Nie chciałem zakładać nowego tematu, żeby nie dostać od razu opeer, ale pytanie mam dość istotne, gdyż na forum o tej sprawie narosły już legendy, które nijak mają sie do rzeczywistości.
A pytanie jest bardzo prozaiczne: co należy zrobić by król dał nam zamek/miasto?
Z góry wyjaśniam, że na początku wojny faktycznie otrzymałem 3 miasta. Jednak gram już ponad 300 "growych" dni, od tego czasu zdobyłem ponad 30 zamków/miast i wielkiego wała, nie otrzymałem nic.
Więc informacje, ze zamki program przyznaje losowo to czysta fantazja. Tak samo nie sprawdza się system save/load przed otrzymaniem od króla odpowiedzi na temat zamku/miasta. Reputacji od tego czasu zdobyłem prawie drugie tyle. Myślałem, że wpływ na przyznawanie zamków może ma ilość posiadanych żołnierzy, celem jego obsadzenia, więc od razu mówię, że mając armię prawie 300 osób, to również nie jest to.
Więc do diaska co wpływa na decyzję króla?! Bo 30 zdobytych zamków, za które król "łaskawie" daje mi po 900 denarów to niezłe przegięcie, zaś posiadanie obiektu na drugim krańcu mapy, żeby do niego popieprzać z jeńcami to już przegięcie.
Może ktoś z Was grzebał w kodzie gry i wie jak to naprawdę jest z tym przyznawaniem zamku, innymi słowy za co się go dostaje?!