Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389662 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ivar the Boneless

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: With Fire And Sword - polski mod
    « Odpowiedź #120 dnia: Marca 27, 2007, 23:58:54 »
    Piosenka sama w sobie dobra tylko że do tego trailera nie pasuje, tam powinno trafić coś weselszego i "hura" patriotycznego a ta piosenka z pewnością taka nie jest.
    Sku mod himlen Halvdane, vi vil fylde luften med spyd sa
    Denne kristne sol blivert sort - Ragnar Lodbrok

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #121 dnia: Marca 28, 2007, 15:06:17 »
    nie mi chodzilo o nadawaniu zadnego podnioslego nastroju, ani tez dolujacego - po prostu podoba mi sie dynamiczny rytm, grany przez kaczmara na gitarze w sposob perfekcyjny (tak samo jak oblawa, czy epitafium dla wysockiego) bardzo mi sie to wlasnie kojarzy z galopem koni.

Offline Ivar the Boneless

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Marca 28, 2007, 15:25:28 »
    No ale tekst trochę dołuje ;]
    Sku mod himlen Halvdane, vi vil fylde luften med spyd sa
    Denne kristne sol blivert sort - Ragnar Lodbrok

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Marca 28, 2007, 15:34:26 »
    heh to ciesz sie, ze czegos z "sarmatii" nie wsadzilem;)

ogolnie nie jestem za tym, zeby nadawac walce podniosly klimat - wkoncu to nic fajnego, ani napawajacego szczesciem. Dlatego imo do scen batalistycznych najbardziej pasuja jakies melancholijne melodie (ale to taki offtop)

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 28, 2007, 17:30:49 »
    Muszę przyznać że podobał mi się ten film z husarią ale tekst piosenki był nieco dziwaczny... ,,krótką rozkosz dać sikorkom"?? ,,Jędrek się granatem bawi"?! Lol!!
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Marca 28, 2007, 19:32:13 »
    Lol!!
    zamiast wypisywac glupie lol, moglbys przynajmniej spojrzec na tekst piosenki (Jacek Kaczmarski, pan Kmicic) i dowiedziec sie, kim mniej wiecej byl autor i jaki mial styl... przyznaje ze moze nie do konca dobralem text do trailera, ale powtarzam ze chodzilo mi glownie o nadanie dynamiki.

Offline walek3d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Marca 29, 2007, 00:16:04 »
    Ja radziłbym raczej aby przeczytał "POTOP" wtedy w 100% zrozumiałbyś tekst.... Edit (sory za głupi błąd)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2007, 01:23:22 wysłana przez walek3d »

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #127 dnia: Marca 29, 2007, 14:45:05 »
    Lol!!
    zamiast wypisywac glupie lol, moglbys przynajmniej spojrzec na tekst piosenki (Jacek Kaczmarski, pan Kmicic) i dowiedziec sie, kim mniej wiecej byl autor i jaki mial styl... przyznaje ze moze nie do konca dobralem text do trailera, ale powtarzam ze chodzilo mi glownie o nadanie dynamiki.

Dobra przestanę się głupio czepiać. Liczy się przecierz cały film a nie tekst piosenki. Każdy ma przecierz swój styl...

bardzo mi sie to wlasnie kojarzy z galopem koni.

A mnie się to kojarzy z opisem jakiejś bitki...
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Pasta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Marca 30, 2007, 14:23:54 »
    A ja mam takie pytanie do twórców. Czy planujecie stworzyć jakiś system podbijania wrogich nacji lub zdobywania ich miast? Chodzi mi o coś mniej więcej takiego jak było w modzie Last Days. Myślę, że gra byłby wtedy dużo ciekawsza. Trzeba by bronić swojego terytorium i stopniowo rozszerzać wpływy zdobywając np wrogie miasta. Czy coś takiego jest w ogóle możliwe?

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #129 dnia: Marca 31, 2007, 14:47:09 »
    Ja radziłbym raczej aby przeczytał "POTOP" wtedy w 100% zrozumiałbym tekst....

Yyyyy? Znaczy że jakbym przeczytał Potop to ty byś zrozumiał tekst? eh?

Jeśli ci chodziło że ja bym zrozumiał tekst to niebęde czytać całej książki dla jednej piosenki xD.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Marca 31, 2007, 16:58:23 »
    skonczcie ten offtop, a co do posta pasty to mozliwe ze cos takiego bedzie, jesli uda sie dokladnie wymyslec zasady czegos takiego, w kazdym na pewno w najblizszej przyszlosci tego nie bedzie.

Offline Pasta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Marca 31, 2007, 22:08:09 »
    skonczcie ten offtop, a co do posta pasty to mozliwe ze cos takiego bedzie, jesli uda sie dokladnie wymyslec zasady czegos takiego, w kazdym na pewno w najblizszej przyszlosci tego nie bedzie.

Myślę, że może byłoby warto bardziej skupić się na czymś takim, niż na tworzeniu setek rodzajów nowej broni.  Owszem nowa broń, nowe zbroje nowy wygląd miast- to wszystko jest ważne, ale wydaje mi się, że taki np system podbojów znacznie wydłużyłby żywotność moda.  No ale tylko takie moje przemyślenia:p Na moda i tak czekam z niecierpliwością.

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Marca 31, 2007, 23:27:33 »
    Hmm.. A czy można by zrobić Dom Szlachecki dla gracza.. wtedy gracz mógłby go kupić (lub robiąc quest).. jeżeli gracz miałby dużo kasy to mógł by rozbudowywać swoją posiadłość i czerpać z niej zyski (np. Farma, kopalnia, tartak.itd) Dzięki temu gracz nie tylko musiał się bić ale także myślec o swojej ziemi.. Z posiadłości wyrosłaby wieś z wsi, miasto itd. potem by się zaczeło podbijać inne miasta i inne..

Ach te marzenia :D :D

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 01, 2007, 09:44:12 »
    Hmm.. A czy można by zrobić Dom Szlachecki dla gracza.. wtedy gracz mógłby go kupić (lub robiąc quest).. jeżeli gracz miałby dużo kasy to mógł by rozbudowywać swoją posiadłość i czerpać z niej zyski (np. Farma, kopalnia, tartak.itd) Dzięki temu gracz nie tylko musiał się bić ale także myślec o swojej ziemi.. Z posiadłości wyrosłaby wieś z wsi, miasto itd. potem by się zaczeło podbijać inne miasta i inne..

No... Dobry pomysł. Jakby tak móc tworzyć tam Husarię... To by była jazda :D. Myślę że to niejest niemożliwe :P.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 01, 2007, 10:27:19 »

No... Dobry pomysł. Jakby tak móc tworzyć tam Husarię... To by była jazda :D. Myślę że to niejest niemożliwe :P.

A może...stworzyć by kościoły? Gracz otrzymywałby zadania od księdza polegające na ochronie pielgrzymów, krucjatom przeciw zbójcom i Tatarom oraz... hmm.... nawracanie ludzi na chrześcijaństwo?