Ruszyła 1 kolejka turnieju Total Annihilation 3vs3 Infantry Tournament która potrwa do 15 kwietnia. Na starcie mamy 62 ekipy w fazie pucharowej, 2 drużyny mają już zapewniony udział w 2 rundzie zawodów. Mamy też kilka polskich akcentów, takich jak: Single Ladies (Carpe, Error oraz Sebek), Gods of Capua (Blackhawk, Kamillo, Warh), Sponge w Smoke B Squad, panzerkampfswagen (JA) w Joga Bonito, Trebron w best kavs WB and winked hussurs since Atatürk, Cramer w Fearless. Łącznie wystąpi około 10 polskich zawodników, więc wszystkim z tego miejsca życzę powodzenia.
A co do kolejki - Single Ladies trafili na Fearless (gdzie gra właśnie CRAMER), powinna to być dla nich rozgrzewka przed następnymi meczami, według społeczności należą do jednych z faworytów tego turnieju. Trzech gladiatorów z Capui trafiło na turecki team Blood Brothers (Aleksey, Grenade i Toi), szykuje się więc tym samym bardzo wyrównany pojedynek. Na ich niekorzyść wpływa też fakt, iż jeśli awansują do kolejnej rundy to na przeciw siebie dostaną trójkę z AE (Scar, Blivandefar i Deacon), a jeśli i ich pokonają to w 3 rundzie mogą zagrać przeciwko wcześniej wymienionych już graczom SRC. Dość mocno obsadzona część drabinki. A co do reszty zawodników - mój team czeka jeden z najtrudniejszych przeciwników, Definitely Not Infantry złożony z Bloody_Death, LeRoux oraz Wierdo. Także na dzień dobry otrzymałem przeciwnika, który zweryfikuje - możemy walczyć o wyższe miejsca czy swój udział zakończymy w 1 rundzie. Sponge z kolegami spotka się w 1 rundzie z trójką graczy z Sbo, szykuje się wyrównany pojedynek, a Trebron z Legion, duelowcami, których umiejętność teamworku stoi pod znakiem zapytania.
Innym meczem wartym zainteresowania może być pojedynek Let Arni Play (Achto, Arni, Rempica i Sifon) z trójką Finów z KURWY (Elazul, Paraxdosa i SotaMursu).