Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Stolik z wodą mineralną.  (Przeczytany 18048 razy)

Opis tematu: Dla rozgrzanego umysłu ochłody zaczerpnij parę łyków wody

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: Stolik z wodą mineralną.
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 18, 2014, 22:56:43 »
    No nie wiem, skoro założył ten wątek, to chyba chciał się czegoś dowiedzieć o wodzie mineralnej? No chyba że chodziło o stoliki...
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 19, 2014, 02:34:43 »
    WOLNOŚĆ DLA KRANOPIJCÓW, ŻĄDAM PARYTERÓW DLA PIJĄCYCH KRANÓWE W KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ ORAZ DODATKOWYCH MIEJSC PARKINGOWYCH I DARMOWEGO KIERUNKU STUDIÓW

DZIĘKUJE DOBRANOC

Ps. Huth na Krula tawerny

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 19, 2014, 03:47:39 »
    Nałęczowianka best! No a zaraz za nią Jej przydupas Cisowianka. Niżej truskawkowy Żywiec Zdrój,  dalej może Primavera
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 19, 2014, 17:22:29 »
    A zauważyliście, że HUtH, bardzo często podejmuje temat offtopic - cały czas wtrynia się z niepotrzebnymi uwagami, że niby dyskusja nie na temat. Uważam, że za podejmowanie tego problemu należy mu dać bana bo to nie na temat rozmowy. Jak rozmawiamy o wodzie mineralnej, moralności, Polsce, masturbacji, czy czymkolwiek innym, a on zaczyna swoje "offtop" - to to jest przecież nie na temat - niech sobie założy swój post - "Rozmowy nie na temat" i tam się wtrynia ludziom w ich ciągi myślowe. Ja mam bardzo lotny umysł, dostrzegam bardzo odległe relacje i rozumiem, że jak rozmawiamy o Polsce to będziemy mówić o dobijaniu jeńców w średniowieczu, a jak o polityce to dyskusja będzie dotyczyć masturbacji - to zupełnie naturalne u humanistów, więc jak potem chcę coś napisać, to się stresuje, że mnie HUtH wyskoczy z swoim mądrym - "offtop".
    A wodę mineralną to piję z kranu bo mieszkam w takiej czystej miejscowości, która jest byłym ośrodkiem wypoczynkowym z XIX wieku, mam za oknem las, blisko jezioro itp. A taki HUtH i inne brzydale to pewnie mieszkają gdzieś na Śląsku koło jakiś fabryk i hałd żużlu. Zupełnie jak w Władcy Pierścieni. Ja reprezentuję naturę, niczym Elfy, a HUtH chaos i zniszczenie jak Orkowie.
    Najlepiej jakby forum było jednym wielkim wodospadem myśli, nie? Mógłbyś wtedy z prawdziwym zdziwieniem obserwować dialektykę sceny klanowej :) A tak właściwie to ja nie tnę tematów od razu, w ogóle rzadko się to zdarza, dopiero wtedy jak z jakiegoś większego zboczenia nie wraca się na główną oś dyskusji, a temat o którym się dyskutuje jest na tyle obszerny, że spokojnie można zrobić nowy wątek. Zresztą ty to przecież doskonale rozumiesz tak naprawdę :P

A wodę piję kranówę jak nie mam jakiejś darmowej butelkowanej akurat. Jest jakaś dobra instalacja tutaj, bo nie śmierdzi i smakuje mi, poza tym to najdroższa woda z kranu w Polsce :P I owszem, w odległości od 200 metrów i dalej mam byłe kopalnie, hałdę, kilka tras o przeogromnym ruchu, jakieś nowe zakłady, ale czarnych mordorskich chmur nie widać. Jedynie taka lekka niefajna duszność jak się wraca skądś, isengardzkie opary jakieś.

A co uważacie o takich "mainstreamowych" (pozdro dla kumatych) wodach, o Żywcu Zdrój, Cisowiance, etc. Czy jest sens kupować takie źródła życiodajnego płynu, czy równie dobrze można pić z kranu?
    Zawsze staram się brać tę najbardziej zmineralizowaną(żeby była jak kranówa) i jak ten jełop, stoję w sklepie i czytam etykiety :|

A teraz mały OT: mi się wydaje, czy HUtH zmieniał nazwy przyklejonych tematów?
    Zmieniałem, żeby dopasować do stylówy tego forum, a w szczególności tego działu. Tej 'tawernianości' za bardzo nie widać na forum, to chociaż trochę to poprawiam. Najlepszym growym forum jakie widziałem to twcenter, tam mają tak 'na rzymsko', łacina i te sprawy, no już nie mówiąc o super organizacji jak na tak wielkie forum.

No nie wiem, skoro założył ten wątek, to chyba chciał się czegoś dowiedzieć o wodzie mineralnej? No chyba że chodziło o stoliki...
    Bo to jest... HYDROZAGADKA.

@ IvE, jestem za, a nawet przeciw!

Widzicie jak ten wątek ładnie działa, od razu przyjemniej się zrobiło :P

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 19, 2014, 21:23:06 »
    Temat o wodzie jest genialny - najlepszy jaki widziałem.
    Oczywiście, że należy analizować skład wody mineralnej i zastanawiać się jaki dobór minerałów jest dla Ciebie najlepszy, zwłaszcza gdy pijesz przy tym Red Bulle, palisz papierosy, używasz odżywek dla sportowców, podtruwasz się w oparach z fabryk i samochodowych spalinach, przeżyłeś Czarnobyl i jesz żywność z zmutowanych genetycznie składników. :) Zupełnie jak to, że my jako rodzice z moją żoną długo szukaliśmy właściwej wody dla dzieci, żeby była jak najlepsza, żeby miała atesty itp. a nasze dzieciaki próbują jeść plastelinę i pająki - normalne.
    A mi się strasznie podoba etykietka Żywca - cesarz Franciszek tworzy kapitalne skojarzenia, świetnie sprzedawałby cygara, a nawet papier toaletowy.
    "Czy próbowałeś już nowego produktu papier dla wrażliwych- papieru toaletowego Franciszek? - nowe oblicze delikatności, poznaj bogaty świat doznań arystokratycznych koneserów - ludzi czułych i obdarzonych dobrym gustem - ludzi takich jak TY.
    Papier toaletowy Franciszek - po prostu twój papier."

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 19, 2014, 22:06:44 »
    Pozwolę sobie stanowczo zaprotestować:
    1. Woda mineralna winna być dobierana względem smaku, nie wartości odżywczych. Osoba zaznajomiona z dobrą wodę ma większą bowiem szansę na porzucenie tych wszystkich właśnie negatywnych dla nas soczków, sroczków, colik et cetera, et cetera...
    2. " Jakże pogrążony zostałeś, Franciszku Józefie I, i twoja ewangelia prozy! Nadaremnie szukały cię moje oczy! Na koniec znalazłem cię. Byłeś także w tym tłumie, lecz jakże mały, zdetronizowany i szary. Maszerowałeś z innymi w prochu gościńca tuż za Amerykę Południową, a przed Australią i śpiewałeś z innymi: Hosanna!"
    Cytat wiadomo skąd.

Pozdrawiam

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 19, 2014, 22:18:20 »
    Muszę stanowczo zaprotestować: piję dobrą wodę, nie zwracam specjalnie uwagi na skład, ale to nie przeszkadza mi w roku szkolnym prawie codziennie pić puszki Pepsi.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 19, 2014, 22:59:45 »
    lllew, celem świadomego wpływu przez pepsi generowanego winien chronić się przed nią i pijać raczej wodę.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 20, 2014, 00:16:21 »
    elo kto jeszcze uzywa chusteczek nawilzanych zamiast papieru toaletowego??????

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 20, 2014, 01:48:19 »
    Trebron to się godzi... tu się pije. Wodę.

Nigdy nie rozumiałem jak można pić często colę, przecież to jest tak masakrycznie nagazowane i słodkie... Btw szkoda że nie ma w Polsce kofoli.
    Poza tym w kwestii płynów, polecam kefir, ale takie, na których jest napisane, że mają drożdże kefirowe. Ludzie co to wymyślili byli genialni.

btw. ta woda to miał być tylko taki leitmotiv w tym nieco luźniejszym wątku(pewnym rodzaju zsypu też btw), a sam wpadam w robienie z tego głównego tematu...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2014, 02:09:42 wysłana przez HUtH »

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 20, 2014, 08:19:38 »
    Codziennie cola? O żesz ty... ja tego wcale nie piję. Nie dość, że mi nie smakuje, to jeszcze cholernie źle wpływa na zdrowie! Gdyby nie kwas fosforowy, to nasz przełyk nie przepuszczałby takiej skoncentrowanej ilości cukru. Stałoby się to, co po zjedzeniu kilku łyżeczek cukru - szybki bełt, nawet nie poczujesz kiedy : D  lllew pij lepiej codziennie browara jak każdy normalny nastolatek! Albo wspomniany już kefir, na przykład ten biedronkowy, jest cholernie tani, a w składzie tylko mleko, drożdże i naturalne kultury bakterii mlekowych : D Bardzo dobrze smakuj w upalne dni, lub po ciężkim workout.
    Co do wody - czasem kupuję sobie zgrzewkę, i stawiam do kuchni, w gorące dni wypijam 3/3 i pół butelki, takiej schłodzonej w lodówce, lekko gazowanej, z dodatkiem cytryny i świeżej mięty rosnącej w doniczce na parapecie : )

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 20, 2014, 08:51:28 »
    Z tym browarem zamiast Pepsi to byłby problem, bo kupuję je w Lidlu na długiej przerwie, a kilku nauczycieli, z uwagi na moje częste rozmowy na lekcji, sadzają mnie w pierwszej ławce, i nie chcę sprawdzać ich, czy są w stanie wyczuć że ktoś pił browara z takiej odległości :P

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 20, 2014, 14:39:50 »
    Nie wyczują, pomyślą że to od nich tak pachnie.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 20, 2014, 14:47:37 »
    Właśnie piję 2,25 litra coca coli zero, ma plebs pytania?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 20, 2014, 14:53:41 »
    Czemu Wufał się boi grać z REFem oto jest pytanie !