Niestety te fixy niezbyt pomagają...
- Wciąż występują script errory związane z respawnem ochotników (Volunteers) w lokacjach,
- Nazwy karawan są dziwnie zmienione? lol. wygląda to tak, jakby odzywki trolla z Troll Cave (Moria) zostały użyte jako nazwy dla karawan. Podobny problem występuje z resource points i informacji o nich (tej na mapie), gdzie zostaje ona zastąpiona odzwyką trolla "Wai no plate armors?!"
- Mapa nadal szwankuje pomimo obniżenia poziomu graficznego w celu poprawienia płynności rozgrywki,
- Problem z niebem - zbyt często jest całe czarne, problem głównie zaobserwowałem w wioskach Beorningów,
- Wciąż w walkach Gauntlets i wszystkich pozostałych na arenach postać bohatera respi się bez broni, nieważne co wybierzemy ._.
- No i nie wiedzieć czemu wszyscy ochotnicy, jakich wynajmiemy w miastach mają Terrible morale, przez co przegrywam prawie każdą, większą bitwę, bo zaraz na początku uciekają mi ._. Nie pomaga zwiększenie skillu leadera, ani granie na kodach (sic!), ani kupowanie większej ilości jedzenia... NIC! A co do walk - nie można w ten sposób zwiększyć morale bo i tak ich się nie wygra, o czym już wspomniałem