bombardy. ;) Jego erudycja tylko maskuje tę obsesję, ;) Słowem - tylko polecić każdemu kto zastanawia się, czy strzałą przebija człowieka na wylot czy nie, a więc z grubsza każdemu na tym forum. ;)
Historia bez cenzury - wyraźnie adresowana jest do młodszych osób, ale to nie jest wada. Jak dla mnie to za dużo wstawek w stylu kapitana Bomby, nawet chyba ten sam facet podkłada głos, ale nie raziło mnie to za mocno. Wbrew pozorom jest w tym mniej informacji, niż pozornie może się wydawać, ale ludzie szybko prostują wszystko w komentarzach. Więc plus, bo inaczej nie byłoby dyskusji. Śmieszność leży w tym, że to raczej poglądy prowadzącego niż fakty, chociaż co zabawne, w większości się z nim zgadzam. Nie wierzę w to że Francuzi to naród tchórzy, ale to, że teoria o przodkach Polaków - Wikingach, ma podłoże czysto antypolskie, czy to, że powstanie Wielkopolskie jest gigantycznym sukcesem, no to już mogę się zgodzić. Ciekawy jest też odcinek demitologizujący postać Marii Curie Skłodowskiej. Czyli, olejcie kapitana Bombę i możecie poznać ciekawy punkt widzenia, niekoniecznie musicie zaraz się z nim zgadzać, ale ostatecznie co komu szkodzi.
A więc ogólnie - brawo, panowie za ciekawe linki.