Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Last Days - Warband!  (Przeczytany 26997 razy)

Opis tematu: Najlepszy mod fantasy teraz dostępny na WB!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rheged

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Last Days - Warband!
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 29, 2014, 00:28:23 »
    Nie za każdym. Grałem Isengardem, Mordorem i Rhunem i było wszystko dobrze. Tylko jak gram Lothlorien to po zniszczeniu dol guldur, po paru dniach mi wyrzuca do pulpitu. Zawsze w nocy.

Offline Magnus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 29, 2014, 12:35:30 »
    Miałem tak po zniszczeniu Gungabadu. Na szczęście jestem nieufny do wszelkich modów i jechałem na dwa sejwy - jeden zrobiłem w czasie oblężenia, a drugi już po spaleniu Gungabadu. Gra się wysypała i robiła to również za każdym razem po wczytaniu drugiego sejwa. Za to jak odpaliłem pierwszy sejw i znowu podbiłem Gungabad, to nie było problemów i grałem spokojnie dalej. Nie znam więc przyczyny, poza tym, że ma to prawdopodobnie związek ze zniszczeniem frakcji lub spaleniem fortecy/siedziby/etc. Wiadomo też, że nie występuje zawsze, ale muszą się spotkać jakieś losowe czynniki. Dlatego sugeruję robić dodatkowy sejw w czasie oblężenia.

Przy okazji, skoro już tu jestem - co prawda przestałem grać kilka tygodni temu, ale może kiedyś do tego wrócę - grając krasnoludami podbiliśmy z okolicznymi sprzymierzonymi frakcjami wszystkei te Dol Guldury, Gungabady, Morie i założyliśmy obozy w Rohanie - i tam zrównaliśmy z ziemią wszystkie siedziby zła ;) poza Isengardem - siedzą tam wszyscy dowódcy Isengardu i nie chcą wyjść. Do tego nikt się nie kwapi żeby zrobić oblężenie fortecy (to z resztą wada tej gry, że frakcje chyba nie kooperują ze sobą pod tym względem - jedna frakcja może i nie miałaby szans, ale połączone siły kilku nie dawałyby tych szans Isengardowi). Więc powstała taka sytuacja patowa, a nie ukrywam, że chciałbym ich zniszczyć i ruszyć ze wszystkimi na Mordor. Więc pytanie - czy komuś to się w ogóle udało (zniszczenie Isengardu) ?

Offline gracjan118

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 30, 2014, 09:34:10 »
    Magnus, oblężenia  Isengardu tez nie miałem (grałem Gondorem) U mnie, gdy siła Isengardu była najsłabsza to wyświetlił się komunikat, że Isengard zebrał wielką armię do obrony stolicy (ok. 500 jednostek). Zniszczyłem tę armię i Isengard po chwili przestał istnieć :D. Po prostu twórcy moda nie planowali tego robić, bo przecież w książce Isengard został zniszczony przez Enty z Fangornu. Tak samo ma się to do Mordoru, też nie da się podbić Barad Dur (ja nawet nie podbiłem z Imrahilem Morannonu i tego obozu wysuniętego najbardziej na północ :D). Pokonaliśmy ich ostateczne armie i po sprawie.

Offline Tomeczek1220

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #33 dnia: Października 03, 2014, 23:44:38 »
    Mam problem a mianowicie przed wybuchem wojny pomiędzy dobrem a złem obóz dunleandczyków stał na swoim miejscu a po wybuchu wojny wpakowało mi go w górę która była obok efekt jest taki że nie idzie do niego wejść a grupy wojenne dunleandczyków nie potrafią stamtąd wyjść.

Jeżeli ktoś wie jak to naprawić to proszę o pomoc.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Października 06, 2014, 01:21:44 »
    Mi pomogło odpalenie na nowo kampanii
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Tomeczek1220

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #35 dnia: Października 07, 2014, 19:41:47 »
    Rozpoczęcie kampanii od nowa nie pomogło obóz dunleandczyków po osiągnięciu 8 poziomu znowu wylądował w środku góry.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #36 dnia: Października 18, 2014, 20:16:28 »
    Poczytaj oficjalne forum TLD, tam masz instrukcje jak wrzucić wszystkie fix'y. Teleportacja obozu od dawna jest jednym z najbardziej irytujących błędów, który już dawno został poprawiony.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #37 dnia: Października 25, 2014, 21:05:03 »
    Wybaczcie za niewiedzę ale mógłby mi ktoś podać manual do rozpakowania patcha do TLD 3.3 ? Bo nwm jak mam to zrobić a w tej instrukcji będzie napewno. Z górzy dziękuje ^^
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Guerdo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 14, 2014, 11:33:28 »
    Cześć

mam ten sam problem co kolega wcześniej:
    Mam pewien problem mianowicie:
    Mogę szturmować miasta w nieskończoność.
    Wygląda to tak:
    -Wbijamy na zamek wybijamy wszystko co się rusza
    -Po wygranej nie pojawia się dialog z podziękowaniem tylko okno przed bitwą
    Jednym rozwiązaniem jest opuścić oblężenie. Opuszczam oblężenie  a ci co oblegali zajmują miasto. Ja nie dostaje nic żadnych punktów nic.
    Pomóżcie plis   
    Tyle że w TLD v 3.3 na M&B jest na to jakiś sposób??

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 14, 2014, 16:01:11 »
    Może cichy patch pomoże? https://bitbucket.org/Swyter/tld-downloads/downloads Tylko że to wymaga nowej kampanii, ale możesz w sumie też spróbować po wgraniu na aktualnej, choć to byłby cud :P

Offline Placak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 29, 2014, 13:10:06 »
    Jaką muszę mieć wersję WB żeby zagrać?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 29, 2014, 13:11:08 »
    1.153/1.158

Offline Placak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 29, 2014, 13:16:45 »
    A skąd ściągnąć inne wersje ,bo dopiero niedawno zakupiłem WB.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 29, 2014, 13:34:07 »
    Z internetu

A tak na serio jak masz wersję na Steam, to aktualizacje są automatyczne. Jeżeli masz wersję bez Steama to updaty są na stronie: https://www.taleworlds.com/
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Placak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 29, 2014, 13:45:54 »
    A ten mod będzie działał pod wersję 1.165?