To twoim zdaniem taka zagrywka z FULL INT jest lepsza do podboju panstwa i tworzenia potegi od robienia zwyklego woja z :
- duza iloscia sila
- duzo charyzmy
Taki build jest do szybkiego podboju Calradii (Mniej niż rok) aby nie siedzieć pod zamkiem 3 dni tylko złożyć wieżę oblężniczą w kilka godzin i podbijać nast. zamek, z kuszą i jakąś porządną bronią spokojnie sobie dasz radę na oblężeniach.
I jak juz wbije te 30 INT to co polecasz wbijac na max, bo wbije na max na pewno:
- 10 chirurgia (czyli 14 bede mial)
- 10 opatrywanie ran
- 10 szkolenie
- 5 taktyka
- 5 orientacja w terenie
Taktykę się zaokrągla do 2 bo tylko wtedy da efekt w walkach gracza(W których bierzesz udział osobiście), resztę wydaj na umiejętności bojowe/orientację/łupienie lub handel o ile nie będziesz czegoś potrzebował bardziej.
I dwa pytania do Ciebie bo widze ze sie znasz:
1.Czy to ze sam wbijam i jest 10(+4) to NA PEWNO daje 14 czyli 56 % czy tylko tak jest napisane i daje tylko 10 czyli 40%?
2. Czy poziom Przywodztwa wplywa tez na zold garnizonow w zamkach / miastach?
3. Jak lepiej zarabiac? grabiac wioski / lapac wiezniow / inna rada od ciebie
4. Dam sobie 18 CHAR i 21 INT juz na 21 lvlu wiec bede mial oddzial okolo 90 osob wiec starczy, powiedz mi tylko jak szybko wbic 21 lvl :)
Bo narazie chcialbym nazbierac na fabryki w kazdym miescie ale ciezko jest, glownie dlatego ze duzo mi idzie na zold oddzialu dobrze wyszkolonego.
1. Daje więcej, jednostki i sojusznicy gracza w jego bitwach mają bodaj 20/25% podstawowej szansy na przeżycie więc śmierć żołnierza staje się rzadkim widokiem.
2. Wpływa na wszystkie jednostki za jakie płacisz: drużynę, garnizony i patrole(mody).
3. Okupy z niehonorowych jeńców i władców, faktorie, łupy wojenne, turnieje(W sumie to bardziej farma renomy), zadania, ale najlepszym zarobkiem jest cło z karawan(A jeżeli lord nie odwiedził włości to dodatkowo przejmiesz wszystkie zgromadzone należności).
4. Oblężenia są najlepszym źródłem doświadczenia, warto się przyłączyć do Swadii i namawiać lordów do oblegania zamków/miast, da ci to doświadczenie oraz relacje z lordami jeżeli z nimi porozmawiasz po walce.
Warto przed zebraniem większego oddziału uzbierać sobie sumkę samemu/z towarzyszami/łapiąc morskich najeźdźców(Nie dzielisz jeńców ze swoją drużyną, łupy tak).