Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nova Aetas  (Przeczytany 48415 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NóruiNimrais

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nova Aetas
    « Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 30, 2016, 16:23:57 »
    Zamykam mój problem z zacinaniem się :)
    Powodem tego były piki: effect,enbseries i enbpalette.
    Teraz gra chodzi płynnie na wysokich ustawieniach :3

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 15, 2016, 17:42:26 »
    No i w końcu stało się... Data wydania BL przesunięta o rok gdyż właśnie pojawiła się nowa wersja jednego z najlepszych modów do Warbanda

Panie i Panowie prezentuję...

Nova Aetas - v4.0

link poniżej

http://www.moddb.com/mods/nova-aetas/downloads

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 15, 2016, 22:23:17 »
    Hmm...
    Field artillery with true ballistics,
    Może być ciekawie. Dodatkowo system budowli jak w Medieval II:
    (click to show/hide)
    Również polepszono balans i wprowadzono dziesiątki poprawek w tym ulepszoną grafikę.  I jeżeli dobrze przetłumaczyłem, to to będzie bomba: Wersja 4.0 dodaje system craftingu wraz z animacjami (!).
    (click to show/hide)
    Na koniec ważna uwaga od twórców: Zapisujcie często i wszędzie, do wszystkich wolnych slotów.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 15, 2016, 22:41:47 »
    Cóż, przy tylu - nie oszukujmy się - mniej lub bardziej rewolucyjnych zmianach nie dało się uniknąć pewnej ilości crashy, wzglednie bugów, bo tak należy interpretować zalecenie częstego zapisywania.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #124 dnia: Sierpnia 15, 2017, 22:48:22 »
    Mam małe pytanie. Wie ktoś o co chodzi z tym systemem traitów? I gdzie można sprawdzić jakie twoja postać posiada?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 16, 2017, 10:46:56 »
    Mam małe pytanie. Wie ktoś o co chodzi z tym systemem traitów? I gdzie można sprawdzić jakie twoja postać posiada?

Traitsy zdobywasz poprzez wykonywanie określonych akcji w grze, mogą one dawać zarówno efekty pozytywne jak i negatywne. Z tego co pamiętam, to na mapie świata wyskakują odpowiednie okienka z
    dwiema opcjami, po wybraniu których gra losuje nam czy zdobyliśmy trait pozytywny lub negatywny.

Dawno nie grałem w Nova Aetas, ale wydaje mi się, że można je sprawdzić w menu raportów lub gdzieś w menu obozu.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2017, 10:49:22 wysłana przez Garedyr »

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 16, 2017, 12:08:58 »
    Właśnie wczoraj dostałem taki "event" i po wybraniu opcji próbowałem sprawdzić co dostałem w obozie i w raportach, ale niczego nie było. Cóż, spróbuję jeszcze raz.

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Offline Revix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 23, 2017, 01:50:54 »
    Jest spolszczenie do tego moda?

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 23, 2017, 22:54:41 »
    Nie ma. Jest to bardzo rozbudowany mod i, według mnie, nikomu nie będzie chciało się zrobić. Tym bardziej, że już coraz bliżej premiera Bannerlorda :)

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Listopada 02, 2017, 15:30:11 »
    Jakby ktoś jeszcze grał lub chciał zagrać w tego moda, to wyszła wersja 5.0 ;)
    http://www.moddb.com/mods/nova-aetas/downloads

Offline Szeregowy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Lutego 15, 2018, 18:03:54 »
    Dlaczego nikt nie chcę mnie na wasala w tym modzie? Mam renomy ok. 200, stosunki z królem chyba 15 na plusie i gdy oferuję mu swój miecz to mówi coś o jakimś ''pigwills" i że traci panowanie nad sobą. Coś tam mówi że nie wyobraża sobie mnie wśród jego szlachty itp. coś takiego, nie pamiętam tego tekstu tak dokładnie. Specjalnie zacząłem nową grę jako szlachcic z herbem myślałem że  tak pójdzie łatwiej a nadal to samo. Co ciekawe teoretycznie jestem szlachcicem a przy rozpoczęciu rozmowy muszę się kłaniać lordom inaczej się gniewają.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #131 dnia: Lutego 15, 2018, 18:27:42 »
    Dlaczego nikt nie chcę mnie na wasala w tym modzie? Mam renomy ok. 200, stosunki z królem chyba 15 na plusie i gdy oferuję mu swój miecz to mówi coś o jakimś ''pigwills" i że traci panowanie nad sobą. Coś tam mówi że nie wyobraża sobie mnie wśród jego szlachty itp. coś takiego, nie pamiętam tego tekstu tak dokładnie. Specjalnie zacząłem nową grę jako szlachcic z herbem myślałem że  tak pójdzie łatwiej a nadal to samo. Co ciekawe teoretycznie jestem szlachcicem a przy rozpoczęciu rozmowy muszę się kłaniać lordom inaczej się gniewają.

Nie pamiętam co dokładnie trzeba mieć by zostać lodem ale obstawiam, że masz za niską klasę społeczną.

Offline Szeregowy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Lutego 15, 2018, 18:56:42 »
    Nie pamiętam co dokładnie trzeba mieć by zostać lodem ale obstawiam, że masz za niską klasę społeczną
    Coś czytałem że te klasy istnieją w tym modzie, ale jednak myślałem że mają znaczenie kosmetyczne tak jak religia. Wie ktoś może jak uzyskać tą klasę? U króla nie widziałem chyba takiej opcji dialogowej, zobaczę u mistrza gildi może.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Lutego 15, 2018, 20:16:12 »
    Swoją rangę w społeczeństwie możesz zwiększyć poprzez:
    - wydobywanie surowców (drewno, kamień) - dobry sposób na sam początek, później daje nam za mało punktów (3 za jedną "sztukę" surowca),
    - kupowanie mieszkań w miastach - im droższe mieszkanie, tym więcej punktów dostaniemy,
    - inwestowanie w hale gildii kupieckich (nie jestem pewien, czy nie trzeba zdobyć w wybranych tytułu mistrza rzemieślników) - po ulepszeniu hali dostaniemy dodatkowe punkty (bodajże 250, a więc sporo),
    - uwalnianie więźniów - po walce w okienku wyboru co zrobić z pojmanymi wrogami trzeba puścić ich wolno (mało punktów, chyba 1 za jednego pojmanego)

No i zapomniałem jeszcze napisać:
    Religia nie do końca ma znaczenie "kosmetyczne". Każda frakcja ma inną religię. Zostając władcą jakiegoś miasta, w przypadku kiedy mamy inną religię niż jej mieszkańcy, mamy mniejsze wpływy z podatków oraz miasto wolniej się rozwija. Musimy wtedy wyburzyć lokalne świątynie i wybudować własne.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2018, 21:40:54 wysłana przez Lunarion »

Offline Szeregowy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Lutego 16, 2018, 21:49:24 »
    Dzięki. Nie wiem jak wy ale trochę większe oczekiwania miałem co do tego moda, zły nie jest, bardzo rozbudowany ale miejscami aż za bardzo. Zbieranie surowców trwa wieki, awans do klasy społecznej też, a jeśli ktoś jest nastawiony na walkę to zanim zostanie wasalem nie za bardzo ma co robić, a lecieć na początku gry na inne królestwa samemu to bez sensu. Liczyłem też ze sobie powalczę jednostkami z bronią palną a okazuję się że trochę to trwa nim się one pojawią. Z grafiką też różnie, bardzo ładne nowe scenerie i duża ich ilość, ale tekstury broni, zbroi, planszy na których walczymy sporo ładniejsze ma 1257AD który jest dużo starszym modem. Czuję że pewnie jeszcze do niego wrócę ale chwilowo poszukam czegoś innego.