Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne zamki i miasta  (Przeczytany 6539 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bercikzmc

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Własne zamki i miasta
    « dnia: Listopada 28, 2008, 14:06:44 »
    Mój kumpel ma już 3 miasta i 2 zamki a on ma 19lvl ja już mam 30lvl      tylko że ja z frakcją Swadii mam mam tylko +13 reputacji
    a on ma jakies +40! Za co można dostać te punkty zaufania czy morali z  tymi królestwami???

Sorry za wszystkie błędy jakie napisałem ale jestem nowy. Prosze o szybką odpowiedź:)))))))
    « Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2008, 14:12:45 wysłana przez bercikzmc »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Własne zamki i miasta
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 28, 2008, 14:15:14 »
    Reputację w państwie możesz poprawiać walcząc dla tego państwa, pomagać lordom w walce, jak i wspierać w oblężeniach. Reputację u lordów możesz zwiększyć poprzez, pomoc w walce, wykonywanie misji, darowanie wrogiemu lordowi wolności, jeżeli ten trafi w Twoje ręce po przegranej bitwie. Jeżeli masz ujemne stosunki z lordem, to możesz je zwiększyć płacąc pani dworu odpowiednią sumę, ale możesz to robić chyba tylko po wykonaniu misji z pojedynkiem. Reputację lorda możesz zyskać głosując na niego w wyborach na marszałka.
    Sorry za wszystkie błędy jakie napisałem ale jestem nowy.
    I co z tego? To nie jest żadne wytłumaczenie. I nie popełniaj żadnych błędów, bo takim czymś się nie wykręcisz.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline ARGAIL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 01, 2008, 13:24:07 »
    A ja jeszcze jestem w lesie dostałem jedną wioskę od Sanjar Chana mego łaskawcy ale że była odbita Swadianom a w końcu zabrali mi ją Nordowie dalej jestem goły i wesoły :) Jeżdzę se po mapie i gromie bandytów ! A co ! Też jakiś sposób ! 

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 02, 2008, 18:30:13 »
    Wystarczy na początku na chama inwestować w charyzmę i przywództwo, bo twój oddział robi wszystko za ciebie tak naprawdę, mam mały problem - jak do diabła pomóc lordom naszej nacji w obleganiu zamków?! Jak dojeżdżam do lorda to mam tylko standardowe opcje, a jak do zamku to mogę tylko dostać audiencję u lorda i on jest tylko na mnie wkurzony, po czym jest koniec rozmowy -.- pomocy, bo nie rozumiem tego, a na forum nie znalazłem tematu, który KONKRETNIE to wyjaśnia, a ja chyba robię jakiś maleńki błąd...

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 02, 2008, 18:46:17 »
    Musisz zaczekać aż Lord któy oblega miasto ruszył na mury i pomóc mu ;)

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 02, 2008, 21:45:05 »
    Dzięki za radę i udało się, prawie wszyscy Lordowie Khodorów rzucili się aby odbić zamek Grunwalder i początkowo sobie tylko stali, ale zrobiłem obóz przy nich i potem zobaczyłem jak nagle wszyscy zniknęli, to kliknąłem na zamek i git.

Ciekawe oblężenie z 1 drabiną:
    Na początku myślałem, że mi wszyscy zginą, bo tylko widziałem jak spadali z drabiny (łącznie ze mną xD, jestem wojem) ale później nagle się przebili i wyrżnęli w pień wszystkich :))

Offline Mathias

• Użytkownik
    • Eques polonus sum !
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 18, 2008, 09:02:21 »
    Czy z wioski którą otrzymało się od lennika można stworzyć miasto takie w którym mogą odbywać się turnieje ?

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 18, 2008, 09:53:38 »
    Z wioski nie da się zrobić miasta. Można w niej jedynie kilka budynków zbudować, niestety. A po drugie o ile mi wiadomo, to wiochy dostaje się od suwerena, a nie lennika ;]

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 18, 2008, 12:16:35 »
    Chyba że suweren jest też lennikiem :]

Offline mamg123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 22, 2008, 14:17:37 »
    a ja mam 26 lvl zamek i wioske i służe nordom

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 22, 2008, 14:58:48 »
    a ja mam 26 lvl zamek i wioske i służe nordom
    Świetnie, ale jaki to ma związek z tematem....sorry za offtop, sam tak kiedyś pisałem, nauczyliście mnie, że tak się nie robi, to teraz ja ucze innych:) pozdr dla Alkhadiasa:)

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 25, 2009, 19:40:20 »
    Nie chciałem zakładać nowego tematu, żeby nie dostać od razu opeer, ale pytanie mam dość istotne, gdyż na forum o tej sprawie narosły już legendy, które nijak mają sie do rzeczywistości.

A pytanie jest bardzo prozaiczne: co należy zrobić by król dał nam zamek/miasto?

Z góry wyjaśniam, że na początku wojny faktycznie otrzymałem 3 miasta. Jednak gram już ponad 300 "growych" dni, od tego czasu zdobyłem ponad 30 zamków/miast i wielkiego wała, nie otrzymałem nic.
    Więc informacje, ze zamki program przyznaje losowo to czysta fantazja. Tak samo nie sprawdza się system save/load przed otrzymaniem od króla odpowiedzi na temat zamku/miasta. Reputacji od tego czasu zdobyłem prawie drugie tyle. Myślałem, że wpływ na przyznawanie zamków może ma ilość posiadanych żołnierzy, celem jego obsadzenia, więc od razu mówię, że mając armię prawie 300 osób, to również nie jest to.

Więc do diaska co wpływa na decyzję króla?! Bo 30 zdobytych zamków, za które król "łaskawie" daje mi po 900 denarów to niezłe przegięcie, zaś posiadanie obiektu na drugim krańcu mapy, żeby do niego popieprzać z jeńcami to już przegięcie.

Może ktoś z Was grzebał w kodzie gry i wie jak to naprawdę jest z tym przyznawaniem zamku, innymi słowy za co się go dostaje?!

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 25, 2009, 21:01:16 »
    Podobno jeśli jest się marszałkiem możesz zatrzymać dla siebie zamek ,który zdobyłeś sam lub z niewielką pomocą (u mnie niewielka pomoc to sojusznik ma ok. 500 wojska a ja 55 :D).
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 25, 2009, 21:06:46 »
    To nie jest prawdą. Jest to jak najbardziej losowe.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 25, 2009, 22:06:54 »
    To nie jest prawdą. Jest to jak najbardziej losowe.
    Pozdrawiam.

Nie mów mi tutaj o losowości kolego, bo tak się składa, że wiem na czym polega losowość funkcji  programistycznych. I jeśli 35 razy losuje coś negatywnie, to znaczy, że to nie jest losowe. Ponieważ rachunek prawdopodobieństwa zwiększa się wykładniczo.

A tak sie składa, ze mam teraz już na koncie 35 zdobytych zamków po kolei i żaden nie dostał się w moje ręce od króla.
    Możliwe, że jest tam funkcja losowania, lecz na 100% musi być coś jeszcze, i właśnie tego warunku nie spełniam.

Podobno jeśli jest się marszałkiem możesz zatrzymać dla siebie zamek ,który zdobyłeś sam lub z niewielką pomocą (u mnie niewielka pomoc to sojusznik ma ok. 500 wojska a ja 55 :D).
    I to by mogło potwierdzać moje podejrzenia, że warunkiem tym może być całkowity stan posiadania armii i może im masz mniejszą, tym więcej szans, że dostaniesz zamek.
    Czyli nonsens w pewnym sensie, bo jak masz za mało ludzi by go obsadzić, to wtedy Ci go da.

Ja zdobywam zamki oddziałem 120 os. ale w mieście czeka na obsadzenie zamku prawie 700. I podejrzewam, że poczeka do us..nej śmierci.
    Gram już w entą rozgrywkę i nigdy nie trafiło mi się bym choć w najgorszym wypadku nie dostał czegoś co 10 raz, Ale nie co 35!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2009, 22:18:10 wysłana przez pc_maniac »