Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389688 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: With Fire And Sword - polski mod
    « Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 01, 2007, 12:10:58 »
    Wiecie co, mam pomysl piszcie te wszystkie swoje pomysly w tym topicu http://www.withfireandswordmod.fora.pl/viewtopic.php?p=2017#2017 na pewno zostana jakos skomentowane przez manitasa i moga byc zaaplikowane do moda. A juz wogole najlepiej, gdybyscie powymyslali jakies misje do tych budynkow.

Offline bartek286

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 07, 2007, 20:40:24 »
    hej ;) spoko poczytalem ten temacik i mi sie podoba ten modzik choc jeszcze w go nie gralem. i tu mam problem. mozecie dac mi jakiegos linka do tego moda? prosze

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 08, 2007, 20:45:42 »
    hej ;) spoko poczytalem ten temacik i mi sie podoba ten modzik choc jeszcze w go nie gralem. i tu mam problem. mozecie dac mi jakiegos linka do tego moda? prosze

Mod jeszcze nie wyszedł więc nie możesz go ściągnąć...

Offline Pasta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 13, 2007, 12:52:54 »
    Czy prace nad modem dalej trwają? Przeglądałem Wasze(ekipy robiącej moda) forum i zauważyłem że w większości działów ostatnie wpisy zostały dodane w lutym lub w połowie marca. Czy prace stanęły w miejscu? Czy może nadal trwają ale po prostu nowości nie pojawiają się na forum.  Szkoda byłoby zmarnować tak wspaniały projekt...

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 13, 2007, 13:36:11 »
    Wczoraj wyszlo kolejne demo, wiec mysle ze prace trwaja nadal;) Po prostu wlasciwie wszystkie modele sa skonczone, dlatego nie ma juz nowych wpisow, za to sa w dyskusjach ogolnych.

Offline Pasta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 13, 2007, 19:13:14 »
    Wczoraj wyszlo kolejne demo, wiec mysle ze prace trwaja nadal;) Po prostu wlasciwie wszystkie modele sa skonczone, dlatego nie ma juz nowych wpisow, za to sa w dyskusjach ogolnych.

Uspokoiłeś mnie tą wiadomościa:p . Skoro wszystkie modele są już gotowe to nad czym teraz pracujecie i czy w najbliższym czasie możemy spodziewać się jakiegoś szeroko dostępnego demka?

Offline 2ndsoul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 24, 2007, 21:03:49 »
    Nie pomyślcie, że jestem homo, ale kocham was za tego moda (tylko go wypuśćcie). To że wyjdzie na 0.808 to cód nad Wisłą, bo inne na wiście mi nie chodzą ;). Czekam i trzymam kciuki.

Offline Helmutt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 26, 2007, 10:29:12 »
    Wiesz, nie chiałbym wyjść na natręta, ale... jakieś małe demeczko dla ogółu to mogłoby się pokazać, zawsze to byłoby już "COŚ".

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 26, 2007, 16:09:25 »
    wiesz... ja nie mam wplywu na tempo ukazujacych sie dem... wlasciwie to ja tak samo jak wy czekam na ostateczna wersje, moze za jakis czas zrobie jeszcze jakies modele w razie potrzeby.

Offline Helmutt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 27, 2007, 06:47:33 »
    OK rozumiem. Pozostaje więc nam czekać, co niestety jest najbardziej wku..... etapem procesu :D

Offline Pasta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Maja 08, 2007, 14:36:33 »
    Ponieważ dawno nie było już żadnych informacji postępach, chciałem się spytać nad czym teraz pracujecie i jak dużo zostało jeszcze do zrobienia. Moglibyście też wrzucić od czasu do czasu jakieś screeny albo trailery, tak jak to było kiedyś.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Maja 24, 2007, 14:42:27 »
    Pare nowosci:
    Tul zaprezentowal poprawki, ktore naniosl na mape, zapowiedzial ze bedzie dalej pracowal nad mapa, moze nawet uda sie wprowadzic inny model dla kazdego miasta, wraz z charakterystycznym wygladem.

Saruman pracuje nad udzwiekowieniem gry, tzn nagrywa pare kwesti mowionych dla strony kozackiej.

Kosciol wykonany przeze mnie i Cerkiew by Tul

Ogolnie mowiac dzieje sie sporo - ostatnio dolaczylo do nas pare osob, ktore z zapalem wykonuja swoja prace;)
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2007, 20:29:03 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #147 dnia: Maja 24, 2007, 17:45:04 »
    Brawo, najbardziej podoba mi się kościół i cerkiew. Możnaby też w przyszłości spróbować innych skyboxów - dają trochę przyjemniejszy nastrój.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Maja 25, 2007, 07:53:10 »
    Do cholery zróbcie już tego moda wreszcie i wydajcie a nie zajmujecie się jakimiś pierdołami typu zmian na mapie, robienia niepotrzebnych tekstur i udźwiękawiania. W mount&blade gra się po to, żeby się ponawalać a nie po to, żeby podziwiać ikonki miast na mapie. Już w styczniu pokazaliście screeny sugerujące, że mod jest prawie gotów. Jest Bogu dziękować koniec maja a moda jeszcze nie ma tylko trailery coraz nowe i tekstury kościołów pokazujecie. Na koniec mam pytanie: czy jeśli przed wyjściem waszego moda wyjdzie nowa wersja gry to znów będziecie moda przetwarzać z 0.808 na tę ewentualną nową wersję, bo jeśli tak to w ogóle nie róbcie tego moda bo strata waszego czasu i niepotrzebne robienie nadziei ludziom.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Maja 25, 2007, 10:16:53 »
    Heh, gdybys czytal posty wyzej, zamiast gadac od rzeczy, to bys wiedzial dlaczego moda jeszcze nie ma, ale niech bedzie, widze ze niektorym trzeba tlumaczyc kilka razy. Mianowicie moda jeszcze nie ma bo nie wydamy niczego, dopoki ktos kompetentny nie siadzie, i nie napisze przynajmniej pierwszej czesci fabuly - bez tego nie bedzie zadnej bety czy czegokolwiek.

A co do tych modeli, wytlumacz mi prosze, co one maja wspolnego z fabula? myslisz ze u nas ludzie zajmuja sie wszystkim na raz? Nie, jedni robia modele, inni skladaja je w calosc i pisza skrypty, inni dbaja o zgodnosc z realiami.

Wiec apeluje do ciebie - przemysl wszystko po kilka razy zanim cos napiszesz, i postaraj sie byc obiektywnym, bo tym co napisales, pokazales ze nie tylko masz niewielkie pojecie o modowaniu, ale tez zwykla ignorancje.

Najlepiej jest krytykowac, ale jesli przychodzi co do czego to nikt nie jest skory do pomocy. Nie wiem czy zauwazyles, ale my tego moda robimy za darmo (sic!!) w dodatku poswiecajac dobrowolnie na niego swoj wolny czas (SIC!!!)

W mount&blade gra się po to, żeby się ponawalać a nie po to, żeby podziwiać ikonki miast na mapie.
    Oczywiscie jestes kompetentny, zeby wypowiadac sie za te tysiace ludzi ktorzy graja w ta gre, tak? no bo chyba nie wyrazasz swojego zdania... prawda?

jeśli przed wyjściem waszego moda wyjdzie nowa wersja gry to znów będziecie moda przetwarzać z 0.808 na tę ewentualną nową wersję

Tak to prawda, jesli tworcy zaskocza nas kolejnym updatem to bedziemy kolejne pol roku przetwarzac wszystko co zrobilismy na kolejna wersje. Tak wlasnie bylo z seria 0.8XXX gdyby nie ona, pierwsza wersja moda byla by dostepna publicznie. (mozesz podziekowac pieknie armaganowi za to)

bo jeśli tak to w ogóle nie róbcie tego moda bo strata waszego czasu i niepotrzebne robienie nadziei ludziom.

Dziekuje za slowa otuchy, jednak cos w tym jest ze ostatnio dolaczylo do nas okolo 4 osob ktore tez chcialy by aby mod wkoncu wyszedl - pomagajac nam maja mozliwosc grac w aktualna jego wersje, takze jesli chcesz szybciej pograc dolacz do nas.

ale po co ja to pisze... pewnie zarejestrowales sie tylko po to zeby napisac ten jeden post i sie wyzalic...