Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ulubione postacie z Gry o Tron  (Przeczytany 7238 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Ulubione postacie z Gry o Tron
    « dnia: Sierpnia 29, 2014, 21:21:40 »
    Piszcie kogo polubiliście, kogo wręcz przeciwnie, a kto Was swoją osobą zaintrygował, zainteresował czy ki diabli
    Zakładam temat więc zacznę:
    Pewnie jak większość z Was na samym początku polubiłem Tyriona i Eddarda, za to od samego początku nie przepadałem za Deanerys. W późniejszym czasie spodobały mi się postacie Varysa, Davosa, Baelisha, Ary'i, Jaimiego. Zainteresowały mnie postacie Ogara i Jaquena H'ghara (dlatego 5 sezon bedzie świetny :o - Arya w Braavos). Ciekaw też jestem dalszych losów ser Joraha wygnanego przez Khaleesi :/
    Potem może jeszcze coś dopiszę, piszcie swoich faworytów i tak dalej, możecie też uzasadniać, dlaczego kogoś lubicie, lub nie :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2014, 00:18:23 wysłana przez Davos »
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Ulubione Postacie z Gry o Tron
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2014, 21:27:42 »
    O temat dobry, choć w dyskusjach kulturalnych przydałby się jeszcze ogólnie temat o Grze o tron :D Chociaż pewnie szły by spoilery, wiec nie wiem, czy to by było dobre, ale mi to zwisa i tak niedługo nie będzie treści, które będą mi za spoiler tu robiły ^^

Oczywiście Tyrion. Też coraz ciekawszą postacią robi się Jon Targaryen Snow.

Ale skoro to temat o postaciach, to zapytam: czy tylko mnie Petyr Baelish (Littlefinger) kojarzy się z Netomanem? xD Chociaż w sumie... Neto ma więcej bajek pod ręką niż on.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2014, 21:45:16 »
    Nie kojarzy mi się :D a czemu nazywasz Jona od Targaryanów :/? Nie wiem o czymś? (książek nie czytałem)

Aaaaaa właśnie bardzo lubię też Eamona Targaryana!!! Wporzo jest :D
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2014, 22:08:28 »
    Trudno nie lubić Aryi i Tyriona :) Akurat Martin ma jakiś taki talent do tworzenia nawet mało istotnych postaci, tak że nie są 'płascy', że wszystkie są jakoś ciekawe, nawet Bułka, czy jak mu tam było. Ale u mnie na czele są ci albo jakoś łamiący archetypy, czyli Brienne, Jaime-kaleka, albo ci których typowość została przerobiona na mocną wiarygodność, czyli Sean Bean, Littlefinger, Sansa, Snow, Jorah. Ci z Żelaznych Wysp jakoś są trochę za typowi(no Fetor inna sprawa), tak samo z Dorne, Cersei(do czasu), wszyscy Tully, i w sumie Daenerys czy kazirodczy socjopata, no ale dobrze 'grają' swoją rolę.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2014, 22:18:56 »
    Tu się zgodzę, wszystkie postacie są barwne i jest ich multum, Gra o Tron to pierwsza taka produkcja, gdzie spotykam się z czymś takim, to jest świetne!
    A i dodam że pomimo dosyć krótkiego epizodu zdążyłem polubić Oberyna ;)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 29, 2014, 22:26:06 »

Oberyn odkąd się pojawił był raczej mało popularną postacią. A jak SPOILER Z 4 SEZONU/Nawałnicy Mieczy zginął, to nagle liczba jego fanpage'y i fanów zaczęły rosnąć, jak grzyby po deszczu.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 29, 2014, 22:38:50 »
    Oberyn odkąd się pojawił był raczej mało popularną postacią. A jak SPOILER Z 4 SEZONU/Nawałnicy Mieczy zginął, to nagle liczba jego fanpage'y i fanów zaczęły rosnąć, jak grzyby po deszczu.

Wiesz, w serialu bardzo mało jest o Martelach, spodobało mi się jego oddanie w sprawie siostry, że odważył się będąc w paszczy lwa wypominać lwom zbrodnie, dodatkowo Oberyn był inteligentny, a do tego dowcipkował nawet podczas rozprawy pytając Shae czy rżnęła Tyriona jakby to była jego ostatnia noc :) szkoda że zaślepiony gniewem zginął, bowiem walczył bardzo ciekawie ;)

Powiedz jeszcze Dykciu o co Ci chodziło ze Snowem
    (click to show/hide)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 29, 2014, 22:43:07 »
    Varys, Littlefinger, Stannis Baratheon, obviusli Tyrion, Walder Frey, Ramsay i Roose Bolton, Tywin Lannister. // I Jaime po odpedaleniu.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 29, 2014, 23:26:01 »
    Roosa, Ramseya i Waldera lubisz :o ?
    (click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 29, 2014, 23:42:07 »
    Tywin Lannister (Wow, co za niespodzianka) - Spryt, Rozum, Władza, Bogactwo. Król który nie nosił korony. Strateg, który potrafił wygrać wojnę, przegrywając bitwy. Podobny do Roose'a Boltona, tylko on sprawiał, że gówno wyglądało lepiej.

Roose Bolton - Spryt, Rozum, Spryt, Rozum. Świetna postać, All Hail Lord Paramount.

Tyrion - :)

Kevan Lannister - Lew, ten prawdziwy, nie taki jak Cersei (Książki). Godny, choć nie tak dobry, następca Tywin'a.

Jon Connington - A Fierce Foe, A Faithful Friend. Dobra postać, mam nadzieje, że w serialu go nie spierd*lą jak Theon'a.

Littlefinger - Regent Vale, Protektor Riverlands. #Amen

Te "gupie" teraz:

Daenerys - OI, Młode to i gupie.

Robb Sterk - Rodzina, Służba, Honor ... A nie, chwila, to słowa Tully'ch.

Catelyn Tully (A i tak mówią Stark) - Świetna postać, najlepszy moment to ten z Red Wedding.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 29, 2014, 23:46:29 »
    Jaime Lannister!!!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 29, 2014, 23:46:45 »
    Tu się zgodzę, wszystkie postacie są barwne i jest ich multum, Gra o Tron to pierwsza taka produkcja, gdzie spotykam się z czymś takim, to jest świetne!
    a bo tobie chodzi o serial? Ja to napisałem myśląc o książkach akurat... jeśli chodzi o serial to trochę inaczej by to wyglądało... np. Qyburn jakiś taki bezbarwny, Bolton beznadziejnie nadęty, superpiękni i tacy emocjonalni Rob i Jon, i - tu już przez książki patrzę - nieprzekonujący i zagubiony Stannis. Za to ci, którzy mogli przynudzać w książkach, w serialu są lepiej zrobieni, np. Greyjoye, a przede wszystkim właśnie Oberyn, czy wszyscy związani z King's Landing, co nie znaczy, że przyjmuję ich serialowe wyobrażenie :P

btw spoilerów to szkoda, że nie ma Marilliona w serialu(już nie mówiąc o tym, że przez jego nieobecność, serialowe wytłumaczenie zbrodni strasznie naciągane)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 29, 2014, 23:53:36 »
    odważył się będąc w paszczy lwa wypominać lwom zbrodnie

Mówimy o księciu Dorne. Wszyscy wiedzieli co się wtedy stało, wszyscy wiedzieli kto zabił Ellie, wszyscy wiedzieli kto wydał rozkaz. Tywin mógł tylko patrzeć, co więcej, gdyby Oberyn wygrał tego dnia, z "jego ręki" zginąłby pewnie ktoś jeszcze.

BTW:
    O temat dobry, choć w dyskusjach kulturalnych przydałby się jeszcze ogólnie temat o Grze o tron :D

Mówisz-masz.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 30, 2014, 00:15:19 »
    Huth książek nie czytałem, mam zamiar zacząć za jakiś czas to porównam do serialu, ponoć są o niebo lepsze. Serial bardzo mi się spodobał i postacie występujące w nim rownież.
    (click to show/hide)

Offline huth

Odp: Ulubione postacie z Gry o Tron
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 30, 2014, 01:04:59 »
    ^ czy tak ogólnie lepsze to polemizowałbym.. są lepsze i są gorsze części, a serial jest w miarę równy. Jedynie do obcinania treści, dodawania nowych wątków i mniejszego rozmachu można się czepiać(choć to i tak serial z największym rozmachem jaki widziałem), ale takie już są prawa adaptacji. Natomiast są momenty, które w serialu lepiej zostały ogarnięte niż w książce i świetnie zobrazowane i o tych gorszych się zapomina :P Np. walka Brienne z Ogarem... genialnie proste, takie pod publikę, ale ile zajebistości.. a w książce jej nie ma :P (to raczej spoiler nie jest, bo nie piszę dlaczego nie ma :P). Aczkolwiek nie było(ale może będzie?) innych wątków z podróży Brienne, które są bardzo dobre z punktu widzenia literatury pięknej.

Aha, jak zaczniesz czytać, a będziesz miał(bo np. korzystasz z bibliotek) niepoprawione przez Jakuszewskiego tłumaczenie Kruka(on tłumaczył pierwszą książkę tylko), to się nie zraź :P Choć mi tam specjalnie nie przeszkadzał jego język
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2014, 01:17:52 wysłana przez HUtH »