Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogólne informacje ze sceny międzynarodowej  (Przeczytany 49075 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Ogólne informacje ze sceny międzynarodowej
    « Odpowiedź #180 dnia: Marca 15, 2016, 22:31:44 »
    No to w sumie taki Kokosz_Napoleonic_pride_czyszcze_bulaty _jestem_grubasem_PL

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #181 dnia: Kwietnia 02, 2016, 08:36:35 »
    Przypominam jeszcze raz o zapisach do turnieju organizowanego przez Tardeta, obecnie nazwanego już ECS3: (klik!). Zapisy trochę się przedłużyły, a Tardet ciągle liczy na pojawienie się 3 dodatkowych teamów chętnych do wzięcia udziału w kwalifikacjach. Tu liczę na Independent Warriors, które mogłoby podjąć rękawicę i spróbować swoich sił w turnieju.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #182 dnia: Kwietnia 02, 2016, 11:22:47 »
    Jak 3 skoro zapisanych jest 15 teamów, odpadło U4 czyli jeden przejdzie do zaprosznych, więc dalej jest 14. No chyba że ktoś się wypisał to okej.

1. Rising Rivals
    2. Thunders
    3. Fearless
    4. 14e
    5. Kattegat!
    6. Cheshire  Cat  Clan
    7. Die Acht Monuren
    8. Barbacue
    9. Nebula Brigade
    10. AUXILIA
    11. Kingdom of Andales
    12. Court of Reveran
    13. Public Enemies
    14. Wolfpack
    15. Degenerated
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #183 dnia: Kwietnia 02, 2016, 11:37:22 »
    Może RE_Tardet nie umie liczyć xd albo jeszcze ktoś się wycofał z zaproszonych. Ciekawiej się zapowiada niż myślałem i tak.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Kwietnia 02, 2016, 11:40:43 »
    Wolałbym jednak zacząć to szybciej, będzie czekał tydzień na 2 jakieś teamy, scena nie jest ogromna i raczej każdy ma kontakt z każdym klanem lub ludźmi co mogą być zainteresowani wzięciem udziału w turnieju, więc ciężko oczekiwać teraz by nagle zleciały się jakieś teamy, które trenowały w piwnicy a teraz dopiero chcą się pokazać.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #185 dnia: Kwietnia 02, 2016, 12:01:26 »
    Beka z Watlego

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #186 dnia: Kwietnia 02, 2016, 12:20:36 »
    Teraz Kutafiks będzie się z nim męczył XD. Never ever z nim w klanie XD

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #187 dnia: Kwietnia 02, 2016, 18:52:49 »
    Ile potrzeba ludzi na ten turniej ? Może coś skompletuje, odświeżając kontakty z lojalnymi mi wojownikami, by zapełnić stawkę tych zawodów.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Kwietnia 13, 2016, 16:03:31 »
    Wie ktoś dokładnie o co chodzi z tym ECS 3? Przecież ten turniej to jest jakaś porażka jeśli chodzi o organizacje, w tym momencie widzę Tardeta który non stop coś robi i pisze, a reszta wygląda bardziej na osoby które mają przysłowiowo wyjebane na to wszystko. Dla mnie to jest jakiś jeden wielki burdel, gdyby tak wyglądały zapisy na Puchar Polski i organizowałbym na to swój team, to już dawno wycofałbym się z tego czegoś. Dyskutują dosłownie nad wszystkim, rozpoczęcie turnieju znowu chcą przekładać o kolejny tydzień, farsa jak dla mnie.
    Mój punkt widzenia na to jest taki - Tardet chce zorganizować dobry turniej, pyta się, konsultuje ze społecznością. I tutaj właśnie moim zdaniem jest jego błąd. Skoro on sam to organizuje wraz ze swoimi pomocnikami, to ktoś jest liderującym adminem i musi robić to szybciej i bardziej zdecydowanie. Tardet mi wygląda na miękką kluche, która chce pokazać swoją pracę, ale przy okazji daje pomysły, ale jednak może się spyta trzydziestu osobom co o tym sądzą. Tak to niestety nie działa, sam organizowałem turnieje, wiem że to mniejszy był zasięg, ale zawsze podejmowałem szybkie decyzje bo czas robi różnice w grze, w końcu każdy kto chce grać chce go sobie ułożyć, a nie zakładałem wątki lub pytałem się innym użytkownikom, a co oni sądzą nt tego i tego.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #189 dnia: Kwietnia 13, 2016, 16:54:37 »
    Masz rację Prusak. Reszta adminów ma wyjebane, jak to określiłeś. W moim przypadku tak jednak miało być. Zgodziłem się pomóc Tardetowi pod warunkiem, że uaktywniam się dopiero w późniejszym okresie. Teraz nie mam na to czasu.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Kwietnia 13, 2016, 17:08:16 »
    Rozmawiałem sobie z Lewem i nie wiem na czym to polega, może inna mentalność, że każdą rzecz trzeba przedyskutować z admin teamem. Nie wiem jak to tam dokładnie jest, ale na jego miejscu gdybym za pomocników miał osoby które przez miesiąc nie potrafią rozwiązać problemu z zasadami, po prostu bym wyrzucił. Do tego ten francuski omlet obraża się za napisanie mu by zachowywał się jak prawdziwy mężczyzna. Nie wiem jakie dokładnie są wzorce na Zachodzie, ale ja zawsze uważałem że prawdziwy mężczyzna gdy coś robi to robi to szybko i zdecydowanie, bez zbędnych pytań, a jak już je zadaje to oczekuje szybkiej odpowiedzi. W tym momencie widze jedynie drapanie się wzajemnie po jajach, w braku zasad nie chodzi mi o jakieś błahostki, tylko o to, że aktualnie nie wiedzą nawet w jakim formacie dokładnie chcą rozgrywać mecze. Tardeta jak i admin team najlepiej charakteryzuje pomysł jego 3 map:
    "Chciałbym aby mecze ECS 3 były rozgrywane w formacie 3 map, chciałem je rozgrywać tak jak sam uważałem, ale ludzie mowią coś innego, to w sumie nie wiem jak to grać, a może zrezygnujemy z formatu 3 map?" Tardet 2k16
    Ciekawostka - zapisy do ECS 3 rozpoczęły się miesiąc temu i do tej pory z ich postów można wyczytać że kwalifikacje zaczną się za tydzień. ECS 2 zapisy zaczęły się tydzień temu, trwały przez 7 dni i o tym czasie rok temu rozpoczęły się kwalifikacje. Śmieszne.
    W sumie nawet nie chodzi o to co i jak powinien robić mężczyzna, ten koleś jest organizatorem turnieju za który sam się zabrał, a nie potrafi zrobić ani jednej rzeczy indywidualnie. Tardet jest co najwyżej dobrym adminem pomocniczym, bo widać że chce pracować, ale widać że zdanie ma tak mocne jak Karmi dla alkoholika.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Kwietnia 13, 2016, 20:32:29 »
    Przecież TW ssie od zawsze. Nic nowego. Ja oczywiście turniej bojkotuje z powodu cheatów o tym nawet nic nie wspominają.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #192 dnia: Kwietnia 13, 2016, 22:53:20 »
    Goddamn it!... Ive ja zwykle gada o tym samym... Gadają o problemie z organizacją turnieju, z czym są rzeczywiście duże problemy... A ten gada o swoich wyimaginowanych problemach. Owszem ruski korzystają z wh, bo ja graliśmy z jednymi to jak zostawiliśmy dwóch typów w tunelach na Verloren to oczywiscie wszyscy od nich rzucili się do tuneli i jakimś dziwnym sposobem poszli prosto na nich... Ale to nie o ruskach, bo wiadomo, że oni rodzą się z haxami w genach.

Jeśli sędziowie zauważą, że ktoś gra tak jakby miał wh to mogą zażądać screena, oczywiście są wallhacki, które można wyłączyć, ale są i bazujące na teksturach i zmianach w plikach CommonRes, więc istnieje opcja na wyłapanie takiego cheatera.

(click to show/hide)

Dobra a tak na serio to wiadomo, że zdarzą się przypadki graczy z WH, ale nie przesadzaj z tymi czeaterami, że właściwie każdy gra na haxach... Przypominam ci, że sprawdzaliśmy aimbota i działało to g***ianie i nawet ja ze swoim zezem rozbieżnym strzelam lepiej niż koleś z aimem. Po za tym nie zapominaj, że przed strzałem musisz skonfigurować dystans, ruch itp. Innymi słowy aimy działają na boty na singlu czy też na serwerach typu AK, gdzie poziom jest porównywalny jak na singlu. To o jakich ty cheatach mówisz... Chłopie ja jak dostaję bańkę od np. Raydena to sobie tłumaczę, że po prostu lepiej strzela i się głupio wystawiłem, a nie, że ma aimboty, wallhacki czy też haxy na przebijanie tarcz :P

Po prostu przyjmij do wiadomości, że od jakiegoś czasu w WB nie grałeś regularnie a po za tym grasz na ziemniaku z 5fps, więc może się zdarzyć, że cię po prostu leją jak chcą.

A co do problemów z organizacją turnieju to Prusak ładnie to zobrazował... Totalny brak zdecydowania, bardzo wolno to wszystko działa, dziwne wybory zaproszonych drużyn (według mnie). Mam jednak nadzieję, że to ogarnie, bo to będzie pierwszy od dawna turniej (klanowy) w którym gracze z AE są porozrzucani po różnych drużynach.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Kwietnia 14, 2016, 09:45:50 »
    Nie wszyscy czitują szczególnie w topce to mało daję. Jednak pozostaje cała wuchta średnich i słabszych klanów tam WH ma znaczenie. A więc o tym piszę. Oczywiście to jest tylko moja opinia. Skoro kto jest na tyle ignorantem aby ignorować oczywistość nieskrępowanego dostępu do hacków to jego problem. Jest to gigantyczny problem właśnie w tzw. mid-tierze czyli w środku tabeli.

Co do dalszego to  TW ssie a Tardet to pierdoła. Sam organizowałem turniej i doskonale zdaję sobie sprawę, że starczy 1 zaangażowana osoba ew. 2, serwery i parę sędziów chociaż w epoce sprawdzania ID auto to nawet to nie jest zbytnio wymagane.  To jest lamerski Warband bez nagród pieniężnych tu nie ma żadnej filozofii. Każdy więc taki typ to dla mnie kolejny nieudacznik. A jako, że ludzie z TW słynną ze swojego nieudacznictwa to ja z radością z nich szydzę. I oczywiście to jest lekko przekolorowane ale mam do tego prawo.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #194 dnia: Października 16, 2016, 17:01:26 »
    Do 18 października trwają zapisy do WPL2. W tym roku pula nagród wyniesie 10000$, pod warunkiem startu 30 zespołów. Jak na razie jest 21, więc zostało tylko 9 i myślę, że spokojnie uda się wymaganą liczbę zebrać. Zainteresowanych odsyłam do tego tematu: https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,357263.0.html.