Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przeciąganie wasali na swoją stronę  (Przeczytany 1052 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Callan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Przeciąganie wasali na swoją stronę
    « dnia: Lipca 19, 2014, 16:24:52 »
    Witam,
    mam do Was takie pytanko.
    Otóż, gram już jakiś czas w Warband'a swoje królestwo postawiłem na ziemiach Nordów. Zjadłem Vaegirów i część Swadii.
    Mam jakieś 1200 renomy, około 200 honoru i prawo do rządzenia 29. Rozmawiam z wasalami z granic swojego państwa, żeby do mnie dołączyli. I tak dla przykładu, powiedzmy Nojon XY woli moje towarzystwo, politycznie byłby w lepszej sytuacji u mnie, militarnie też. Nawet argument do poparcia mnie przypadł mu do gustu. Moje relacje z przykładowym Nojonem są 55. Cała rozmowa zakończyła się tym, że nie zmienił strony. Tak też dzieje się z różnymi innymi wasalami. Powoli przejmuje i wybijam wrogów. Później zostawiam im tylko parę zamków i wyłapuje ich pojedynczo chcąc ich przejąć (brak przyszłości w ich państwie). Ale natrafiam na mur lojalności wobec swojego władcy. I tutaj właśnie pojawia się pytanie moje.

Czy jest jakiś sposób na to, żeby przejmować wasali z innych królestw z większą skutecznością?
    Póki co mój dwór to NPC zebrane po tawernach i dwóch wasali którzy przeszli na moją stronę. Duża część wolała zostać u swojego władcy mimo upadku państwa.

Z góry dziękuje za poradę i odpowiedź.
    Pozdrawiam Call

#EDIT
    Sprawdziłem i poprawiłem statystyki.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2014, 16:55:31 wysłana przez Callan »
    ! ! ! SIGNATURE LOADING ! ! !

Offline Callan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Przeciąganie wasali na swoją stronę
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 21, 2014, 18:04:06 »
    Cóż, pozostaje mi tylko podziękować za brak odpowiedzi czy jakiejkolwiek porady.

A zatem dziękuje wszystkim.
    ! ! ! SIGNATURE LOADING ! ! !