Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 390049 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: With Fire And Sword (Informacje ogólne).
    « Odpowiedź #1200 dnia: Kwietnia 25, 2011, 09:15:07 »
    Czerń to peasant. Inaczej po polsku to chołota itd...
    Pancerny, najlepsze tłumaczenie to rzeczywiście
    ...Towarzysz Pancerny - najbliższe oryginału to armoured companion...
    Zauważyłem na ostatniej grze że ludzie mają problem z wyborem jednostki, bo nie wiedzą co ona potrafi i jakim posiada ekwipunek.
    Zastanawiam się czy może nie dodawać informacji w nawiasie obok co to za tym jednostki? Ludzie szybciej to ogarną chyba i może mod będzie bardziej przystępny.
    Pozdrawiam.

Offline zanstaszek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1201 dnia: Kwietnia 25, 2011, 21:49:44 »
    Witam, można z tym modem grać w Single Player?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1202 dnia: Kwietnia 25, 2011, 21:50:46 »
    Witam, można z tym modem grać w Single Player?

Nie.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1203 dnia: Kwietnia 25, 2011, 22:15:57 »
    Póki co najnowsza beta oferuje tylko tryb multiplayer.

Nie ma to jak hiper długie posty.

Offline zanstaszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1204 dnia: Kwietnia 25, 2011, 23:21:50 »
    A będzie kiedykolwiek tryb Single Player? Bo jak nie to szkoda ;/

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1205 dnia: Maja 05, 2011, 11:07:13 »
    Witam,
    wkrótce nowa wersja, a w niej:
    -nowe pancerze, szczególnie dla kozaków i polaków
    -mnóstwo poprawek w teksturach
    -trochę zmian w ekwipunku dla kozaków i polaków np strzelcy kozaccy dostali możliwość kupienia pistoletów jako dodatkowej broni palnej
    -jeśli zdążymy to będą też poprawki w mapach, szczególnie chodzi tu o Zbaraż. Dodamy trochę więcej możliwości zdobycia twierdzy. Planów nie będę zdradzał...

Myślę że uda się w ciągu dwóch tygodni wydać nową wersję i dodać jeszcze kolejne rzeczy do nowej wersji. Chciałbym dodać Moskali lub Szwedów,ale może być to trudne do zrealizowania.

Głównym celem nowej wersji jest pozbycie się starych ubiorów i dodanie modeli LOD do wszystkich itemów ja są wykorzystywane w multi.

Dodatkowo chciałbym skończyć karacenę dla Husarii i inne słabsze pancerze, również dla Hussari.

Ponadto czeka nas jeszcze włożenie okrętu do gry i dodanie bitew morskich, ale tutaj wszystko w rekach Tula lub Daedalusa....

Teraz pytania do was:
    Czy są tacy którzy chcieli by by pancerze husarskie miały skrzydła? Zastanawiam się nad dodaniem tych dwóch metod noszenia skrzydeł.

Czy znajdzie się jakiś ochotnik do pomocy przy modelach? Może być to każdy kto będzie potrafił zrobić modele LOD dla pancerzy, lub  będzie potrafił robić nowe modele od początku do końca.

Pozdrawiam.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #1206 dnia: Maja 05, 2011, 11:35:55 »
    Co do pancerzy ze skrzydłami, moim zdaniem trochę to nieporęczne, ale do eventów,i filmików by się przydało :]
    A takie pytanie co z rajtarią, wyszły już darmowe zbroje rajtarskie? Albo czy są w planach?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1207 dnia: Maja 05, 2011, 12:07:55 »
    W tej chwili sa powielone te same pancerze(ten sam model), ale z rożnymi cenami. Mam nadzieję że będą już nowe modele przy następnej wersji(zapomniałem o nich wspomnieć w sumie). Do tej pory mimo iż były wpisane pancerze za free to trzeba było za nie płacić i na prawdę nie wiem czemu tak było.... Jesli się powtórzy to ręcznie damy zerową cenę i będzie spokój.
    Pozdrawiam

ps. potrzebuję więcej opinii na temat tych pancerzy husarskich.
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2011, 12:11:24 wysłana przez b@rtu$ »

Offline Zardes

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Do zobaczenia.
      • Profil Youtube - MrZardes
    « Odpowiedź #1208 dnia: Maja 05, 2011, 12:28:39 »
    Myślę, że daj wpierw dwie wersje do "obadania", zrobisz ankietę (nie wiem, dwu tygodniową) i wyjdzie w praniu, która bardziej się spodoba. Ja nie chcę oceniać puki nie zobaczę jak to wygląda w rzeczywistości.

http://www.youtube.com/watch?v=bdaQ5nPV_zM     -=| Trailer The Deluge|=-

http://www.youtube.com/watch?v=z1s2jrmx3KY      -=| Bitwa pod Kircholmem |=-

http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I      -=| Bitwa pod Tczewem |=-

https://www.youtube.com/watch?v=hZxB9WPkjzw    -=| Prezentacja wersji v0.8 |=-

https://www.youtube.com/watch?v=FQu4yEVL1Jg    -=| Prezentacja wersji v0.9 |=-

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #1209 dnia: Maja 05, 2011, 12:43:11 »
    Osobiście jestem przeciwny doczepianiu czegokolwiek na plecach. Wszystkim entuzjastom noszenia połowy kurnika na zbroi polecam pograć w Shogun Moda. Zwyczajnie nie da się wygodnie grać z za pleców bohatera gdy ciągle coś ci powiewa i zasłania prawie całą akcje. Dobrze że nie mam okularów 3d bo chyba musiałbym wyciągać flagę z oka. Tak więc reasumując husaria-tak, skrzydła zasłaniające widok-nie. (chyba że udałoby się zrobić coś by znikały gdy znajdą się w pewnej odległości od kamery, może jakaś zabawa z lodami?)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1210 dnia: Maja 05, 2011, 12:50:15 »
    Chodziło mi bardziej o to że chciałbym umieścić dwie wersje. Pancerz ze skrzydłami i bez, oraz konie ze skrzydłami i bez. Oczywiście umieścić jeśli będzie taka potrzeba.Tzn jesli znajdzie się kilka osób którym to przypasuje.

Jeśli okaże się że gracze będą kupowali konie ze skrzydłami i pancerze ze skrzydłami to wyjdzie to dziwnie, ale może samo to że damy graczowi taki wybór jest ok.
    Możliwe że w kolejnej łatce pokuszę się o dodanie tego do gry.
    Pozdrawiam.

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1211 dnia: Maja 05, 2011, 13:03:36 »
    Z tego co widziałem, to w brfach leży jeszcze zbroja husarska ze skrzydłami, chyba sprzed premiery moda. Nieźle się prezentuje, ja byłbym za dodaniem tego do rozgrywki.
    Jeśli chodzi o wybieranie zarówno konia jak i zbroi ze skrzydłami, można by to podzielić jeszcze ( niestety ) na dwa rodzaje husarii do wyboru. Powiedzmy skrzydlate konie i stare zbroje ( te niebieskie ) to wczesna husaria i druga jednostka normalne konie i skrzydlate zbroje jako jakaś późna husaria. Nazewnictwo tylko przykładowe.

Jeszcze do zróżnicowania ekwipunku można jednym dodać łuki, drugim już pistolety itd. Uzasadnienie też by to miało jakieś względnie historyczne ewolucją przez stulecia z lekkiej jazdy węgierskiej (trochę naciągane, ale na potrzeby dwóch sposobów mocowania skrzydeł )

@
    Myślałem, że to nie jest możliwe.
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2011, 14:07:55 wysłana przez Ans »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1212 dnia: Maja 05, 2011, 14:03:45 »
    Nie ma potrzeby rozdzielania husarii. Można dodać kilka warunków w kodzie, by przy wybieraniu ekwipunku uniemożliwić graczom wybór skrzydlatych koni po wyborze skrzydlatych pancerzy (i vice versa). Działałoby to niemal dokładnie tak, jak obecny ogranicznik ilości granatów i broni palnej.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1213 dnia: Maja 05, 2011, 14:26:41 »
    No i jest rozwiązanie problemu i odwiecznej dyskusji;)

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1214 dnia: Maja 05, 2011, 18:45:24 »