Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zachowanie na serwerach  (Przeczytany 5671 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: Zachowanie na serwerach
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 17, 2014, 16:39:21 »
    Co do tego to nigdy mi nie zadałeś takiego pytania i nigdy nie było takiej odpowiedzi.
    Nie rozbrajaj mnie... bo wybuchnę xD
    Tak samo jak twój avatar z świnką... też jest zmyślony? czy przypadkiem się znalazł na ts'ie 4pp? I tak, było takie pytanie w kontekście owego avatar'u, który sorry jest z d*py i obraża Rosjan na naszym ts'ie. Jeszcze mi się nim chwaliłeś, jakby było czym... chciałeś, abym zaklaskał? To mogę... ale tylko jedną ręką... drugą będę ciskał push to talk i się śmiał.

Swego czasu w karpaczu była sytuacja gdzie naziści pobili ludzi w schronisku wykrzykując takie hasła jedna osoba uciekła, ale nikogo nie zawiadomiła.
    Jeżeli tak było, i tak bardzo przeżyłeś ową informację... to lekarz pierwszego kontaktu i skierowanie do specjalisty z rozwiązaniem problemu, ogólnie sam wyżej cytowany problem dla mnie to nie wytłumaczenie. Nikt nie będzie Cię powstrzymywał od złego, jeżeli sam wiesz, że źle robisz.

Prace waszą szanuję i doceniam bo eventy są ciekawe co do tego o czym mówił Oktawian o trollowaniu niemieckiego pułku to ja nic do nich nie pisałem. Ci dwaj wspomniani panowie to nie pisałem tego co pisałem z powodu ich narodowości tylko z powodu ich owego zwrotu.
    Jeśli chodzi o obrazę narodu to ja niczego takiego nie pisałem  Santa pisał :"ty niemiecka kurwo". Do samych Niemców nic takiego nie mam chodzi mi o ten zwrot o którym już swoje napisałem. Skoro na serwerach są administratorzy mam nadzieję, że patrioci to dlaczego tam nie byli i nie załagodzili całej sprawy. Ja rozumiem i teraz nie wytykam palcem tylko chce pomóc co do moda. Może to trochę potrwać, ale sugerowałbym załatwić adminów takich, którzy dosyć często, by grali lub wchodzili od czasu do czasu. A co tego rasizmu to rasizm jest jeśli ktoś obraża z powodu koloru skóry, a nie jeśli chodzi tu o nazizm lub komunizm czy jeszcze inny ustrój. Gimba okres trudny i jak za dużo siedzę w różnych społecznościach to już tak działam wiem, że jest to chamskie i obraźliwe, ale ja nie umiem nad tym zapanować w większości sytuacji. Co do tego to inni gracze mogli mnie uspokoić lub próbować wyrzucić z serwera. Jeśli są jeszcze jakieś pytania lub rozkminy to mogę chętnie udzielić odpowiedzi. Pozdrawiam i przepraszam za urazę jeśli kogoś to w ogóle uraziło. Co do organizatorów to wiem że coś takiego nie jest łatwe w sensie ogarnąć eventu i ludzi na deluge także z mojej winy pułki NW mają tu Focha to sorka.    Pozdrawiam
    Ja rozumiem, że emocja, ale hola! duży chłop jesteś... na Uj reagować na takie zaczepki. Ty nie sąd a samowola na swoich event'ach. Tak jak napisał już sir Luca... Problem -> pytanie do organizatora. Takim zachowaniem robisz tylko burdel i zaogniasz sytuację, z którą będzie się pi*rdolić organizator nie Ty! bo Ty sobie z event'u już spi*przysz lulać i się cieszyć jak kocur do sera. A Oktawian będzie sprzątać po wszystkich śmieci i pryskać Bref'em, bo Polacy nasmrodzili przy zagranicznych, mimo, że bąka pierwsi puścili Niemcy...

Mam nadzieję, że Oktawian będzie następnym razem mniej wyrozumiały dla den Kinderwaffen. I tylko współczuję Oktawian'owi niepotrzebnego się tłumaczenia i uskarżania się na forum, bo sytuacji nie winno być jak na ludzi przystało. I nie uważam, że problem jest wyolbrzymiony, ponieważ reakcja Oktawian'a była jak najbardziej na miejscu. Lepiej, że teraz, kiedy problem jest mniejszy i dotyczy mniejszego grona z ławy sądowej dotyczących zachowania zagranicznych graczy - bo nie robimy referendum nad "Krymem z ciastkiem lub bez" - gdzie za trzymanie rygoru jest Oktawian.

Jest z tego jedna b. fajna rzecz... m.in. Oktawian już nie ufa nam, scenie i będzie nosił ze sobą Gewehr'e na przyszłość przeciwko takiemu zachowaniu. Ważne, że sprawa Ujowego zachowania jest już za nami i będzie tylko lepiej... mam nadzieję. A Oktawian'owi Myzka z głowy, że mimo takich sytuacji chce i potrafi zorganizować event z głową. Tak, więc Oktawian, wielkie dzięki za event. A reszta musi lub nie musi zrozumieć skargę Oktawian'a na zachowanie, bo mimo, że event organizuje Oktawian i spółka, fajnie by było, żeby Organizatorzy też się dobrze bawili! a nie sprzątali po pudelkach, które płaczą i srają pod siebie ze złości, bo ktoś coś napisał/powiedział - beka. To Polacy byli organizatorami event'u, to gospodarze tyczą poziom, nie muszą się odwdzięczać. I jestem jednak za edukacją sceny, niż bardziej za powołaniem Legionu Pierwszych Administratorów Cesarstwa The Deluge.

Jak ktoś się jeszcze waha, czy ta reakcja była słuszna lub śmieszna dla sprawy, to daję załącznik do zastonowienia się: https://www.youtube.com/watch?v=CJhjgcP-DCw

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 17, 2014, 17:15:13 »
    Jeśli można wiedzieć na jakim serwerze się to zdarzyło ?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 17, 2014, 17:24:27 »
    Prawdę mówiąc to zaczynacie brzmieć groteskowo... To XYZ napisał "ty niemiecka ku**o", ty zachowałeś się tak pierwszy...
    Zamiast zachować się na poziomie i powiedzieć: ok, sory, zachowałem się jak kompletny idiota itp. to wykręcacie się i zrzucacie wzajemnie na siebie winę.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 17, 2014, 17:28:57 »
    Chyba nie wszyscy do końca rozumieją sytuacje jaka zaistniała na serwerze. Po pierwsze był to serwer klanu AK, dlatego nikt nie został jeszcze przez to zbanowany. Z racji stanu administratorzy serwera klanu AK nie muszą i pewnie nie chcą być tak restrykcyjni w takich sprawach jak administracja Tawerny. Gdybym miał możliwość to bym banował bez zastanowienia. Tak czy inaczej to w kwestii klanu AK teraz leży dalsze postępowanie w sprawie tych graczy, oraz opcjonalne wydanie dla nas logów z serwera. Tak jak Dedal wspomniał, istnieje możliwość zablokowania zupełnego gry w moda dla tych osób, ja jednak nie mam siły i chęci dochodzić faktów w tej sprawie. W zasadzie wszystko jest oczywiste. Sytuacja wyglądała następująco. Kilku graczy zza naszej zachodniej granicy pojawiło się na serwerze. Kiedy odpowiedzieli na pytanie skąd pochodzą w ciągu chwili pojawiło się kilka fejków piszących po niemiecku. Potem było już tylko obrażanie, podszywanie się pod faszystów. Czyli z jednej strony normalni gracze zainteresowani grą a z drugiej banda dzieciaków. Resztę już dobrze znacie...

Jakakolwiek dalsza dyskusja jest bezsensowna. Jeśli ktoś nie potrafi pojąć swojego błędu to ja nie ma zamiaru mu tego wyjaśniać.

Offline FlatronWide

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 17, 2014, 17:32:31 »
    Te żarty rzeczywiście na poziomie były. Szkoda, że gimbazowali bo było 30 osób ale zaczęły przez nich wychodzić :-(

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 17, 2014, 18:03:49 »
    No chyba nie spodziewałeś się Oktawianie, że kogoś zmusisz do refleksji tym tematem xD. AK na pewno z chęcią udostępni logi tak przypuszczam. No i to tyle w temacie ni ma sensu go drążyć.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 17, 2014, 18:36:34 »
    Prace waszą szanuję i doceniam bo eventy są ciekawe co do tego o czym mówił Oktawian o trollowaniu niemieckiego pułku to ja nic do nich nie pisałem. Ci dwaj wspomniani panowie to nie pisałem tego co pisałem z powodu ich narodowości tylko z powodu ich owego zwrotu.
    Jeśli chodzi o obrazę narodu to ja niczego takiego nie pisałem  Santa pisał :"ty niemiecka kurwo". Do samych Niemców nic takiego nie mam chodzi mi o ten zwrot o którym już swoje napisałem. Skoro na serwerach są administratorzy mam nadzieję, że patrioci to dlaczego tam nie byli i nie załagodzili całej sprawy. Ja rozumiem i teraz nie wytykam palcem tylko chce pomóc co do moda. Może to trochę potrwać, ale sugerowałbym załatwić adminów takich, którzy dosyć często, by grali lub wchodzili od czasu do czasu. A co tego rasizmu to rasizm jest jeśli ktoś obraża z powodu koloru skóry, a nie jeśli chodzi tu o nazizm lub komunizm czy jeszcze inny ustrój. Gimba okres trudny i jak za dużo siedzę w różnych społecznościach to już tak działam wiem, że jest to chamskie i obraźliwe, ale ja nie umiem nad tym zapanować w większości sytuacji. Co do tego to inni gracze mogli mnie uspokoić lub próbować wyrzucić z serwera. Jeśli są jeszcze jakieś pytania lub rozkminy to mogę chętnie udzielić odpowiedzi. Pozdrawiam i przepraszam za urazę jeśli kogoś to w ogóle uraziło. Co do organizatorów to wiem że coś takiego nie jest łatwe w sensie ogarnąć eventu i ludzi na deluge także z mojej winy pułki NW mają tu Focha to sorka.    Pozdrawiam
    Idź graj w warcaby a wb zostaw chłopcom z jajkami :D:D::D:D:D:D:D:d

Offline Rayenn14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 17, 2014, 19:27:44 »
    Trebron jak już pytasz lub proponujesz jak zwał tak zwał lubię warcaby :)

Veinrus co to tego świniaka na Ts to wystarczyło napisać, żebym awatar zmienił i problemu nie ma i by nie było.
    Ale ja nadal nie rozumiem tu problemu jeśli chodzi o wypisywanie sprawy z eventami skoro to było na zwykłej rozgrywce na AK i adresowane nie do wszystkich Niemców tylko do tych dwóch, którzy te hasła rzucali i nie chodzi o tą przeszłość już co kto zrobił tylko o to że moja reakcja wynosi się z tego jakie te hasła miały znaczenie.

Co do tych wszystkich refleksji to mnie doprowadza po każdym takim uczynku ja wiem, że już wpadłem tak głęboko po uszy, że pewnie i tak nie wybrnę i może robię z tego takie Trudne Sprawy, ale ja jestem taki głupi, że coś zrobię i potem myślę: Aha zachowałem się jak debil i tego nie cofnę.

Pewnie dostanę za to karę, a nie pokutowanie sprzątania parków lub garażów ja wiem, że macie mnie w dupie i każdy sobie myśli "Boże jaki nieogarnięty gimb banować go od razu". Chciałbym tę sprawę zakończyć jak najszybciej, ponieważ dużo problemów mam na głowie.
    Mózgu nie mam to wszyscy wiemy następnie łatwo mnie sprowokować i to też wszyscy wiemy i chodzi mi tutaj o te prowokowanie ja to odbieram nie jako "okej będę siedział cicho niech mnie wyzywają" jak się kłócę to nie mówię tego jako delegacja klanu tylko w swoim imieniu.

No to chyba tyle jeszcze raz przepraszam za moje durne zachowanie, może przeprosiny spóźnione, ale przemyślane.

« Ostatnia zmiana: Marca 17, 2014, 19:43:54 wysłana przez Rayenn14 »

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 17, 2014, 20:08:17 »
    Veinrus co to tego świniaka na Ts to wystarczyło napisać, żebym awatar zmienił i problemu nie ma i by nie było.
    Avatar z świnią z "przekonturowaną" głową człowieka trzymająca w ryju/buzi (sam nie wiem) chorągiewkę w barwach rosyjskiej flagi z rosyjskim orłem w tle, i chwaląc się tym na ts'ie gdzie przesiadują również najpoważniejsi Rosjanie (średnia wieku 23+) na rosyjskiej scenie... i Ciebie jeszcze trzeba prosić, abyś usunął avatar, który prowokuje do obustronnej agresji przez jednego kolesia, który nie może się domyśleć, że tak nie winno się robić dla ogólnej kultury, bo jesteśmy ludźmi a język i pochodzenie to nic, kiedy poznasz człowieka i okazuje się, że jest taki sam jak my?!
    I o to trzeba Cię prosić... Ty myślisz czasami, czy żyjesz chwilą?!

Offline Rayenn14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 17, 2014, 20:20:18 »
    Z tym świniakiem nie chodziło o Rosję tylko tam była twarz Putina, a że taki mają herb w państwie to mnie już nie wiń i skąd ja mam wiedzieć w ogóle czy ich to obraża no kurczę. W sensie nie mam pojęcia o prowokacji żadnej w stronę Rosjan z tsa jeśli chodzi o awatar i jeśli im przeszkadzał ten Awatar to właśnie czemu mi na priv nie napisali po angielsku czy komuś tego nie zgłosili nie mam pojęcia czy oni popierają Putina czy nie? I to nie ma na celu obrazić całej Rosji i wszystkich Rosjan w ogóle nie ma obrażać bawi mnie zdjęcie i sobie je mam na awatarze no i tyle.

Aha no i jakoś gdy wchodziłem na ts to nic nie było żadnego bulwersu, że ten Awatar coś robi i mam go zmienić. Ja nie grzeszę inteligencją o czym już pisałem.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 18, 2014, 00:00:13 »
    Z tym świniakiem nie chodziło o Rosję tylko tam była twarz Putina, a że taki mają herb w państwie to mnie już nie wiń i skąd ja mam wiedzieć w ogóle czy ich to obraża no kurczę.
    Ahaaa o_O

Aha no i jakoś gdy wchodziłem na ts to nic nie było żadnego bulwersu, że ten Awatar coś robi i mam go zmienić. Ja nie grzeszę inteligencją o czym już pisałem.
    Spoko, pytali... powiedziałem, że jesteś dziecko - wystarczyło.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 18, 2014, 11:25:45 »
    Temat znany i nielubiany.
    Moje zdanie(osoby skrajnie aspołecznej, nietolerancyjnej, oraz targanej złością gdy gram z trolami na serwerze w coś co się tyle czasu robiło):
    Perm Ban.

Staram się szanować swój i innych czas, więc nigdy nie wnikałem w to czy ktoś po drugiej stronie ekranu wyżywa się na innych bo akurat ma okres czy inną nieuleczalną chorobę głowy.
    Zależy mi na tym by jak najwięcej osób dobrze się bawiło, dlatego też nie wnikam w to co kim kieruje, czy to zły dotyk rodzica, czy brak akceptacji w życiu. Im szybciej dam bana, tym mniej osób wyjdzie z serwera i nadal będą się dobrze bawić.

Obecnie narzędzia admina pozwalają na zbanowanie klucza gry na serwerze, dlatego też taka lista powinna być rozpowszechniana.
    Trol będzie musiał kupić nowy klucz, albo sobie daruje i znajdzie inną piaskownice do której będzie zrzucał fekalia swojej osobowości.

Narodowość nie ma dla mnie znaczenia, ale zauważalnie(być może przez proporcje grających na serwerach) najgorzej jest z Polakami.

Offline famfam

• Użytkownik
    • Piwa: 9
      • Autorskie Uniwersum Fantasy - Ash'Gard
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 20, 2014, 12:27:51 »
    Moim skromnym zdaniem AK powinno udostępnić logi z serwera. Jeżeli faktycznie to zagraniczniaki pierwsi zaczęli to również powinni być ukarani. Rajen jak wszyscy wiemy jest dość nerwowy i racja, emocje lubią go ponieść. Ale skoro pisaliście, że fejków było nagle kilka to wszystkie te osoby powinny być ukarane tak samo. I nie tylko strona kontrująca ale i również gracze z Niemiec powinni dostać specjalne nagrody. Jeśli to oni faktycznie wszczęli całą awanture to nie może im to ujść na sucho.

Chodzą plotki, że The Deluge nie ma sceny :(
    Manual a co to? Czym to się je?

[Apr 01 10:33:01] famfam:Wyszła nowa wersja deluga
    [Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 20, 2014, 15:17:01 »
    Za co ty chcesz, żeby ich karano??? Już nawet nie można kogoś wyzywać na prywatnym serwerze? :D Rozumiem, jakby na serwerze oficjalnym, uroczystym itd itd, ale "serwerze AK" (z pełnym szacunkiem do AKowców i tego, że utrzymują ten serwer i pozwalają innym na niego wchodzić). Oczywiście, każdy prywaciarz ma prawo ustalić na swoim serwie zasady, ale to co innego.
    Nie ujdzie im to na sucho, bo zostaną, jak podejrzewam, zbanowani na serwerze na którym narozrabiali. Za to ich całkowita banicja z całej społeczności była by nierozważna, impulsywna - zaszczyt zostania członkiem czarnej listy powinien należeć tylko do wyjątkowo chamskich osobników, tj. takich, co niszczą w skrajny sposób społeczność, kradną modele z moda, dopuszczają się ohydztwa - moim zdaniem nie zalicza się do tego sprzeczka polegająca na idiotycznym wyzywaniu od nazistów, tym bardziej, że sprawa nie jest też tak jednoznaczna, czyli wina nie leży po jednej stronie, gdyby wziąć pod uwagę obronę Pana Rayenna, co chyba jest już jasne.

Pozdrawiam
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline famfam

• Użytkownik
    • Piwa: 9
      • Autorskie Uniwersum Fantasy - Ash'Gard
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 20, 2014, 17:17:49 »
    Chodzi mi o to że wszyscy cisną po Rajenie a nie tylko on tutaj zawinił. I jeśli ma ktoś być karany to wszyscy a nie tylko wcześniej wymieniony.
    Manual a co to? Czym to się je?

[Apr 01 10:33:01] famfam:Wyszła nowa wersja deluga
    [Apr 01 09:52:29] kujon333:coś marnie u Was - żadnych żarcików primaaprilisowych