Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tolerancja  (Przeczytany 10444 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Tolerancja
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 25, 2014, 14:47:30 »
    Ja nikomu nie chcę zabierać praw. Nie będę nazywał małżeństwem związku którym nim nie jest. Co do nabywania seksualności masz absolutną rację i o tym też pisałem. W takim razie po cholerę para homoseksualna jako rodzice. Nie rozumiesz, że matka i ojciec to jedyna prawidłowa konfiguracja dla zdrowego wychowania? Dwóch tatusiów albo mam nie zastąpi matki i ojca. A dziecko jak będzie homoseksualistą to będzie ale przynajmniej będzie dobrze wychowane. Dalej oczywiście są odstęptwa od reguły i może się okazać, że znajdzie się dobra para rodziców homoseksualnych. Bo w większości w ich związkach jest zawiść, patologia, molestowanie jak dochodzą dzieci. Jednak w normalnym społeczeństwie gdzie wiadomo, że prawidłowa rodzina to ojciec i matka taki związek nie przejdzie, dziecko będzie mieć przewalone bo to wbrew powszechnemu poglądowi i tradycji i to jest niepotrzebne wystawienie dziecka pod ostrzał w imię swojego egoizmu posiadania dziecka. Dlatego każdy normalny homoseksualsita nie chcę dzieci bo wie, że to nie ma prawa przejść. Tylko geje domogają się praw i dyskryminują wszystkie inne grupy społeczne odbierając im ich naturalne prawa. Wiedzę czerpię z tego, że mam wielku homoseksualnych znajomych. Obawiają się oni, że poprzez psucie im opinie przez tzw. gejów, którzy często nie są nawet homoseksualni niedługo dojdzie do pogromów. I obawiają się słusznie, każdy kto wywleka takie sprawy na wierzch jest nienormalny, widziałeś kiedyś marsze onanistów, fetyszystów stóp? To jest osobista sprawa i tyle.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 25, 2014, 17:42:52 »
    Nie wiem skąd masz informacje o "patologicznych" związkach homoseksualnych, tzn. pewnie niektóre mogą byc, ale ze większość? Podaj jakieś zródło (JKM sie nie liczy). . Watpię ze geje molestowali by swojego syna. W końcu nie każdy normalny ojciec gwałci swoją córkę, nie?

Podaj mi tez przykład dyskryminowania innych przez gejów.

A co do dzieci, nie no, myśle ze lepiej gnić w domu dziecka niż mieszkać u gejów. Może w szkole bedzie cieżko, ale przynajmniej maja szanse na lepsze życie.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 25, 2014, 18:31:05 »
    IvE, idąc Twoim tokiem rozumowania powinniśmy zakażać rozwodów i separacji. Bo sama matka albo sam ojciec też nie przekaże wszystkich wzorców.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 25, 2014, 19:03:36 »
    Wszecież ślubu praktycznie rzecz biorąc nie odwołasz. No chyba, że mówisz o "ślubie" państwowym... ; )
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 25, 2014, 19:04:34 »
    Mówię o ślubie w ujęciu prawnym, nie religijnym.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 25, 2014, 19:22:58 »
    Wszecież ślubu praktycznie rzecz biorąc nie odwołasz. No chyba, że mówisz o "ślubie" państwowym... ; )

Ślub oczywiście że da się odwołać, i kościelny i cywilny.  Nie jesteśmy w średniowieczu :)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 25, 2014, 19:24:31 »
    Nie wiem skąd masz informacje o "patologicznych" związkach homoseksualnych, tzn. pewnie niektóre mogą byc, ale ze większość? Podaj jakieś zródło (JKM sie nie liczy). . Watpię ze geje molestowali by swojego syna. W końcu nie każdy normalny ojciec gwałci swoją córkę, nie?

Podaj mi tez przykład dyskryminowania innych przez gejów.

A co do dzieci, nie no, myśle ze lepiej gnić w domu dziecka niż mieszkać u gejów. Może w szkole bedzie cieżko, ale przynajmniej maja szanse na lepsze życie.
    Z badań wynika, że te dzieci gorzej się wychowują. Sam kiedyś myślałem, że lepszy taki dom niż bidul, ale okazuje się, że dzieci wychowywane przez takie pary w testach wychodzą o wiele gorzej. Nie wiem czy to wina rodziny czy społeczeństwa (w końcu jeśli ktoś wstydzi się rodziny, a zakładając swoją często odgrywamy podpatrzoną w domu rolę, to może to budzić konsekwencje do końca życia) ale trzeba takie adopcje ograniczać.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 25, 2014, 19:29:27 »
    Co to za badania? Jeżeli ich autorem jest niejaki Regnerus to nie są warte funta kłaków. No i najważniejsze, czy dzieci wychowywane przez parę jednopłciową osiągają wyniki gorsze czy lepsze od dzieci z domów dziecka? W jakim kraju zostały przeprowadzone?

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 25, 2014, 20:51:07 »
    I obawiają się słusznie, każdy kto wywleka takie sprawy na wierzch jest nienormalny, widziałeś kiedyś marsze onanistów, fetyszystów stóp? To jest osobista sprawa i tyle.
    Widziałem marsze ludzi którzy nienawidzą kobiet, dla których fetyszem jest starszy pan w muszce.
    Oni wywlekają publicznie na wierzch swoje kompleksy wobec kobiet i mniejszości seksualnych.

Według mnie to jest nienormalne, a ponad połowa społeczeństwa się ze mną zgadza, czy to znaczy ze należy tego zakazać, może zabronić im adoptować dzieci?.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 26, 2014, 00:57:33 »
    Dlatego każdy normalny homoseksualsita nie chcę dzieci bo wie, że to nie ma prawa przejść.
    No np. w Polsce tak, na miejscu takich ludzi bym się wyprowadził do kraju, gdzie można i mieć homoślub, i wychowywać dziecko, a nie przyznawał rację ludziom, którzy mówią "sorry, ale jeśli jesteś porządnym homoseksualistą, takim którego dam radę tolerować, to twoje życie musi być smutne, musisz uznać, że mimo, że jesteś w sumie równy gość, to jednak musisz żyć z kimś nieformalnie, przyznawać, że tak lepiej dla wszystkich, a o wychowaniu dziecka to nawet nie wspominaj, bo to cię stawia na równi z pedofilem. Ale to nic osobistego, wiesz...".
    A tak w ogóle to ci 'normalni' homo nie mogą się jakoś zebrać i wystąpić przeciwko tamtym z LGBT? Przecież ci z LGBT nie mogą nie słuchać mniejszości :D Aczkolwiek mam pewne podejrzenia co do tego, że tylko tobie mówią, że im LGBT nie pasuje, może nie chcą stracić twojego szacunku do nich, Iveku?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 26, 2014, 01:30:24 »
    Mam beke z tego jak kazdy czuje sie poszkodowany xd geje mysla ze sa przytloczeni przez tych ktorzy ich nienawidza a ci ktorzy nie lubia gejow placza ze otaczaja nas gejei jakas mityczna propaganda  xdddddd

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 26, 2014, 08:09:15 »
    Jestem ciekaw, czy ci którzy pozwoliliby osobom homoseksualnym na adopcję chcieliby mieć dwóch ojców... A może po prostu wolicie decydować o małych dzieciakach z domów dziecka? Nie bez powodu rodzicami są kobieta i mężczyzna, każde daje dziecku coś od siebie.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 26, 2014, 10:22:48 »
    Pisałem, z badań wynika, że takie dzieci wychowują się gorzej i odnajdują w świecie gorzej. To jest robienie krzywdy dziecku.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 26, 2014, 11:46:12 »
    Ja nie wiem czy ktoś kiedykolwiek zwał kolegów homoseksualnych. U nich zdrady i toksyczne związki są bardzo częste. Z kilku moich znajomych nikt nie stworzył związku na dłużej niż rok. Nie wiem z czego to wynika ale naprawdę ciężko znaleźć parę homoseksualną, która jest nawet ewentualnie przyjąć dziecko bo są w stałym stabilnym związku.

Co do patologiach w hetero związkach. Wiadomo, że są i będą. Jednak jest jedna zasadnicza różnica dziecko pary hetero nie będzie miało tak złej opinii jak dziecko adoptowane pary homo. To chyba choroba naszego wieku i szukanie problemów na siłę. Nie znam pary homo, która by chciała adoptować dziecko. Do tego tysiące lat homo sobie żyli i nie mieli z tym problemów a nagle na siłę ktoś szuka tematu zastępczego. Bo lepiej wywlekać takie marginalne sprawy na wierch niż przejmować się np. tym, że ZuS pada.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 26, 2014, 14:48:26 »
    Pisałem, z badań wynika, że takie dzieci wychowują się gorzej i odnajdują w świecie gorzej. To jest robienie krzywdy dziecku.
    Typowe  kamuflowanie homofobi za pomocą odwołań do nauki.

Regnerus sam przyznał, że jego badania nie dotyczą tak naprawdę par jednopłciowych i opierają się na doraźnie skonstruowanej metodologii. Publikacja jego tekstu i proces recenzji odbyły się z naruszeniem standardów akademickich, co pokazał przeprowadzony w tej sprawie audyt. Ostatecznie „dowody” Regnerusa odrzucił po pewnym czasie nawet sam periodyk, który je opublikował, czyli  „Social Science Research”.

Regnerus to ten sam poziom naukowca co eksperci smoleńscy, którzy na podstawie parówek i puszek po piwie wyciągają wnioski w sprawie katastrof lotniczych.

Zresztą, jeśli dokładnie wczytać się w badania Regnerusa, to wcale nie dotyczą par homoseksualnych wychowujących dzieci (1,7% respondentów) ale w większości par rodziców obojga płci, w których na podstawie stabilności związku Regnerus odkrył "ukytą" orientacje rodziców.

"I got taken to task for leaning on young adults’ assessments of their parents’ relationships. I didn’t ask them whether they thought their mom was a lesbian or if their dad was gay. Because, in part, self-identity is a different kind of thing than behavior, and lot of people weren’t “out” in that era." Mark Regnerus

" I’d be more careful about the language I used to describe people whose parents had same-sex relationships. I said “lesbian mothers” and “gay fathers,” when in fact, I don’t know about their sexual orientation;" Mark Regnerus

"So, I didn’t want to make the assumption that these young adults would identify their parents as gay or lesbian, so I kept the focus on relationship behavior. [...] " Mark Regnerus

Regnerus nie badał par jednopłciowych, tylko pary dwupłciowe, w których na podstawie jego własnych opinii, jedno lub dwoje rodziców było w nieujawnionych związkach jednopłciowych.

Według teorii Regnerusa, niestabilny związek heteroseksualny świadczy o skłonnościach homoseksualnych uczestników.
    Czyli jeśli kiedykolwiek byłeś w niestabilnym związku, rozstałeś z partnerem, wziąłeś rozwód, to według teorii Regnerusa można założyć ze jesteś gejem/lesbijka, po prostu się nie ujawniłeś.
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2014, 15:43:23 wysłana przez Waldzios »
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"