Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389682 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: With Fire And Sword - polski mod
    « Odpowiedź #645 dnia: Stycznia 28, 2010, 18:34:20 »
    Czasy M&B dopiero nastaną. A to za sprawą Warbanda. Raz, że będzie multiplayer. Dwa, nowa grafika i shadery. Trzy, system fizyki. Cztery, większe pole popisu dla modderów. Pięć... Mogę tak jeszcze długo wymieniać, ale skrócę do prostego: 'Dopiero się zacznie'. Wszystkie te nowe bajery przyciągną ludzi, których do tej pory M&B odstraszał swoją "niskobudżetowością".

To, co zostało zrobione dla zwykłego M&B można przenieść potem bez większych problemów do Warbanda i podpicować jeszcze, dzięki tonom nowych rzeczy i nowych możliwości. Że nie wspomnę już o tym, że nabyte w trakcie modowania M&B umiejętności można będzie wykorzystać przy modowaniu Warbanda. Ba, mam przeczucie, że dopiero po wyjściu WB będzie można naprawdę rozwinąć skrzydła.

czyli co zespół nie ma planu co zrobić, w jakiej kolejności i mniej więcej kiedy?

Nie chciałbym tu wypowiadać sie za twórców, ale zapewne WFAS ma szczegółowo rozpisane etapy prac, oraz to kto, co i na kiedy ma zrobić. Nad wszystkim czuwa zaś czterech kierowników, którzy pilnują, by każda osoba w projekcie wywiązała się ze swych obowiązków w ustalonym, napiętym do granic możliwości terminie, a jeśli nie, to pojadą jej po premii... Zresztą jest to tak, jak w każdym innym projekcie tworzonym dla zabawy i w ramach hobby. :)

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Arrrr
    « Odpowiedź #646 dnia: Stycznia 28, 2010, 18:46:14 »
    Nie wiem skąd Wam przyszło do głowy, że mod jest tworzony dla ludzi. Modder robi moda dla siebie, dla przyjemności i hobby. Udostępnia go innym, bo ma dobry humor, a nie dla tego, że jesteście jakimiś pępkami świata, którym jego ciężka praca się należy. Wam nie należy się nic z tego moda, nawet najmniejszy modelik. Pośpieszanie modderów i "opluwanie" ich jest egoizmem i chamstwem, wyrazem braku szacunku dla autora.

Zanim ktoś rzuci jakimś, jak zwykle bezpodstawnym oskarżeniem proszę dokładnie przejrzeć temat i zajrzeć tu: http://www.mountblade.info/newsy.php?id=77

Dalej, ślęczenie nad modem od ponad roku mija się z celem bo społeczność M&B się kurczy nie rośnie więc i zainteresowanie będzie mniejsze
    Może i się kurczy, zobaczymy co będzie po premierze warbanda. Czy Ty naprawdę myślisz, że ten mod jest robiony dla "zainteresowania"?

Jeśli ludzie po roku mówią "będzie gotowy jak będzie" to albo mod jest w totalnych powijakach albo prace w ogóle nie idą z niecierpliwej publiczności robią idiotów, tak czy inaczej projekt jest piękny ale wykonanie to czysto Polska farsa gdzie nie ma nawet planu prac a wy siedzicie i liczycie że się pojawi, już sam fakt że po roku nie wiecie NIC o postępie prac o czymś świadczy.
    Jak tul powiedział w wywiadzie, mod jest w "zaawansowanym stadium" i ja mu wierzę. To nie jest dziecko z przedszkola, żeby kłamał w tak szczeniacki sposób.
    Skoro twierdzisz, że każdy mod, który "będzie gotowy, jak będzie" jest w totalnych powijakach albo prace nie idą to przejrzyj tutejszy dział z modami i forum talewords.
    Określenie daty wydania, jeżeli jest bardzo niepewna, jest jeszcze gorsze, niż nie zrobienie tego. Za przykład może nam posłużyć mod The Last Days.

Skrzytusky jak najbardziej, wydaje się atrakcyjną wersję a potem dodaje rożne rzeczy, w ten sposób i mod żyje dłużej i zyskuje na atrakcyjnośći,.
    A także traci graczy, którzy mają już dość ściągania następnych wersji i nie byli zbyt zadowoleni z pierwszej.
    Tym postem chciałbym zakończyć tą idiotyczną kłótnię. Ten temat nie służy do tego, a i poziom wypowiedzi nie jest zbyt wysoki. Nikomu się już chyba nie chce walczyć z żelaznymi argumentami pana Koncerza.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #647 dnia: Stycznia 28, 2010, 19:07:02 »
    Nie ma to jak takie forumowe nawalanki i pretensje do ludzi, którzy poświęcają nieodpłatnie swój czas dla innych... Cóż przynajmniej chyba jeszcze nikt tu nikogo nie oskarżył o podszywanie się pod autora moda albo o zdradę główną ;)

Jak by była potrzebna jakaś pomoc, jakieś skrypty czy coś to służę (na razie w ograniczonym zakresie bo mnie też cisną terminy wydania moda ;) a żyć też trzeba).

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #648 dnia: Stycznia 28, 2010, 21:15:33 »
    Tak się zastanawiam przeglądając obrazki z tego moda czy te teksturki drzew , podłoża itp. to one są czymś w rodzaju polished landspace albo czy są w hd ?
    Ponieważ jak mod wyjdzie to się zastanawiam czy sobie w niego pogram bo jak to będą normalne tekstury to komp to uciągnie ale jak to będzie coś jak wyżej to sobie nie pogram :/
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #649 dnia: Stycznia 28, 2010, 21:25:13 »
    Chyba gdzieś czytałem, że autorzy moda mają zamiar użyć polished landspace, ale głowy nie dam.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #650 dnia: Stycznia 28, 2010, 22:09:51 »
    Kawał czasu temu czytałem chyba w tym temacie, że na tych screenach użyte jest HD, co pozwoliło otrzymać tak oszałamiający efekt. Mam takie same obawy co Ty, matizz czy mój komp to uciągnie. Nie jest stary ale karta graficzna jest straszna i obawiam się, że będę musiał powyłączać większość tych efektów.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #651 dnia: Stycznia 29, 2010, 12:07:34 »
    Czasy idą do przodu i kompa trzeba modernizować. Nie będą przecież robili brzydoty żeby ludzie ze starymi piecami mogli sobie pograć. Zresztą to i tak nie jest super wymagające tak jak dzisiejsze gry :P
    Sława!

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #652 dnia: Lutego 01, 2010, 19:38:28 »
    Wszystko ladnie,pieknie tylko ze ten mod robiony jest od 2006 czyli juz od 3,5 roku. Pokazcie mi innego moda ktory byl robiony tak dlugo i ktory wyszedl. Ja wszystko rozumiem ale 3,5 roku to naprawde mnostwo czasu

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #653 dnia: Lutego 01, 2010, 19:55:07 »
    Wszystko ladnie,pieknie

Żebyś wiedział...

tylko ze ten mod robiony jest od 2006 czyli juz od 3,5 roku. Pokazcie mi innego moda ktory byl robiony tak dlugo i ktory wyszedl.

To ty pokaż mi moda, który ma być tak rozbudowany... Ludzie, jakby mod upadł/miał upaść to twórcy by o tym powiedzieli...

Offline Redlucas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #654 dnia: Lutego 01, 2010, 21:18:57 »
    Wszystko ladnie,pieknie tylko ze ten mod robiony jest od 2006 czyli juz od 3,5 roku. Pokazcie mi innego moda ktory byl robiony tak dlugo i ktory wyszedl. Ja wszystko rozumiem ale 3,5 roku to naprawde mnostwo czasu

Z całą pewnością pieklenie się na forum odnośnie tempa prac, jego ukończenia i wydania nie przyspieszy. Do tego czasu polecam inne (czyt. ukończone) mody. A ten jak ma być wydany to w końcu będzie. Dla Was to powinni moderzy zrobić w tym właśnie modzie... pasuje tu jak nigdzie indziej... specjalną rolę "krzykacza sejmikowego". Zamiast być synem rycerza, cieśli, młynarza, rolnika, czy innego takiego... powinniście wybierać wcześniej wspomnianą rolę.

A chłopakom dajcie spokój. Jak to się mówi... "jak nie chceta... to nie musita". Aby pominąć co mniej parlamentarne epitety nasuwające się na... klawiaturę.

/PS. Przepraszam, ale już sam osobiście zaglądając tu od dawna mam po uszy takich co dużo mówią, a sami mało robią.

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #655 dnia: Lutego 01, 2010, 21:47:38 »
    "TEaRC który jest bardzo mocno rozbudowanym modem (nowe frakcje więcej miast formacje mnóstwo całkowicie nowych jednostek świetnie zaimplementowana broń palna etc ) był robiony przez jakieś pięć miesięcy, jeśli produkcja moda trwa tyle czasu a zapewnienia kiedy wyjdzie są mętnę to są spore szanse że autorzy albo nie wypuszczą go nigdy albo jakąś totalnie niegrywalną alfe typu "Wiek Smuty" gdzie będzie pare ladnie wyglądajacych jednostek i nic wiecej."

Ta TEaRC jest bardzo rozbudowany....

Żeby offtopa nie było to czekam na tego moda i nie ważne czy ukarze się przed czy po premierze warbanda lub po premierze m&b 2 i tak będę czekał :P

P.S Życzę powodzenia w tworzeniu tego arcydzieła ^^ aby podczas testów tych wszystkich innowacji nie wystąpiły błędy :P

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #656 dnia: Lutego 12, 2010, 19:35:07 »
    Czym ten mod różni się od age of turbulence? Bo na screenach aot wygląda lepiej. Zresztą niema gdzie pobrać

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #657 dnia: Lutego 12, 2010, 19:37:26 »
    Bo ten mod jeszcze NIE WYSZEDŁ!!!
    Proszę, zacznijcie czytać zanim napiszecie... Przecież to nie boli...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #658 dnia: Lutego 12, 2010, 19:40:10 »
    I tak przy okazji jeżeli AoT jest ładniejsze niż to http://www.mountblade.info/newsy.php?id=77 to dla ciebie tibia pewno ma fotorealistyczną grafikę....

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #659 dnia: Lutego 13, 2010, 10:58:52 »
    Te screeny co tam są to nie są screeny z gry :) tylko galeria na której ma być wszystko ładnie