Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389666 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koncerz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: With Fire And Sword - polski mod
    « Odpowiedź #630 dnia: Stycznia 27, 2010, 18:50:08 »
    No zobaczymy, ja będe miał swoje wątpliwości czy to kiedykolwiek wyjdzie a wy bądzcie pewni swego i miejmy nadzieje że to wy macie racje i nie urodzi się nam następny wiek smuty:)
    Tutaj nawet nie ma co porównywać TEaRC do WFAS bo to zupełnie inne kategorie.
    Tutaj nawet nie ma co porównywać bo TEaRC jest a WFAS nie ma, nie wiemy nawet w jakiej jest fazie ukończenia więc na razie po prostu nie istnieje.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2010, 18:52:21 wysłana przez Koncerz »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #631 dnia: Stycznia 28, 2010, 10:01:51 »
    Na razie walneli troche modeli,  w sumie praca na 2-3 miesiące mając jako taki zespół, oczywiście możemy założyć że mają już wszystko co trzeba a nam pokazują tylko trochę ale widząc postępy łatwo stwierdzić że mod po roku jest rozwinięty może w połowie, jeśli zajeło im to rok a na razie mają tylko tyle to o czym my mówimy?

Nie rozśmieszaj mnie. Tylko trochę modeli? A nowy system dialogów, dowodzenia wojskiem i jeszcze trochę innych innowacji to nic? Pokazali też trochę lokacji, które przedstawiają się co najmniej wspaniale.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #632 dnia: Stycznia 28, 2010, 13:45:37 »
    No to skoro tyle dali to czemu wreszcie na dadza daty premiery??
    Przeciez wszyscy czekamy na takla wlasnie informacje

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #633 dnia: Stycznia 28, 2010, 13:57:25 »
    Bo widocznie nie chcą czuć bata na karku. Jeśli podaliby termin premiery to musieliby walczyć z czasem i mod miałby mnóstwo niedoróbek itd.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #634 dnia: Stycznia 28, 2010, 13:57:37 »
    BO SIĘ NIE DA TEGO OKREŚLIĆ!!!! Czy wy wszyscy jesteście niedorozwinięci czy co?! Tyle razy było mówione a wy dalej swoje! Zrozumcie nie da się określić daty premiery tak skomplikowanego moda tworzonego przez nieopłacany nieliczny zespół! Moge powiedzieć że z pewnością data premiery padłaby gdyby ktoś zaczął sowicie opłacać twórce oraz przydzielił mu cały sztab ludzi do pomocy. Jest ktoś chętny? Nie? Jaka szkoda dlatego nie marudzić i czekać spokojnie. Gdyby to pod moim adresem padało to co mówicie skończyłbym moda a następnie zwyczajnie bym go nie wydawał cały czas pokazując wam gameplaye tylko po to żeby nauczyć was poszanowania dla ludzkiej pracy i cierpliwości. Administracje przepraszam za mój ton wypowiedzi ale jako modder już nie wytrzymuje tego podejścia ludzi.

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #635 dnia: Stycznia 28, 2010, 14:06:23 »
    Okej nie lubię offtopować ale coś takiego mnie kłuję. Ja rozumiem, że mod jest skomplikowany i ciężki do stworzenia ale do cholery. Moderzy robią to dla ludzi! Jeżeli zamieszczasz link na TW i opisujesz swój mod to już nie jest to mod dla Ciebie tylko dla innych! Nosz kur.... Każdy moder wrzeszczy: "Dajcie mi spokój! Kiedy mod powstanie to będzie". Zapominacie, że to nie my jesteśmy dla was ( bo my gracze nie mamy obowiązku ściągania i grania ), tylko wy i wasz mod jesteście dla nas! Tak, właśnie tak to działa. Mod zostaje wydany dla graczy, żeby trafić w gusta graczy i żeby przypodobać się graczom. Więc odrobina szacunku.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #636 dnia: Stycznia 28, 2010, 14:22:24 »
    Nie to nie mod jest dla graczy. To moder robi go ze znanych tylko sobie powodów. Może nawet go zakopać dziesięć metrów pod ziemią a potem to miejsce posypać solą. Zrozum twórca robi to za damo i to że mod powstaje zależy tylko od jego chęci. Taki "lajf". Uwierz mi jeżeli mod nie trafi w gusta graczy nikt moderowi nie strzeli w potylice. Naprawde zanim zaczniesz robić takie wywody heretyku polecałbym zobaczyć chociaż pobieżnie czym jest takie hardkorowe modowanie jakim zajmuje się Tul luba Daedalus.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #637 dnia: Stycznia 28, 2010, 15:28:02 »
    Ale po co się denerwować , powiedzmy sobie szczerze człowiek pracujący nad modem robi to dla siebie ,a nie dla innych Francysh ,a przybliżona data premiery to rok 20XX.
    Moder robi mod jakiego jeszcze nie ma i w jakiego ON by sobie z chęcią pograł i to moder pracujący nad modem robi nam tą przyjemność wrzucając moda na UFR , TW czy jakieś inne stronki bo on nie musi tego robić bo może sobie moda zatrzymać na dysku i sobie w niego sam grywać więc przestańcie tu pisać takie głupoty.
    Mat ma w pełni racje że moder sobie może zakopać moda albo tylko dawać filmiki.
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Koncerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #638 dnia: Stycznia 28, 2010, 15:42:36 »
    BO SIĘ NIE DA TEGO OKREŚLIĆ!!!!
    Freud mawiał że ludzie używający więcej niż 2 wykrzykników są niezrównoważeni, a to gry które są o niebo bardziej skomplikowanym przedsięwzieciem niż jakiś mod mogą mieć daty premier a mod nie może? Ciekawe :))) Reszty posta nie skomentuje bo za niskie progi.
    Moder robi mod jakiego jeszcze nie ma i w jakiego
    I dlatego mam duże wątpliwości czy to wyjdzie, pokazują ładne bo ładne ale wyjęte z kontekstu screeny które nijak się mają do tego jak mod będzie działał i serdecznie drażnią mnie ludzie którzy piszą MoD BeNdzIe S00p3R zanim to w ogóle wyszło, prywatnie uważam że chcieli zrobić za dużo i za dobrze i ich to przerosło a teraz się miotają, ostatecznie albo nie wyjdzie albo jakaś zubożona wersja.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 15:46:22 wysłana przez Koncerz »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #639 dnia: Stycznia 28, 2010, 15:52:16 »
    BO SIĘ NIE DA TEGO OKREŚLIĆ!!!!
    Freud mawiał że ludzie używający więcej niż 2 wykrzykników są niezrównoważeni, a to gry które są o niebo bardziej skomplikowanym przedsięwzieciem niż jakiś mod mogą mieć daty premier a mod nie może? Ciekawe :))) Reszty posta nie skomentuje bo za niskie progi
    Zrozumcie nie da się określić daty premiery tak skomplikowanego moda tworzonego przez nieopłacany nieliczny zespół! Moge powiedzieć że z pewnością data premiery padłaby gdyby ktoś zaczął sowicie opłacać twórce oraz przydzielił mu cały sztab ludzi do pomocy. Jest ktoś chętny? Nie? Jaka szkoda dlatego nie marudzić i czekać spokojnie

I wszystko jasne :D CZytanie ze zrozumieniem się kłania, zamiast powoływać się na Freuda powinieneś uważniej przeczytac :) Ale dobra, konczcie juz ten offtop bo się Alek albo ktoś mocno wkurwi...
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #640 dnia: Stycznia 28, 2010, 16:17:59 »
     ,,prywatnie uważam że chcieli zrobić za dużo i za dobrze i ich to przerosło a teraz się miotają, ostatecznie albo nie wyjdzie albo jakaś zubożona wersja.''

Tez mi się tak wydaje i wolał bym żeby już wydali ta zubożałą wersje niż to ciągli nie wiadomo ile lat ciągnąc i darować sobie czytanie pytań co chwila kiedy mod wyjdzie i odpowiedzi wyjdzie kiedy wyjdzie itp...
    Osobiście uważam ze najlepszym sposobem jest wydawanie moda gdy jest już przyzwoity(nowa mapa,zbroje ,bronie,npc,formacje,opcje) i jak chce się  autorowi nadal nad nim pracować to wydaje nowe wersje z jakimiś dodatkami.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 16:23:27 wysłana przez Skrzetusky »

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #641 dnia: Stycznia 28, 2010, 16:41:36 »
    No może w tym też jest i racja
    Wydać zubożałego moda i co jakiś czas rzucać łatki ale JA szybko bym się zniechęcił i wolał zaczekać aż wszystko dokończą jak trzeba,
    więc nie stękać że "chcecie moda i macie dość słuchania odp. typu wyjdzie kiedy wyjdzie".

Jak twórcy będą uważać że mod jest gotowy i nadaje się do grania to go wydadzą ,a jeśli stwierdzą że mod pomimo tego że jest dużo rzeczy zrobionych ale nie nadaje się do grania to równie dobrze mogą wydać to co jest zrobione lub po prostu skasować wszystko.
    Weźcie na uwagę to że ekipa składa się z osób które z własnej nieprzymuszonej woli robią tego moda w dodatku za DARMO i mają oni swoje życie , swoją rodzinę , pracę , szkołę bądź studia i nie mogą siedzieć 24/7 przy tworzeniu moda...
    Gdyby byli oni sponsorowani to już inna sprawa bo ten co płaci stawia wymagania ,a i tak nie zawsze dobrze opłacana ekipa się wyrabia...

(click to show/hide)

Więc ludzie zostawcie ten temat w spokoju i czekajcie na moda...

Edit: Nawet nie będę komentował tego posta poniżej bo już mi się nawet nie chce z takim kretynem gadać ...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 17:24:08 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Koncerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #642 dnia: Stycznia 28, 2010, 17:27:23 »

Matizz skoro dali moda na forum publiczne znaczy interesują się co ludzie myślą i że mod jest dla ludzi a nie dla modera, nikt nie "jęczy" tylko mamy swoje uwagi.

Dalej, ślęczenie nad modem od ponad roku mija się z celem bo społeczność M&B się kurczy nie rośnie więc i zainteresowanie będzie mniejsze, znowu wszystko wygląda na to że Mod nie wyjdzie, raz że KAŻDY developer czy to moda czy gry potrafi określić tempo prac vs ilość zrobionych rzeczy i powiedzieć np "produkt X będzie gotowy mniej więcej w ciągu 4 miesięcy".

Jeśli ludzie po roku mówią "będzie gotowy jak będzie" to albo mod jest w totalnych powijakach albo prace w ogóle nie idą z niecierpliwej publiczności robią idiotów, tak czy inaczej projekt jest piękny ale wykonanie to czysto Polska farsa gdzie nie ma nawet planu prac a wy siedzicie i liczycie że się pojawi, już sam fakt że po roku nie wiecie NIC o postępie prac o czymś świadczy.

@Skrzytusky jak najbardziej, wydaje się atrakcyjną wersję a potem dodaje rożne rzeczy, w ten sposób i mod żyje dłużej i zyskuje na atrakcyjnośći,.

@Matizz tu nie podstawówka chłopcze.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #643 dnia: Stycznia 28, 2010, 17:42:24 »
    Dalej, ślęczenie nad modem od ponad roku mija się z celem bo społeczność M&B się kurczy nie rośnie więc i zainteresowanie będzie mniejsze
    A to ciekawe,bo z tego co wiem jest zupełnie odwrotnie.Nie wiem na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski.
    @Matizz tu nie podstawówka chłopcze.
    Jak się nie ma argumentów,to się tak odpowiada.

PS.Zobacz w którym roku został założony ten temat:)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 17:49:27 wysłana przez Väinämöinen »

Offline Koncerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #644 dnia: Stycznia 28, 2010, 18:06:00 »
    A to ciekawe,bo z tego co wiem jest zupełnie odwrotnie.Nie wiem na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski.
    Chociażby aktywności na forum TW która się zmniejsza, to zresztą naturalne każda gra ma swoje apogeum popularności po czym społecznośc fanów się kurczy natomiast dalej ciekawi mnie brak jakichkolwiek danych o premierze a szczególnie rozwaliły mnie sugestie że może w 2010, czyli co zespół nie ma planu co zrobić, w jakiej kolejności i mniej więcej kiedy? Jeśli to działa faktycznie na zasadzie ile i kiedy się komuś zechce no to modowi można pomachać.

Była taka gra MMORPG "Exanimus" z tą różnicą że tam nie pokazywali czy coś robią ale podobnie bylo z datą wydania i jak się skończyło?:)