Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 390061 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: With Fire And Sword (Informacje ogólne).
    « Odpowiedź #1335 dnia: Października 14, 2011, 15:06:15 »
    Cóż, co do tego zdzierania - jest to wykonalne, i mamy to przedstawione w PW modzie. Jest to możliwe, ale masz dokładnie 30s na ściągnięcie pancerza z delikwenta, którego własnoręcznie zabiłeś(jeżeli ściągasz z innej ofiary, to masz chyba na to...10 lub 15s.) Jest to wykonalne, nie pytajcie mnie jak, każdy może sobie to własnoręcznie sprawdzić :D

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #1336 dnia: Października 14, 2011, 15:31:27 »
    Ad. PS - A widziałeś kiedyś wojaka, co w ogniu bitwy nagle przystaje na kilka minut, by zedrzeć zbroję z poległego i założyć ją na siebie? :P

Ja w ogóle nigdy nie widziałem wojaka w ogniu bitwy ;) Ale jestem w stanie wyobrazić sobie takowego wojaka, który w trakcie oblężenia, pomiędzy kolejnymi atakami wrogów, ściąga z przeciwnika/sojusznika hełm czy buty. Bo przecież jak ma latać w zwykłej czapce, to woli zakosić jakiś porządny hełm. A poza tym, jeśli w grze ktoś znajdzie te kilkadziesiąt sekund na zabranie pancerza, to w rzeczywistości też prawdopodobnie by znalazł. A np. na inwazji było by to prawdopodobnie często używane. Tylko trzeba by wtedy zmniejszyć kasę na starcie, bo teraz każdy od razu ma najlepszy ekwipunek.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1337 dnia: Października 14, 2011, 16:08:08 »
    Nie zmieniajmy ilości kasy. Dla niektórych jednostek starcza na najlepszy ekwipunek to, co jest, a w niektórych jednostkach niemal niemożliwym jest zdobycie bardzo dobrej zbroi i takich samych dobrych broni.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1338 dnia: Października 14, 2011, 16:11:25 »
    Pretensje o brak singla i o skupieniu się na multi proszę kierować w stronę osób, które wcześniej nad WFaS pracowały. ;) Gdy w grudniu zeszłego roku przejmowałem od Tula źródło moda, to WFaS już był stricte multiplayer. Gdybyśmy wtedy chcieli robić singla,  musielibyśmy startować prawie od zera.

Prawda jest taka, że stary WFaS, ten zapowiadany na singla, umarł już dawno. Zostały po nim tylko szczątki.

Gdzieś tak od roku. Od grudnia 2010 nad modem pracują tylko dwie osoby - Bartus (modele/tekstury jednostek i ekwipunku oraz ich statystki i balans) oraz ja (skrypty, technikalia + reszta). Do tego dochodzi Oktawian, który od czasu do czasu podeśle fajną mapkę.

Raddeo, to tylko test. Chcący na poważnie zająć się sztandarami, trzeba zrobić im porządne modele i nową animację trzymania (jest statyczna, więc żaden problem), by wszystko było piękne. Inaczej nie warto się tym w ogóle zajmować i dodawać do gry.

Ad. PS - A widziałeś kiedyś wojaka, co w ogniu bitwy nagle przystaje na kilka minut, by zedrzeć zbroję z poległego i założyć ją na siebie? :P

To nie pretensje,szkoda mi ze poswiecono starego WFAS dla multi i tyle,zreszta nie mowilem tego do Ciebie,raczej ogolnie do zespolu
    Single? Co to takiego?

Singleplayer.Tryb gry dla jednego gracza

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1339 dnia: Października 14, 2011, 16:11:42 »
    Chyba żartujesz. Oczywiście, że ilość kasy zostanie zmniejszona. W zależności tego, jak Bartus się upora z balansem cen, na serwie battle ilość kasy spadnie o 500-1500 golda. Obecnie jest ustawione tak dużo, bo większość cen po prostu nie ma sensu, i byłoby to niesprawiedliwe. Pięć k będzie tylko na inwazji, bo tam i tak wszyscy błyskawicznie nabijają 8+ k, a tak mogą się lepiej przygotować do walki.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #1340 dnia: Października 14, 2011, 18:48:24 »
    Jeszcze co do cen. Może lepiej już teraz zmniejszyć kasę na start, a po prostu podnieść ilość zdobywanej w trakcie gry kasy.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1341 dnia: Października 14, 2011, 19:11:20 »
    Jeszcze co do cen. Może lepiej już teraz zmniejszyć kasę na start, a po prostu podnieść ilość zdobywanej w trakcie gry kasy.
    Nie, ponieważ teraźniejsze ceny są niezbalansowane. Po nowym patchu, gdy ceny będą odpowiednie się zobaczy ile kasy będzie OK.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1342 dnia: Października 14, 2011, 19:26:18 »
    Zabieranie butów to było w XVII wieku bezczeszczenie zwłok i raczej oprócz jakiś większych rzezi albo krytycznych sytuacji się nie zdarzało. Szlachta nie musiała kraść butów, a zaciężni byli opłaceni i na boso nie szli. Pancerze też lepiej sobie darować, bo nie będzie po rundzie wiadomo kto jest z kim.
    Sława!

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #1343 dnia: Października 15, 2011, 16:06:07 »
    Bedzie wiadomo, bo przecież jak się nasunie na kolesia z twojego teamu myszkę (na przyklad na poczatku rundy) to widac herb i nick.
    Vivat Pomerania!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1344 dnia: Października 15, 2011, 16:16:06 »
    Pomijając nierealistyczność i zbyteczność tej funkcji, Blitzwing ma rację co do mylenia się drużyn. Nicku nie widać już z odległości 2-3 metrów, a herb, wystarczy że walka będzie w budynku, albo pod słońce, i już go nie zobaczysz.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #1345 dnia: Października 15, 2011, 16:18:31 »
    Co do błędów z różnymi odcieniami skóry który był dawien dawna wspominany:
    Jeśli zrobi się multimesha składającego się z pancerza właściwego i mesha człowieka z materiałem skin to czy odcień będzie się zmieniał czy nadal pozostanie niezmienny?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1346 dnia: Października 22, 2011, 08:00:17 »
    Jak wszyscy wiemy architektura w modzie jest jeszcze na bardzo początkowym stadium.
    Tutaj mam pytanie (szczególnie do Bartka) czy robicie coś w tym kierunku, aby architektura w modyfikacji odwzorowywała realia XVII wieku, czy na razie skupiacie się na problemach najnowszej wersji, która mam nadzieję ukaż się jeszcze w tym roku.

A jeszcze jedno, co dalej z falującymi sztandarami? Był jakiś test klient-serwer, nie wpływa to znacząco na grę?

pozdrawiam
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1347 dnia: Października 22, 2011, 11:15:02 »
    Nad architekturą nie ma obecnie kto pracować. Wersja 0.5 będzie w nadchodzący piątek. Test sztandarów wypadł tak sobie - skrypt jest bardzo wolny, ale przy 2 chorążych nie powinno być problemów. W każdym razie w najnowszym patchu jeszcze sztandarów nie będzie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1348 dnia: Października 28, 2011, 14:34:14 »
    Patch 0.5 się nieco opóźni. Chcieliśmy go wydać przed długim weekendem, ale nic z tego nie wyjdzie. Bartus jest ostatnio cały czas w trasie, więc nie miał czasu podesłać mi rzeczy, które zrobił, ja zaś dalej pracuję nad "niespodzianką" i nie wszystko mam jeszcze gotowe. Przesuwamy zatem termin na przyszły weekend.

W zamian za przesunięcie patcha zdradzę wam czym miała być ta niespodzianka. To nowy tryb gry - Bitwy Morskie. Ale może od razu ostudzę niektórych - nie będzie pływania łódeczkami i ostrzeliwania się z muszkietów. Nic z tych rzeczy, tu nie ma miejsca na takie pierdoły. ;) Bitwy Morskie będą się toczyć między uzbrojonymi po zęby galeonami. Będą potężne salwy z wielu dział, kule przebijające pokład (można zginąć od odłamków drewna) i abordaże (w trakcie pisania...). Na początku rundy każda z drużyn musi wybrać swego kapitana. W jego rękach będą stery statku i to od niego będzie zależeć większość rozgrywki.

Tryb nadal wymaga olbrzymich nakładów pracy, tak ze strony kodowania, jak i modelowania (nowe modele statków i dział są w trakcie tworzenia). Myślę jednak, że do następnego weekendu uda się wszystko zrobić i przygotować grywalną wersję, którą będzie można szerzej przetestować... a potem aż się prosi o jakiś fajny event (rocznica Bitwy pod Oliwą tuż tuż ;)).

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1349 dnia: Października 28, 2011, 14:38:41 »
    Hmpf... a już myślałem, że tą "niespodzianką" będzie open beta RotS...

PS. Co, jeśli kapitan zginie? I jak boty się na tym czymś będą sprawować...? :P

Pozdrawiam!