Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389671 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: With Fire And Sword (Informacje ogólne).
    « Odpowiedź #1590 dnia: Lutego 11, 2012, 13:57:01 »
    No więc tak, czytam sobie to wszystko i widzę że większość osób musi się przyzwyczaić do zmian po prostu;).
    Zobaczymy co czas przyniesie, czy ludzie się przekonają czy też nie...

Zacznę od swojej działki, czyli broń.
    Broń palna i jej obrażenia, może was to zdziwi ale zadawane obrażenia są tylko o kilka ptk mniejsze od poprzednich. Za to cała broń ma bardzo zbliżone te wartości. Zauważyłem że często po otrzymaniu obrażeń przeciwnik oddaje. Może dobrze gdyby taki przeciwnik po otrzymaniu strzału upadł na chwile na ziemię??? Może skoro muszkiety są mniej celne to lepiej by było wyłączyć im blokadę chodzenia podczas celowania???

Szable:
    Szable mają takie same zadawane obrażenia co wcześniej. Mało tego te najsłabsze mają mocno zwiększone obrażenia. Tutaj nie rozumiem skąd taki wielki problem? Pewnie musicie się przyzwyczaić...
    Tekstury szabel: zawsze można zmienić, ale wydaje mi się że wyglądają lepiej. Poprzednie nie pasowały do szabli. Jakieś zmiany pewnie tu wprowadzę.

Ogólnie statystyki broni i ekwipunku nie są dopracowane, poza szablami i bronią palną- choć możliwe że tu trzeba będzie coś zmienić.

Ogólnie:
    O porozrzucanych kopiach już była mowa i wiadomo że po zmianie broni na krótką, długa wypada.

Husaria nadal roznosi piechotę w pył, nie wiem skąd się komuś wzięło to że jest inaczej??

Inne opinie typu tatar zabije każdego konnego, albo coś w tym stylu pominę. Tak miało być. Chcieliśmy ograniczyć liczbę rambo w grze. Czy to że tatara ciężko zabić na otwartym polu rajtarem czy husarzem to takie dziwne? Widzę że kilku osobom pasowało by gdyby była jedna jednostka która potrafi wszystko i w każdych warunkach potrafi zwyciężyć. Może wywalimy drzewka jednostek, zrobimy jedną jednostkę i nazwiemy modyfikację Universal Soldier?

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1591 dnia: Lutego 11, 2012, 14:02:17 »
    Genialne, już czekam na US :D

A teraz na poważnie - Kacperro przupomniał mi o:
    (click to show/hide)

gdyby taki przeciwnik po otrzymaniu strzału upadł na chwile na ziemię??? Może skoro muszkiety są mniej celne to lepiej by było wyłączyć im blokadę chodzenia podczas celowania???
    Popieram...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2012, 14:30:20 wysłana przez Irgen »
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1592 dnia: Lutego 11, 2012, 14:23:57 »
    Blokada strzelania podczas chodzenia powinna jak najbardziej zostać i zaciekle będę jej bronił. Gdy ją usuniemy, to gra znowu zamieni się 17-to wiecznego CSa. Co prawda nikt w nic nie trafi w trakcie ruchu, ale bieganie z muszkietem przy twarzy po prostu wybitnie idiotycznie wygląda i bardzo psuje klimat moim zdaniem.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1593 dnia: Lutego 11, 2012, 14:50:26 »
    Ja jestem za zostawieniem blokady - już mamy fps'a z pistoletami, więc gdy zdejmie się ją - to mamy cs'a wersję warbandową.

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1594 dnia: Lutego 11, 2012, 15:07:32 »
    Po przemyśleniu jednak Deadalus i Bloomy mają rację.

Deadalus co sądzisz o możliwości chodzenia w pozycji kucającej. Jest to wykonalne?
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    « Odpowiedź #1595 dnia: Lutego 11, 2012, 15:21:39 »
    Modderzy w pocie czoła pracowali nad grą, w końcu wyszła nowa wersja... Cóż, niech za najlepszy komentarz służy ten obrazek:
    (click to show/hide)

A Kapitan stawia herbatkę:

Świetna robota :D Cud, miód... Husaria! Zupełnie inna gra.

Aby nie było tylko zachwycania się, napiszę coś jeszcze:
    1. Kiedyś była dyskusja o forkietach. Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby zrobienie czegoś na styl armaty, tzn. człowiek z muszkietem klikałby F, dzięki czemu jego postać opierałaby broń na forkiecie [gdyby się nie miało broni palnej, wyskakiwałby komunikat]. Zwiększałoby to celność broni. Co do samego umiejscowienia takowych, to myślę, że dodanie ich do ekwipunku aby móc je wbić w ziemię lub dodanie jako obiektów na mapie [tak jak armaty].
    2. Tutaj abstrakcja ;) Tj. zabicie kilku przeciwników naraz kopią. Zrobić coś działającego jak garłacz, ale tylko na wprost  Wiem, że rzadko by się zdarzały sytuacje, gdzie kilku ludzi stoi jeden za drugim, ale mimo wszystko pozwoliłoby to wykorzystać wielu osobom lepiej kopię husarską.

Zaświadczam, że w moda grałem jak na chwilę obecną bardzo mało, potem może jeszcze coś napiszę.
    I jeszcze cena kombinowanego rapiera jest moim zdaniem za mała jak na taki gadżet :P
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1596 dnia: Lutego 11, 2012, 23:10:58 »
    Moja ocena po 3 godzinach gry. :)

Ten mod to arcydzieło. Pierwsze wrażenie jest po prostu fenomenalne - wspaniała grafika, realistyczne efekty, gigantyczny zbiór nowych itemów, tłum nowych map, ładna czcionka. Wszystko jest zrobione bardzo profesjonalnie, poczynając od klimatycznej muzyki, przez menusy i ekrany ładowania, kończąc na interfejsie, ikonkach i temu podobnych pierdółkach. Wprowadzono szereg pozytywnych zmian odnośnie drobnych bugów i utrudnień - zadośćuczyniono mojemu postulatowi za usunięciem blokowania, gdy przerywamy celowanie, dodano uderzenia kolbą zamiast lufą, do menu wyboru jednostek dodano wreszcie kompletne opisy oraz liczbę jednostek używanych przez team (bardzo użyteczna opcja), wreszcie doczekałem się też pełnego spolszczenia. Oprócz takich wygładzających zabiegów jest cała armia wielkich, albo wręcz masywnych zmian, jak pełna zmiana modelu twarzy, doprowadzenie trybu Invasion do czystej perfekcji (w 0.4 70% tego trybu to bugi i niedociągnięcia), mnóstwo poprawek w modelach, atak od góry dla pik ze stosowną animacją, stawianie drzewca... i tak dalej, i tak dalej...

Ale tak do końca miodnie nie jest. ;)

W modzie jest dużo bugów, choć na gigantyczny plus trzeba dodać, że nie ma już mamutów rozwalających gameplay. Wszystkie największe zgrzyty zniknęły, prawie nic nie przykuło mojej uwagi pod hasłem: ,,Uuu, co za guffno. Muszą to zmienić''. Przyznaję, że w mojej ocenie brakuje opinii odnośnie balansu na battle - prawie na nim nie grałem. Jutro przyjrzę się konnym pistoleterom, którzy są kością niezgody nieprzerwanie od sierpnia zeszłego roku. ;p Ale przypuszczam, że Krzysio i Raddeo mogą mieć trochę racji.

Reasumując, to co chciałbym, by zostało zmienione:

- Łuki są za szybkie. Nawet na Invasion sieją spustoszenie, mogę sobie tylko próbować wyobrazić co się dzieje na battle. Nerf prędkości jest niezbędny.
    - Niektóre stroje (nowe, niestety) wyglądają średnio. Na przykład szwedzcy jegrzy mają bardzo przeciętnie wyglądającą koszulę, z kilkoma niedoróbkami. Wymagają dopracowania, co jest niewesołym wnioskiem, skoro dopiero co wyszły spod ręki Bartka.
    - Komenda respawnu dla admina. Dedal wyraził na serwerze wątpliwość, czy będzie działać, ale jeżeli tak, to prosiłbym o takową. Zwłaszcza na Inwazji, gdy usunięto respawn po relogu, jest bardzo potrzebna, bo tki idą w ilościach 1-2 na rundę, czyli całkiem sporych. Plus to, że komenda ,,list teamkills'' nie działa.
    - Granaty są ociupinkę za mocne, jeżeli chodzi o zasięg odłamków. Plus to, że po położeniu na ziemi nie da się ich podnieść.
    - Nerf prędkości dla muszkietów to przesada, nie mówiąc już o garłaczu. Zmierzyłem długość ładowania, bo zlała się z zegarem do następnej fali botów - garłacz ładuje się aż 25 sekund, co z pewnością czyni go bezużytecznym na bitwie, a na inwazji.... problematycznym.

Ale te błędy, przyrównując do całego moda, są jak nic nie znaczący pyłek. Jest fantastycznie, tak trzymać. :)

EDIT: A tak, i zawalczcie o suba na Taleworlds, bardzo nam się przyda.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2012, 11:49:37 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1597 dnia: Lutego 12, 2012, 22:56:59 »
    Załatwiłem stały odsyłacz (po prawej stronie w dziale "Gry sarmackie") na stronę moda i news na portalu sarmackim: http://sarmacja.wordpressy.pl/

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #1598 dnia: Lutego 12, 2012, 23:29:55 »
    To co sie dzieje na serwerze 77pułku z 60 osobami na serwerze to po prostu masakra. Nie pamiętam kiedy tak dobrze mi się grało. Ludzie zachwalają moda na czacie...naprawdę sukces;)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1599 dnia: Lutego 12, 2012, 23:40:14 »
    A na tym 77 jest battle?Bo jak wbilem to inwazje grali...

Offline Drakkanien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1600 dnia: Lutego 13, 2012, 00:29:32 »
    Wszystko co dobre można powiedzieć o tej modyfikacji zostało już powiedziane.
     Dodam jednak swoją łyżkę dziegciu:
     - przede wszystkim muszę zwrócić uwagę na pomijany przez wszystkich fakt wyrzucania przez automaty (potocznie zwane botami) broni długiej, jak tebery, kopie, rohatyny;
     - podstawowy mundur kirasjera jest darmowy! Ten oburzający fakt łączę z przymusem opłat za mundur arkebuzera i rataja!

Może te wszystkie działania były z waszej strony zamierzone, jednak raczyłem je tutaj przedstawić.

Pozdrawia
             Brus

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1601 dnia: Lutego 13, 2012, 02:12:58 »
    Reasumując, to co chciałbym, by zostało zmienione:
    - Łuki są za szybkie. Nawet na Invasion sieją spustoszenie, mogę sobie tylko próbować wyobrazić co się dzieje na battle. Nerf prędkości jest niezbędny.
    - Niektóre stroje (nowe, niestety) wyglądają średnio. Na przykład szwedzcy jegrzy mają bardzo przeciętnie wyglądającą koszulę, z kilkoma niedoróbkami. Wymagają dopracowania, co jest niewesołym wnioskiem, skoro dopiero co wyszły spod ręki Bartka.
    - Granaty są ociupinkę za mocne, jeżeli chodzi o zasięg odłamków. Plus to, że po położeniu na ziemi nie da się ich podnieść.
    - Nerf prędkości dla muszkietów to przesada, nie mówiąc już o garłaczu. Zmierzyłem długość ładowania, bo zlała się z zegarem do następnej fali botów - garłacz ładuje się aż 25 sekund, co z pewnością czyni go bezużytecznym na bitwie, a na inwazji.... problematycznym.
    -zmniejszę ich szybkość.
    -Jak słusznie zauważyłeś dopiero co wyszły ode mnie. Co oznacza że mogą się te ciuchy zmienić, ale na pewno nie dzięki Twojej opinii, bo wynika z niej tylko że robi to niekompetentna osoba, ale niestety nie wskazuje co jest nie tak.
    -muszkiety są ok(oprócz obrażeń), garłacz się poprawi.
    - podstawowy mundur kirasjera jest darmowy! Ten oburzający fakt łączę z przymusem opłat za mundur arkebuzera i rataja!
    To jakiś babol, pewnie znowu trzeba będzie sztucznie obniżyć cenę do zera.

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1602 dnia: Lutego 13, 2012, 08:37:02 »
    Będziecie coś robić ze zbrojami husarskimi ? Może to tylko moje odczucie, ale mam wrażenie, że odstają już trochę od reszty nowych wdzianek ( detale, tekstura ). Nawet byle jaki kozacki łachman prezentuje się lepiej ( nawet bardziej okazale ). Rozumiem, że to starszy model itp itd, ale jednak można by było zwrócić na to uwagę.

« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2012, 10:08:53 wysłana przez Ans »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1603 dnia: Lutego 13, 2012, 17:18:12 »
    -Jak słusznie zauważyłeś dopiero co wyszły ode mnie. Co oznacza że mogą się te ciuchy zmienić, ale na pewno nie dzięki Twojej opinii, bo wynika z niej tylko że robi to niekompetentna osoba, ale niestety nie wskazuje co jest nie tak.

A jak mam uzasadnić, że nie podobają mi się te ciuchy? :) Dla przykładu, ktoś lubi Coca Colę. A więc gdy spotka fana Pepsi, ma mu kazać przytoczyć racjonalne argumenty, że Pepsi jest lepsza, bo jak nie to jego zdanie nie istnieje? Jedyny ewidentny zgrzyt, to zbyt wąski rękaw w łokciach, jakby złamany. Po prostu wolałem starsze szwedzkie mundury, chociaż miały zbyt wielkie tyłki. ;) I na pewno nie zrobiła ich niekompetentna osoba, chyba że niesamowite stroje Polaków i Kozaków robił ktoś inny. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1604 dnia: Lutego 17, 2012, 01:43:11 »
    Ważne ogłoszenie:
    Szeregi naszego team-u zasila od dzisiaj Lisek.
    Witamy Go serdecznie;)