Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowe DLC do Warband'a- Viking Conquest zapowiedziane! (premiera: 11 grudnia!)  (Przeczytany 37566 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Malson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nowe DLC do Warband'a- Viking Conquest zapowiedziane! (premiera: 11 grudnia!)
    « Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 20, 2014, 20:26:51 »
    Cena przystępna ale martwi mnie to, czy zadziała na Win 8. Na stronie dodatku, w opisie technicznym nie ma Windowsa 8 jako kompatybilnego systemu. Może ktoś z w/w systemem już próbował grać w Viking Conquest?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Nowe DLC do Warband'a- Viking Conquest zapowiedziane! (premiera: 11 grudnia!)
    « Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 20, 2014, 20:28:44 »
    Zadziała na pewno.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 20, 2014, 22:09:02 »
    Dzięki za odpowiedzi. OK wiem już co nieco ale jako stara maruda muszę zbadać najważniejszą dla mnie kwestię: pytam o Wasze opinie na temat tegoż dodatku. Czytałem różne recenzje (pozytywne/negatywne) ale od kiedy gram w M&B zawsze kierowałem się głosem forum.
    Warto czy nie warto grać?...

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 20, 2014, 22:10:45 »
    Grałem trochę w multi, nie jest najgorsze. Co do singla, narazie się do niego za bardzo nie mogę odnieść.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline piwniczne

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 22, 2014, 00:21:24 »
    Po pierwszych godzinach spędzonych w grze niestety bije niedopracowaniami.
    Szczególnie mam tutaj na myśli często "lekkie klatki" gra, gdy ścina się ona na ułamek sekundy bo coś wczytuje.
    Dzieje się tak często przy wejściach do miasta- na cholere w ogóle te okno z podglądem miasta, które tylko pożera pamięć?
    Druga rzecz, to obliczanie punktu desantu z łódki, które odbywa się niestety tragicznie, obliczając się w koło- a po co?

Na plus, można zaliczyć większą dynamikę walki. W porównaniu do np Brytenwalda, walka odbywa się o wiele szybciej (pierwsze bitwy dopiero mam za sobą) i robi wrażenie przez to nieco ciekawszej.

Oprawa graficzna mocno niedopracowana. Osobiście grafika z Brytenwaldy podobała mi się o wiele bardziej, dziwie się, że tutaj została zmieniona, często na gorsze.

Ogólnie pierwsze wrażenia mocno śreeeednio.

Offline BeZcZeL

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 22, 2014, 21:11:35 »
    Działa na win 8 właśnie gram :)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 02, 2015, 21:30:21 »
    No co jest kurka wodna. Wyszło pierwsze godne uwagi DLC a tutaj taka cisza. Gamepleye obejrzałem i coś pięknego. Tylko optymalizacja leży tak, że nawet nie łudzę się, że mi chociaż na ultra low pociągnie. Orientuje się ktoś jak z tym sprawa stoi?

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 02, 2015, 21:35:48 »
    Wiem, że się nie przelewa u Ciebie i jadasz gzik bez sera, ale kup lepszy komputer.

Offline hubson256

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 28, 2015, 13:58:53 »
    Jak kupiłem jakiś czas temu Warbanda Complete to z powodu bandytyzmu tego świata mimo Complete'a muszę wydawać moje pieniądze na to DLC

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 28, 2015, 18:30:04 »
    Jak kupiłem jakiś czas temu Warbanda Complete to z powodu bandytyzmu tego świata mimo Complete'a muszę wydawać moje pieniądze na to DLC

Wersja "Complete" została wydana jeszcze zanim ruszyły prace nad Viking Conquest, więc się nie dziw ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 28, 2015, 21:45:11 »
    No co jest kurka wodna. Wyszło pierwsze godne uwagi DLC a tutaj taka cisza. Gamepleye obejrzałem i coś pięknego. Tylko optymalizacja leży tak, że nawet nie łudzę się, że mi chociaż na ultra low pociągnie. Orientuje się ktoś jak z tym sprawa stoi?

No optymalizacja jakaś super nie jest, ale mogło być gorzej. Co do kupna tego DLC to radzę się jeszcze trochę wstrzymać tym co nie kupili, bo występują naprawdę okropne bugi (chciałem się przedostać ze Skandynawii do Fryzji wynajętym statkiem, no i kicha bo statek zatrzymała niewidzialna bariera na morzu, albo sam Thor nie chciał bym tam płynął :D ).

Jeszcze jest fajna sprawa z MP, zwłaszcza z konikami z silnikiem odrzutowym w du... ekhm, pupie :D.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline hubson256

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 29, 2015, 19:05:14 »
    Jak można wydać wersję Complete po to żeby potem zrobić DLC

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 29, 2015, 19:19:51 »
    Nie było tego dodatku gdy wychodziła wersja Complete.
    Dlaczemu.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 29, 2015, 20:35:18 »
    No to co to za complete? :P

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 29, 2015, 20:37:29 »
    Jak można wydać wersję Complete po to żeby potem zrobić DLC
    Hmm... żeby więcej hajsu im wpadło? Paradox też tak zrobiło, choćby z EU3. Wydali EU3, wydali dwa DLCki i potem bodajże wersję Complete z EU3+te dwa DLCki, a potem wypuścili kolejne dwa DLCki i je można było kupić również w wypuszczonej później wersji z EU3 i wszystkimi 4 DLCkami. A ja kupiłem w sklepie jakąś jeszcze inną wersję Complete... z samym EU3, bez DLCków :o