Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zachowanie na serwerach  (Przeczytany 5678 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Zachowanie na serwerach
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 20, 2014, 17:33:49 »
    A czym różni sie ten przypadek od setek innych zdarzeń, gdzie sie na serwerze wyzywali? Jak chcecie karać to karzcie wszystkich
    (click to show/hide)

Offline famfam

• Użytkownik
    • Piwa: 9
      • Autorskie Uniwersum Fantasy - Ash'Gard
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 21, 2014, 10:31:46 »
    no dokładnie. Takie cuda dzieją się codziennie no nie oszukujmy się. A teraz nagle takie problemy robicie. A obrywa się tylko rajenowi.
    Manual a co to? Czym to się je?

[Apr 01 10:33:01] famfam:Wyszła nowa wersja deluga
    [Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 21, 2014, 23:26:45 »
    Problemy, w sumie już chyba nie do końca rozumiem co to znaczy. Przepraszam, że w ogóle zwróciłem uwagę. Zapomniałem, że moje poczucie normalności, czyli postępowania zgodnie z jakimiś zasadami ( które jak widać nie istnieją, a przez niektórych są nazywanymi problemami) tak naprawdę jest poczuciem nienormalności. Wybaczcie, przesadziłem. Przez moją gafę i zapoczątkowanie tematu, który jest problemem postanowiłem zrobić sobie przerwę od jakiejkolwiek działalności na scenie Deluge.

Pozdrawiam. Mam nadzieję, że będzie Wam się miło *obrażało *damy lekkich obyczajów z niemiec i *wasilijów z rosji.

PS. Moderator powinien odpowiednio zainterweniować z powodu tego postu ( przekleństwa...), chyba, że też uważa ludzi z zagranicy za podgatunek, który powinniśmy wspólnie tępić (przynajmniej na serwerach).

*Uważam podobnie do Ciebie, widocznie jak ktoś zwraca uwagę na coś, co jest tragiczne, a reszta uznaje to za standard to coś jest nie halo...
    « Ostatnia zmiana: Marca 22, 2014, 06:15:31 wysłana przez Corleone »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 22, 2014, 08:28:09 »
    Boże Typie, czytaj ze zrozumieniem. Nie pisałem że mamy to olewać, tylko że takie coś to norma a tu nagle wielki obrońca świata i praw mniejszości Oktawian obudził się i leci na forum, kląc i rzucając obelgi w eter jacy to ludzie są źli gdy obrażają innych.
    Fakt, że napisałem że to norma, bo to jest norma i albo karzcie każdy taki przypadek, albo nie karzcie nikogo.
    Gdy obrażali tych Niemców czemu nie zareagowałeś tylko płaczesz tu na forum?

Myślenie nie boli.
    (click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 22, 2014, 08:47:29 »
    Jeżeli już, powinno się karać każdego kogo się złapie (kto zostanie zgłoszony), pewnie jak dotąd tak to się odbywało. Natomiast robienie hecy na całe forum i wpisywanie uczestników takich trollni na czarne listy deludża to, moim skromnym zdaniem, przesada.

Pozdrawiam
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 22, 2014, 11:08:42 »
    Prosta sprawa - widzicie że komuś szajba odbija (nieważne czy Polak, Niemiec, Rosjanin) to screenujcie i do administracji :P

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 25, 2014, 19:53:27 »
    Mógłbym prosić klan AK o przesłanie logów z serwera z tej pamiętnej gry? Prosiłbym również o przesłanie logów z gry dzisiejszej klan ChE- na serwerze działy się niezłe cyrki dzisiaj. Niedługo zostanie zaprezentowana lista ID gry na której nie da się odpalić nowej wersji. Mam nadzieję, ze Dedal zrobi to tak aby w ogóle nie było możliwości odpalenia moda. 

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 25, 2014, 20:21:13 »
    Gdy Tavington (leader jednego z większych pułków na scenie kiedyś) pisał do polaków "Vodka, Vodka" albo do patrykusa "Znajdź prace, ale nie tutaj" (Został zgaszony odpowiedzią "mam prace a ty?" "Mam bogatych rodziców") to jakoś zapewne całe UK szat nie darło. Może dlatego, że dobrej opinii o nas nie mają. Pewne stereotypy są w społeczeństwie popularne i wystarczy jeden prowokator by grupa osób nagle uznała dane zachowanie za "fajne".
        Doszło do obrażania Niemców na serwerze. Trudno. Ja bym graczy tych nie karał, bo gdyby za głupotę miano na świecie pakować do więzienia to byłyby one przepełnione 2 razy bardziej niż są. My Polacy mamy chorą cechę dbania o to co myślą inni o nas. Bardzo się tym przejmujemy, nawet w czasie II wojny światowej która pewnie była przyczyną tego trollingu, nie myśleliśmy o strategii tylko o tym aby wysłać wszystko na pierwszą linie i pokazać, że walczymy. Tak było też i w traktatach. Polska miała walczyć, więc walczyła bez sensu trzymając armie jak najbliżej nie umocnionej granicy.
        Zastaw się a postaw się. Jestem przekonany, że na wielu modach, gdyby Polacy wbili na serwer i dzieciaki z UK zaczęłyby spam "Polska POLSKA ! VODKA! WORK". To represji typu, globalny ban by nie zobaczyli...

Offline TiCz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 25, 2014, 22:30:33 »
    Oktawian nie za ostro?

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 25, 2014, 22:46:19 »
    Oktawian nie za ostro?

Po dwóch godzinach prób normalnej gry stwierdzam, że nie. Temat ten niebawem zostanie zamknięty więc jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to proszę się streszczać.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 25, 2014, 22:51:56 »
    Głupota głupota głupota głupota...
    (click to show/hide)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 25, 2014, 22:56:10 »
    Oktawian trzeba tępić na bieżąco i nie przejmować się tym. Ja od jakiegoś czasu nie gram, bo musiałbym wszystkich zbanować niekiedy na serwerze.
    Wolę pograć z botami, są lepiej wychowani ;)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 25, 2014, 23:20:41 »
    Głupota głupota głupota głupota...

W kilku ostatnich postach ją reprezentowałeś. Teraz dochodzi do tego brak konsekwencji. Jeśli komuś się nie podoba nasze działanie to albo ma coś na sumieniu, albo po prostu nie zależy mu na normalnej grze. I tutaj nie chodzi wyłącznie o tą akcje z osobami z zagranicy.

Offline famfam

• Użytkownik
    • Piwa: 9
      • Autorskie Uniwersum Fantasy - Ash'Gard
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 25, 2014, 23:41:53 »
    Zbanujmy połowę graczy z The Deluge nie będzie hejtow. Grać też nie bedzie komu. Obstawiam ze niemcy już zapomnieli a Wy ciagniecie temat. ChE logów nie udostępni. Jeżeli działy się cuda trzeba było robić screeny. Nie mamy zamiaru nikogo zkazywac na banicje. Nikogo. Z zagranicznych klanów również. Zawsze mówiłem, że na serwerze istnieje wolność słowa. I nikt nigdy bana za wyrazanie jej nie otrzymal, najwyżej kicka za nadużycie niecenzeralnego słownictwa.   Rozumiem, że nie jest to stosowne zachowanie. Ale przutrafia się każdemu. Zdarzało się, że za całkiem przypadkowe TK dostawalem kicki lub godzinkę przerwy nim zdążyłem napisać "sory". A z tego co widzę jest więcej spinania niż radości z gry.  Do czarnej listy ChE ręki nie przykłada. I nie powiem by było nam bardzo przykro. Cenię Cie Oktawianie za wszystkie eventy i pracę. Ale black list? Nie tedy droga.

"Nie ma czlowieka, nie ma problemu" J.Stalin
    Manual a co to? Czym to się je?

[Apr 01 10:33:01] famfam:Wyszła nowa wersja deluga
    [Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #59 dnia: Marca 26, 2014, 00:00:30 »
    Zbanujmy połowę graczy z The Deluge nie będzie hejtow. Grać też nie bedzie komu. Obstawiam ze niemcy już zapomnieli a Wy ciagniecie temat. ChE logów nie udostępni. Jeżeli działy się cuda trzeba było robić screeny. Nie mamy zamiaru nikogo zkazywac na banicje. Nikogo. Z zagranicznych klanów również. Zawsze mówiłem, że na serwerze istnieje wolność słowa. I nikt nigdy bana za wyrazanie jej nie otrzymal, najwyżej kicka za nadużycie niecenzeralnego słownictwa.   Rozumiem, że nie jest to stosowne zachowanie. Ale przutrafia się każdemu. Zdarzało się, że za całkiem przypadkowe TK dostawalem kicki lub godzinkę przerwy nim zdążyłem napisać "sory". A z tego co widzę jest więcej spinania niż radości z gry.  Do czarnej listy ChE ręki nie przykłada. I nie powiem by było nam bardzo przykro. Cenię Cie Oktawianie za wszystkie eventy i pracę. Ale black list? Nie tedy droga.

"Nie ma czlowieka, nie ma problemu" J.Stalin

+1

Od ciężkich przypadków są admini. Poza tym nie ma sensu banować kogoś globalnie za zachowanie na PRYWATNYM serwerze.