Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowe DLC do Warband'a- Viking Conquest zapowiedziane! (premiera: 11 grudnia!)  (Przeczytany 37560 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    Odp: Nowe DLC do Warband'a- Viking Conquest zapowiedziane! (premiera: 11 grudnia!)
    « Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 11, 2014, 19:53:41 »
    hmmmm multi to totalne gówno w singla nie grałem.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Nowe DLC do Warband'a- Viking Conquest zapowiedziane! (premiera: 11 grudnia!)
    « Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 11, 2014, 22:59:07 »
    Jak na razie DLC zbiera niezłe oceny - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,319701.0.html ;)

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 11, 2014, 23:21:44 »
    No to wtopa DLC zrypane totalnie. Gra na ten moment nie warta zakupu. (niestety)

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 12, 2014, 00:28:02 »
    Ano, jak się zatrudnia zaledwie kilu beta-testerów, testowanie trybu multi rozpoczyna na dwa dni przed oficjalną premierą i przerabia kod na kilka godzin przed wysłaniem ostatecznej wersji do wydawcy, to tak to potem wygląda. To się musiało zemścić.

Offline Pazoxi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 12, 2014, 09:51:56 »
    A jak tam single player?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 12, 2014, 10:37:32 »
    Powiedzcie mi tylko, kto w tej patologicznie firmie odpowiada za politykę cenową? Powinien już dawno wylecieć...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 12, 2014, 10:57:52 »
    A chciałem to kupić. :')
    DANCE OR GET BANNED

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 12, 2014, 11:09:48 »
    A jak tam single player?

Tragicznie, błędy gry widać na każdej płaszczyźnie rozgrywki. Pomijając te oczywiste (braki tekstur, crashe, brak optymalizacji niedziałające różne opcje) np. muzyka, ciągle coś przerywa. Słychać jakieś dziwne uderzenia jak by tarcza pękała.(buguje się dźwięk w grze i ciągle się powtarza)  I ta muzyka z klasycznego Warbanda która odpala mi się podczas walki (żal.pl) Odchodząc od tego wszystkiego kampania proponuje kilka naprawdę ciekawych rozwiązań i nowości. Ciekawi mnie ile z tego twórcy naprawią w patchach. Czeka ich naprawdę dużo pracy wystarczy spojrzeć na odzew graczy.

O multi nie warto wspominać. Bo to gorsze niż Dzikie Pola a jak coś jest gorsze niż DP to "Syf, kiła i mogiła" i "Ch**, dupa i kamieni kupa"

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2014, 11:24:49 wysłana przez Rivet »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 12, 2014, 11:42:22 »
    Powiedzcie mi tylko, kto w tej patologicznie firmie odpowiada za politykę cenową? Powinien już dawno wylecieć...

Szczerze powiedziawszy, to nie mam pojęcia czy cena była ustalana przez TW, czy przez Brytenwaldę.

Najśmieszniejsze jest to, że większości błędów obecnie zgłaszanych w beta-testach nie było. Wszystkiemu winny jest pośpiech i zmienianie kodu na ostatnią chwilę. TW też chyba trochę błędów od siebie dołożyło, wprowadzając jakieś zmiany do plików exe tuż przed premierą.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 12, 2014, 13:32:46 »
    Jakby nie mogli przesunąć o kilka dni wypuszczenia alfy, bety czy co to jest :P

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 12, 2014, 13:41:33 »
    Terminy panie, terminy! Piniądz musi się zgadzać. Nie zdziwiłbym się jakby Pdox również macał w tym grube paluchy.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 12, 2014, 14:35:28 »
    Paradox już dawno nie ma tu nic do gadania. TW teraz samo wydaje swoje gry.

Co do premiery, to pierwsze plany zakładały, że pod koniec października DLC wyjdzie na Steamie we wczesnym dostępie. Później ten termin przesunięto na listopad, a ostatecznie całkiem z wczesnego dostępu zrezygnowano i ustalono datę premiery na grudzień. Szczerze powiedziawszy, spodziewałem się raczej samego końca grudnia, ewentualnie, że wyjdzie przed gwiazdką. No i gdyby gra wyszła w październiku, to paradoksalnie błędów byłoby mniej, bo przez ostatnie dwa miesiące kod się w znacznej mierze zmienił i dużo rzeczy dodano.

Inna sprawa, przesunięcie premiery kilka dni w te, czy we wte nic by tu nie zmieniło. Nad poprawianiem błędów siedziało zaledwie kilka osób, kilka kolejnych grę testowało. Dopiero teraz TW zaczęło aktywnie przy pracach nad DLC uczestniczyć i obecnie pomagają przy niektórych błędach. Wcześniej "współpraca" polegała na zasadach "potrzebujecie jakieś drobne zmiany w silniku gry, to napiszcie, a może je wprowadzimy" i w sumie była w to zaangażowana jedna, czy dwie osoby ze studia TW.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 12, 2014, 21:04:07 »
     Omg. Teraz dopiero odpaliłem nativa i widzę że przez ten pacz, tekstury są rozmazane -,- I niektóre okrągłe bannery nad głowami sojuszników są przesunięte i niepomniejszone.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2014, 21:59:03 wysłana przez Filcefix »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 12, 2014, 22:09:10 »
    Ciebie to dziwi? Rozpieprzanie działających rzeczy kolejnymi patchami to przecież już taka tradycja dla TW. ;) A potem następuje patchowanie patchów...

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    « Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 12, 2014, 22:26:50 »
    Pograłem trochę w singla. Fakt, są bugi, ale mimo to dobrze mi się grało. Właśnie "grało". Dotarłem do miejsca swojej pierwszej bitwy gdzie stanąłem po stronie jednego z władców. Wszystko świetnie, ładnie... tylko, że po 30 minutach stania armii w odległości 15 cm od siebie bez żadnego ataku... skutecznie wyprowadziło mnie z równowagi i wyszedłem z gry. Dopóki nie poprawią tego w patchu to nie zamierzam uruchamiać DLC.

PS. Poziom zarówno kampanii jak i bitwy ustawiony jest na "average", raz nawet ustawiłem na najwyższy, ale za każdym razem było to samo.