Sprawdziłem logi, wiec wypowiem się na temat administratora, który wtedy pilnował serwera i zmieniał wam mapy.
Po pierwsze, rezerwacja:
Godziny: 20-21
Z logów jasno wynika, że niemiłosiernie się przy tym grzebaliście.
20:11:21 - [Prezes_Stefan] zaczynamy za 2 min
20:27:17 - [MS_Szymon] albo za 2 min wejdziecie ilu was jest albo przegracie walkowerem
20:27:51 - *SPEC* [DTPL_Artas~~~] ale czekamy na lidera
20:33:06 - *AdminChat*[WV_Prusak]: Macie czas do 21, ewentualnie jesli siÄ™ nie wyrobicie dam Wam 10 minut dodatkowo.
Ile można czekać? Prussak też ma swój czas. Nie jego wina, że Wasz przeciwnik aż tak się ociągał. Zdjął hasło, gdy rezerwacja wygasła, bo sam też nie miał czasu dłużej siedzieć. Meczu wam nie przerywał.
[..]gdyż administrator nadużywał swoich uprawnień i unikał komunikacji z jedną ze stron.
O tych wyimaginowanych nadużyciach wypowiem się niżej. Teraz przejdę do pogrubionej części cytatu. Otóż wszystko wyjaśniły logi. Żeby Wasze wątpliwości się rozwiały, wstawię kilka cytatów ;)
20:15:24 - *AdminChat*[WV_Prusak]: Widzę pojedynek niezłych klanów, powodzenia, piszcie kiedy coś wam pozmieniać
20:17:31 - *AdminChat*[WV_Prusak]: Na co mam zmienić?
20:18:00 - *AdminChat*[WV_Prusak]: Na co zmienić?
20:18:17 - [WV_Prusak] Napiszcie na czacie..
20:21:38 - [Prezes_Stefan] daj reset i live
20:21:42 - [DTPL_Artas~~~] dałem
20:21:45 - WV_Prusak changed to Battle on Village, Kingdom of Nords vs Kingdom of Rhodoks.
20:24:26 - *AdminChat*[WV_Prusak]: Nie przeklinaj
20:30:58 - *AdminChat*[WV_Prusak]: Powodzenia.
Istnieje prawdopodobieństwo iż administrator podpowiadał
Nie do końca rozumiem, co autor miał na myśli, ale chyba chodzi o zdradzanie jednej ze stron pozycji drugiego team'u, tak? Jeżeli dobrze odgadłem myśl tego zdania, to mogę was zapewnić, że niczego takiego nie znalazłem. A w logach są zarówno komunikaty, jak i chaty drużynowe. Zresztą admin ma tylko AdminChat i ogólny, więc o ile nie wchodził do team'u jednej ze stron, nie mógł pisać tylko do nich. To technicznie niemożliwe.
teleportował graczy z drugiej drużyny
Prussak, nie schodził ze spect'a, jak graliście, prawda? W takim razie, to też jest technicznie niemożliwe. Można tylko teleportować kogoś do siebie i siebie do kogoś. Nie da się przenieść kogoś do kogoś.
oraz przyśpieszał mastery
I tutaj wycinek z logów:
20:23:02 - *SPEC* [DTPL_PrawaReka_Renox] Lider powiedział że 5 min
20:23:11 - *SPEC* [DTPL_PrawaReka_Renox] Jak nie wbije gramy bez niego
20:23:15 - WV_Prusak spawned the Master of the Field flag!
Z tego wynika, że zrobił to, gdy jeszcze nie rozpoczęliście sparingu, bo dalej ustalaliście, kiedy zaczynacie. Nie ma więc o co się spinać. A jeśli chodzi o regularne pojawianie się masterów -> na Battleserverze jest właczona opcja, która wymusza pojawienie się flag, kiedy zostaną 2 minuty do końca.
Administratorem był Prusak, który ciągle się z nami wykłócał
Tego również nie zauważyłem w logach. To wy się między sobą wykłócaliście, Prussak spełniał tylko Wasze prośby.
Dodatkowo Mati został zbanowany/wyrzucony z serwera w trakcie meczu
Nie było go na banliście. Wyrzucony też nie został. Oto wycinek z logów:
21:00:12 - MS_Mati left the server
Proszę też o kulturalną wymianę zdań, jeśli wypożyczacie tawerniany serwer.
20:05:54 - *DEAD* [MS_Daavid] demon spi*rdalaj bo spraring zaraz mam k*rwa
20:24:17 - [Prezes_Stefan] bujajcie k*rwa te dupy
20:59:03 - [MS_Daavid] k*rwa oszutsta j*bane !
[..]gdyż obawiam się, iż IQ owego admina może być znacznie niższe od krzesła[..]
Sądzę, że w tym momencie powinieneś przeprosić Prussaka. Szczególnie, że poświęcił wam swój cenny czas.
Mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości i wszystko jest dla Was jasne. Pozdrawiam. W razie kolejnych pytań, piszcie.