Witam,
mam do Was takie pytanko.
Otóż, gram już jakiś czas w Warband'a swoje królestwo postawiłem na ziemiach Nordów. Zjadłem Vaegirów i część Swadii.
Mam jakieś 1200 renomy, około 200 honoru i prawo do rządzenia 29. Rozmawiam z wasalami z granic swojego państwa, żeby do mnie dołączyli. I tak dla przykładu, powiedzmy Nojon XY woli moje towarzystwo, politycznie byłby w lepszej sytuacji u mnie, militarnie też. Nawet argument do poparcia mnie przypadł mu do gustu. Moje relacje z przykładowym Nojonem są 55. Cała rozmowa zakończyła się tym, że nie zmienił strony. Tak też dzieje się z różnymi innymi wasalami. Powoli przejmuje i wybijam wrogów. Później zostawiam im tylko parę zamków i wyłapuje ich pojedynczo chcąc ich przejąć (brak przyszłości w ich państwie). Ale natrafiam na mur lojalności wobec swojego władcy. I tutaj właśnie pojawia się pytanie moje.
Czy jest jakiś sposób na to, żeby przejmować wasali z innych królestw z większą skutecznością?
Póki co mój dwór to NPC zebrane po tawernach i dwóch wasali którzy przeszli na moją stronę. Duża część wolała zostać u swojego władcy mimo upadku państwa.
Z góry dziękuje za poradę i odpowiedź.
Pozdrawiam Call
#EDIT
Sprawdziłem i poprawiłem statystyki.