Miałem tak po zniszczeniu Gungabadu. Na szczęście jestem nieufny do wszelkich modów i jechałem na dwa sejwy - jeden zrobiłem w czasie oblężenia, a drugi już po spaleniu Gungabadu. Gra się wysypała i robiła to również za każdym razem po wczytaniu drugiego sejwa. Za to jak odpaliłem pierwszy sejw i znowu podbiłem Gungabad, to nie było problemów i grałem spokojnie dalej. Nie znam więc przyczyny, poza tym, że ma to prawdopodobnie związek ze zniszczeniem frakcji lub spaleniem fortecy/siedziby/etc. Wiadomo też, że nie występuje zawsze, ale muszą się spotkać jakieś losowe czynniki. Dlatego sugeruję robić dodatkowy sejw w czasie oblężenia.
Przy okazji, skoro już tu jestem - co prawda przestałem grać kilka tygodni temu, ale może kiedyś do tego wrócę - grając krasnoludami podbiliśmy z okolicznymi sprzymierzonymi frakcjami wszystkei te Dol Guldury, Gungabady, Morie i założyliśmy obozy w Rohanie - i tam zrównaliśmy z ziemią wszystkie siedziby zła ;) poza Isengardem - siedzą tam wszyscy dowódcy Isengardu i nie chcą wyjść. Do tego nikt się nie kwapi żeby zrobić oblężenie fortecy (to z resztą wada tej gry, że frakcje chyba nie kooperują ze sobą pod tym względem - jedna frakcja może i nie miałaby szans, ale połączone siły kilku nie dawałyby tych szans Isengardowi). Więc powstała taka sytuacja patowa, a nie ukrywam, że chciałbym ich zniszczyć i ruszyć ze wszystkimi na Mordor. Więc pytanie - czy komuś to się w ogóle udało (zniszczenie Isengardu) ?